Родните гастарбайтери пращат все повече пари

До ноември сънародниците ни зад граница са изпратили 1,543 млрд.
15 фев 2017 10:30, Екип на Investor.bg
95
Родните гастарбайтери пращат все повече пари
снимка: pixabay

От началото на 2016 г.  до края на ноември сънародниците ни зад граница са изпратили над 1,543 млрд. лв. в България. Сумата нараства леко спрямо същия период на 2015 г., когато те са пратили 1,530 млрд. лв., показват предоставени на Investor.bg данни на Българската народна банка (БНБ).

Любопитното е, че общо през ноември парите са със 17 млн. лв. по-малко, отколкото са били през октомври. През предпоследния месец от 2016 г. емигрантите са пратили 118,4 млн. лв., докато през десетия месец от миналата години преводите са за над 135 млн. лв. Това донякъде е очаквано, тъй като ноември е традиционно „слаб“ месец и сънародниците ни зад граница пращат доста по-високи суми през лятото и през декември, заради Коледните празници. 

Най-голямата българска диаспора – тази в САЩ, е изпратила в родината си над 351,7 млн. лв. в периода януари-ноември 2016 г., показва справка на Investor.bg. Сумата е малко по-висока от предходната година за същото време – 348,8 млн. лв. 

До края на ноември от Испания са дошли 306,8 млн. лв., а от Гърция сумата е над 119,7 млн. лв. 

От кои други страни идват най-много пари вижте в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТО СЕ ВЪРНАХ ОТ ЗАПАДА СЕ ВИЖДАТ И ПРИЧИНИ ЗА БЕДНА БЪЛГАРИЯ. ПРОБЛЕМА Е В СЛУГИНАЖА НА УПРАВЛЯВАЩИТИ ТЕ КЪМ МОСКВА. БУЛГАРТАБАК, АЕЦ КОЗЛОДУЙ, БУЛГАРГАЗ, ГОРУБСО, И СТОТИЦИ ПАРТИИНИ ФИРМИ В СИВИЯ СЕКТОР.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен "клуба на богатите и умните." ХеХе клуба на Лепопо и док.ОхБолиАльооо психиатрията имате загубен клиент !
22
2
 
2
 
! Отговори
Циник до Обективен преди 7 години
Обективен си колкото - политлъжците ни..Ти ли ще търсиш сметка на семейството ми...или на мен - къде, и как да харча парите си бе??!!! Нагъл , прос* , и нагъл!
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мирослав "И после ми кажете, че хората зад граница нямат право да гласуват!"Ами НЯМАТ - Вместо да хванат пушката и да въведат ред ТЕ бягат КАТО сирийците !
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО КАТО СЪЩЕСТВУВАТ СОЦ. ПРЕДПРИЯТИЯ УПРАВЛЯВАНИ ОТ ПИШМАН - РАБОТОДАТЕЛИ НА ДС РАЗВИТИЕ НЯМА ДА ИМАМА. АДМИНИСТРАЦИЯТА И БЮРОИРАЦИЯТА ПРЕЧИ.СПАСЕНИЕТО Е СПЕШНА КАСОВА ПРИВАТИДАЦИЯ.
19
4
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Пращат, ама един друг път. Такива хора са свикнали само да вземат, но не и да дават. Нали ги виждам хората, чиито деца са забегнали по чужбина. Събират някакви парици от мизерните си пенсии да ги пратят на "детете", че то горкото се мъчи там в тая пуста чужбина. Пратили били 1,5 милиарда лева, а към тях колко пари са изтекли пряко от България,? 2 млрд, 3 млрд. или повече като даже няма да броим по-голямата загуба - изтичането на работна сила.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълно тук с руски Иваношка ***. Бас ккво ни дреме кво вземат в русия? Ние се чувстваме добре в ЕС и това е. Аре бягайте да си играете с казахстан и армения. Тук е клуба на богатите и умните.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПрофесорБлагодарение на мъдрото управление на Генерал Борисов страната се ликвидира!Скубането на кокошката България продължава :от големите пера (не останаха) се премина на ситния пух.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешнил ти мериш ли петролна Държава номер 1 с България? Бсхти жалкия тип .... Имали 80дол пенсия ... в СА непшащат данъци и строят градове на бъдещето.*** кво си сефнал да мериш ру и бг.Мери ру и сащ , или ру и япония , русия и СА???
15
1
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
До Анонимендо 14 : Хапчетата са розови,пий ги редовно !
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е верно това! Комунист лъжлив.С нсй голяма безработица и никакъв разтеж е Сърбия - държава извън ЕС. Там където бяхме ние преди год. Зс щастие се измъкнсхме някакси.
13
1
 
4
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Да има за ГЕРБ !
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се казва болшинство а мнозинство! НА РУСКИ Е ОТ БОЛШЕВИКИ И МЕНШЕВИКИ. ОТ РЕЧНИКА НА КОЛХОЗНИЦИТЕ.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цяла европа трябва да затвори труфовия си пазар за руснаци и да ги върне в родните села. Там има 1% безработица и купища пари. Няма смисъл да вземат залъка на европейския немец или англичанон : )
10
0
 
0
 
! Отговори
Ти сериозно ли?? преди 7 години
До АнонименТози коментар го приемам като много болезнен сарказъм,
9
3
 
1
 
! Отговори
kiro преди 7 години
До 77777Кои са тези, които купуват жилища в чужбина. Да не са онези дето мятат пачки от балконите всеки ден, защото май само те имат пари в България.Много лош този гнил запад, ей!! Как само ни прецакват като ни взимат комисионни когато пращаме пари, нали филки?? Как да не ги намразиш тези долни капиталисти. Хвърлят ни трохи като този мизерен милиярд, а добрите руснаци......ъъъъ са много добри.
8
0
 
14
 
! Отговори
За сега преди 7 години
Тази сума скоро ще започне да намалява, и то драстично, защото тези пари се изпращат най-вече до родители, а те няма да живеят вечно, за съжаление. Болшинството не искат да си подсигуряват нещо за в бъдеще на тази територия, още повече че децата им са родени и израстнали там където са сега, и едва ли някога ще се върнат.
7
7
 
7
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
И после ми кажете, че хората зад граница нямат право да гласуват!
6
4
 
16
 
! Отговори
Циник до 7777 преди 7 години
Пращат десетки хиляди долари в чужбина ли???!!! Кои??? Бойко Борисов? Корнелия Нинова?? Гергов? Ветко Арабаджиев? Румен Овчаров? Царя? Преди да пишеш глупости - помисли!Моите родители заедно - работиха почти 100 години за държавата...и пенсията им беше по малко - отколкото изкарват просяците на месец във Франкфурт!Аз им помагах - да живеят достойно!
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** шоро.шоиден ""родолюПците" , да ми кажат пак, че не ги спонсорираме"Казваме ТИ хретин:Скапано образование - на студент 500-600 еСкапана медицина - там нещата са мътни от 150 до 500 хил еСкапано заплащане на труда - в следствие на което 15-20г коли вървят кат топъл хлябСкапана търговия - търговските вериги (чуждите) изнасят на година по 1 държавен бюджетИ накрая скапана държава - подари на чужденци ДЕ ЩО имаше печеливш бизнес ( от ЧЕЗ и ВИК до обикновенни строителни работи)!!!

Спонсорирани публикации