Милион за "Столипиново" – милион за ромско приобщаване

Ще има и здравни кабинети, спортна зала, образователен център
14 фев 2017 08:30, Петя Славова
87
Милион за "Столипиново" – милион за ромско приобщаване
Снимка: архив, Булфото

1 милион лева по швейцарски проект ще бъдат инвестирани в "Столипиново". С парите ще се построят здравни кабинети, спортна зала, образователен център и две детски площадки.

Партньор по проекта е община Пловдив, откъдето трябва да осигурят съфинансиране в размер на 43 633 лева.

Новите здравни кабинети ще бъдат изградени към съществуващото ДКЦ "Изток", пише "Монитор". Те ще са пет на брой и ще са оборудвани с медицинска апаратура.

Кабинетите ще са за специалисти по обща медицина, педиатрия и гинекология. Спортната зала ще бъде изградена към училищата "Кирил Нектариев" и "Найден Геров" в района.

Част от средствата по проекта ще отидат за изграждане на Образователен център, чиято цел ще бъде да намали броя на отпадащите от училище деца. Двете площадки за игра ще са към детска градина "Лилия" в етническия квартал.

Проектът е финансиран от Федералния съвет на Швейцария и се казва "Всички заедно – за по-добро образование и здраве". В него участват още фондациите "Пловдив 2019" и "Инди-Рома 97".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: столипиновопроект
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Една добра идеяЧул те Господ!Ти си умен човек.
51
1
 
5
 
! Отговори
Една добра идея преди 7 години
Проблемът може да се реши само по един начин-въвеждане на квотна система за раждаемостта!Тия с висше образование имат право на неограничен брой деца,със средно-до три,с основно-две,неграмотните-едно.Естествено трябва да са родени след навършване на пълнолетие от родителите.На първо време на превишилите квотата се спират ВСЯКАКВИ помощи,а после ще се мисли и за принудително ограничаване на фертилността.Това впрочем трябва да важи за всички етноси,за да е справедливо!
50
1
 
9
 
! Отговори
до От Столипиново преди 7 години
Да ти строят канализация и инфраструктури?!Ако парцелът ти е в регулация, общината отдавна щеше да ти изгради тези неща!Но ти искаш да си строиш където ти скимне, а после някой да ти осигури благоустройство.Който плаща данъци на общината и не нарушава законите, той има право да иска. Останалите подлежат на санкции!Случайно да ти е идвало наум, че тези пари от Европа, са всъщност парите от нашите вноски, от нашите данъци? Кой всъщност краде от труда на работещите български данъкоплатци?
49
9
 
4
 
! Отговори
русофиль от Германия преди 7 години
Проектът е финансиран от Федералния съвет на Швейцария.......................Жалка картина ! България няма желание да инвестира и помага в районите с компактно ромско малцинство , та се налага чужди държави да дават помощи за тях ! От както се помня ромското малцинство винаги е било дискриминирано , а сега дори е на мода вината за разрухата на държавата да се хвърля върху ромите понеже 50 % от тях получавали социални помощи / някакви си там 50 лв. на месец/ ,сякаш българите не получават помощ
48
3
 
7
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
в запада многото българи не плащат никакви данъци и осигуровки какво ревете че не плащат с какво да платят като нямат работа .и ги приемат на работя малцина и то без никакъв договор работят на черно.помислете малко получават стотинки те даже незнаят къде да се обръщат а българина си работи по договор аз също съм против тях нищо не можеш да направи българина след като управата ни ги изолираа управата и журналистите насъскват българите против тях .ако сете едини бг ще цъфти вички сме родени в бг
47
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
единственото МНОГО притеснително в тази статия е 'съфинансиране от 43633 лв'. т.е. от джоба на хората, които си плащат данъци, излизат пари за такива, които само смучат!
46
1
 
36
 
! Отговори
Идеята е добра, но: преди 7 години
1. Кой ще варди медиците в Здравния център, за да не ги пребият?2. Кой ще накара ромчетата да отидат в Образователния център, за да учат?3. Кой ще опази детските площадки, за да не изтръгнат оттам наличното джилязу и да не потрошат останалите неща?4. На Спортната зала предполагам, че ще й намерят приложение - когато вали дъжд или сняг, там ще се приютяват веселящите се сватбари, вместо да затварят цели улици по случай сватбените им тържества.
45
1
 
32
 
! Отговори
Сержант преди 7 години
И милиарди да давате същият ч.е.п . Вие го знаете добре, но от там най лесно се краде.
44
2
 
43
 
! Отговори
само да питам преди 7 години
Аз често съм в Нап на гишето Ной и Никога не съм виждала роми там - нещо справка,декларация 7 да подават , та въпроса ми е : Те плащат ли здравни осигуровки ?
43
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм съгласна да се дават пари за тези ***! Нито са ги спряли от училище, нито някой им пречи да работят! Основното образование е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и нека институциите, които взимат пари да си свършат работата и да контролират тези маси от хора, които от ден на ден стават все по-нагли и нагли!
42
1
 
30
 
! Отговори
opps преди 7 години
Пфу!
41
1
 
47
 
! Отговори
георги преди 7 години
По-добре този милион да се даде за кастрация.
40
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 44Имаше ги, за съжаление. Просто не си живял близо да някое гето, за това си мислиш, че ги нямаше. Единствената разлика беше, че като ги хванеше милицията излизаха сини и съответно не смееха да правят бели. Ама иначе си бяха същите, само по-страхливи. Ама пак си имаха по 10 деца, пак не ходеха на училище, вярно "работеха", ама само колкото да се каже, скатаваха се от всякъде и само гледаха какво къде да "наберат".
39
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисия........Невъзможна...
38
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спомням си онази България от преди 1989 г. Вярвайте или не, тези почти ги нямаше. Бяха малко на брой и работеха. Сега са стотици пъти повече на брой и не остават незабелязани.
37
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредните милиони на вятъра .
36
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво означава "в етническия квартал" ?
35
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ръководният принцип трябва да е "всекиму - според заслугите". Столипиново постоянно е унищожавано от собственото си население, така че ако тези пари бъдат отпуснати, ще отидат точно за тази цел. Ако пък бъдат дадени на някой доказал своята полезност и обществена ангажираност, полза ще имат всички, включително и и лилавичките в Столипиново.
34
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя, който ще подписва документите за отпускането на парите, да вземе първо да се разходи до Столипиново, най-добре по тъмно. Ако излезе от там жив и здрав и евентуално с портфейл и часовник, нека подписва.
33
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ба, аз мислех швейцарците за по-умни, ама май са на същия акъл като нашите пенсии, които мятат пари през балкона. Разликата е само, че едните мятат стотици и някой друг златен пръстен, а другите цял милион, ама иначе същата работа.