На ски и СПА за уикенда – сърбите ни предпочитат

Ръстът на гостите от съседите у нас е с цели 8%
2
На ски и СПА за уикенда – сърбите ни предпочитат
Снимка: flickr

Има засилен интерес на сръбските граждани към краткосрочни пътувания в България. Това показват запитванията на българския щанд по време на международното туристическо изложение Belgrade Tourism Fair (IFT), което се провежда в Белград от 23 до 26 февруари 2017 г.

Повишеното търсене е към СПА туризма, културно-исторически обиколки и ски туризъм през уикенди и празници. Най-големи предпочитания през зимата имат към Банско и Боровец, съобщиха от Министерството на туризма.

Сърбите обикновено идват със собствен транспорт или организирани групи с автобуси. Традиционното те проявяват интерес към морските курорти през лятото. Предпочитанията им са към Южното Черноморие - Созопол, Китен, Несебър, Приморско, Ахтопол и др.

През 2016 г. се отчита ръст от 8% на сръбските туристи в България спрямо предходната година, като техният брой надхвърля 370 000. Сърбия се нарежда на седмо място като целеви пазар за българския туризъм.

Страната ни се представя на изложението в Белград с щанд от 100 кв. м, на който участват Министерството на туризма, общините - Столична, Пловдив, Варна, Русе и четири компании.

IFT Белград е най-голямото туристическо събитие в Сърбия, което се организира за 39-ти път. На него се представят над 1100 изложители, от които над 300 чуждестранни от 55 страни.

 

 


2
Още по темата: Сърбиятуризъмспа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Странно...аз бях останала с впечатление, че е обратно - българите предпочитат все повече да ходят в Сърбия заради по-ниските цени, по-доброто обслужване,по-вкусната храна.
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз като ви казвам ,че при нас е най-хубаво вие ми пишете минуси -
гърция та гърция ,е и ние ходихме 4 пъти на различни места и пак повтарям - В България е чудесно !

Спонсорирани публикации