Bloomberg TV Bulgaria в търсене на Талантите в бизнеса

Кампанията стартира днес и ще продължи 9 месеца
6 фев 2017 13:50, Екип на Bloomberg
2
Bloomberg TV Bulgaria в търсене на Талантите в бизнеса
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Bloomberg TV Bulgaria започва кампания за търсене на талантите в бизнеса. Целта е да се стимулират компаниите да показват талантите, които имат, както и добрите примери с цел подобряване на бизнес климата у нас. Всяка компания, която счита, че има таланти в своя екип, може да ги номинира.

На всяко тримесечие ще има гласуване, в което ще се избират по трима отличени таланти и накрая ще бъде избран талант номер 1 на бизнеса. Кампанията ще продължи 9 месеца и ще приключи в навечерието на конференцията на Bloomberg TV Bulgaria през октомври. Това обяви главният редактор на телевизията Димитър Вучев в ефира на предаването "Бизнес старт". 

Според председателя на УС на Българската асоциация за управление на хора Детелина Смилкова критериите за подбор не могат да бъдат унифицирани, а за по-младите задължително трябва да има кариерни пътеки. Тя подчерта, че българските HR мениджъри не отстъпват по нищо на чуждестранните, както и, че сериозен проблем в момента е липсата на ясна политика за това в кои области има нужда от кадри. 

"Има около 100 хил. млади хора, които получават доходи благодарение на родители и роднини в чужбина и които не са ангажирани", обяви още Смилова, допълвайки, че именно те могат да бъдат използвани като скрит потенциал. 

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Дълго търсих и намерих златната рибка.Реших да проверя дали действа вълшебството.Оказа се, че е най обикновена вмирисана скумрия.Та така е и с бизнеса у нас.