От март у нас стартира информационното бюро по Плана "Юнкер"

Проект на българска компания в т.нар. прозорец на инфраструктурни проекти е в напреднал стадий на разглеждане
Обновена: 20 яну 2017 11:00 | 20 яну 2017 10:55, Екип на Bloomberg
0
От март у нас стартира информационното бюро по Плана "Юнкер"
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Информационното бюро по плана "Юнкер" у нас ще бъде открито през март. Това коментира ръководителят на Представителството на ЕК в България Огнян Златев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

България има ресурс да привлече около 1,2 млрд. евро по плана "Юнкер", смята той. От една страна, се наблюдава активна бизнес среда, а от друга -  наличието на бизнес организации, добра воля и възможности за консултиране от страна на Европейската инвестиционна банка, обясни той. 

Златев коментира още финансирането на проектите на малките и средните предприятия по плана "Юнкер". "Само за по-малко от една година от стартирането на плана "Юнкер" в България има подписани 10 споразумения с различни български банки, които могат да осигурят евтино финансиране за малки и средни предприятия", отбеляза експертът. 

"Искаме да видим добро представяне на страната ни не само в т.нар. прозорец за малки и средни предприятия, но и в този за инфраструктурни проекти. Към момента в процес на разглеждане са три проекта на български компании, един от които е в доста напреднал стадий, обяви още Златев.  

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации