Меркел: Гърция да намали пенсиите и да вдигне данъците!

Германският канцлер готви и други изненади за съседката ни
1 мар 2017 21:56, Екип на Bloomberg
74
Меркел: Гърция да намали пенсиите и да вдигне данъците!
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел е готова на всичко, за да бъде завършен вторият преглед на третия спасителен пакет на Гърция, пише Ekathimerini, цитирана от Bloomberg TV Bulgaria.

Конкретно става дума за поставяне на условие на Гърция да приеме пакет от мерки, включващ намаляване на пенсиите и понижаване на данъчния праг, равняващи се на близо 2% от БВП, за да може страната да се включи в програмата на Европейската централна банка за количествено облекчаване на паричната политика.

Меркел вече е инициирала среща с директора на ЕЦБ Марио Драги, на която да бъдат обсъдени приложените мерки. Очаква се също така германският канцлер да игнорира евентуалните възражения от страна на финансовия министър на Федералната република Волфганг Шойбле, като ще настоява за изрична дефиниция на това, как биха изглеждали мерките по облекчаване на гръцкия дълг след като Атина приеме предлаганите от МВФ мерки.

Самият Драги наскоро даде ясно да се разбере, че Гърция не би могла да влезе в спасителния QE механизъм, ако вторият преглед на третия спасителен пакет не завърши с успех, като бъдат приети конкретни мерки за справяне с патовата ситуация. От своя страна това предизвика критиките на германския финансов министър Шойбле, който се противопостави на този план.

Идеята на Меркел е след като бъде постигнато съгласие на висше ниво, пакетът от мерки да бъде гласуван от гръцкия парламент. Чак след това обаче Атина ще получи конкретните параметри на плана за икономии, коментира Ekathimerini. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Оюе преди 5-6 години предсказах - до 2020 заплатите в Гърция по-ниски от тези в България, същото и с цените. Изглежда така ще стане наистина :-DНали знаете: "Бабо Мравке, где такаТичам, Щурчо, за хранаА ти къде със таз цигулка...."
57
2
 
4
 
! Отговори
ДО 65 преди 7 години
Ходи в Москва защото му отказаха 30 милиарда от Европа които Той поиска за Гърция, НЕ ЗА СЕ БЕ СИ. Но щом отиде и се видя с Путин, еврогейците бъъъъъързо размислиха и на 2 ден от гостуването парите ВСИЧКИТЕ 30 МЛРД. бяха приведени в Гръцката национална банка. :-)) а понеже се разбра, че не им стигат поискаха още 30 млрд. :-)) В УРАВНЕНИЕТО СЕ ПИТА ПОЗНАЙ ДА ЛИ ИМ ГИ ДАДОХА, ВЕЧЕ
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 56Другия вариант е да се тропнат на Путин да им плаща за узото и сиртакито, без да иска нищо. Защото са православни! :):):)Ципуракис нали ходи преди 2 години в Масква, ама май само му дадоха да погали ципурата по главата :)
55
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гърците трябва стрикно да изпълняват каквото им се нарежда от Брюксел и да не режат клона на който седят,защото Ердоган дебне. Спорните острови и Беломорска Тракия може да сменят националноста си.
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 52armagedon Аз пък си мислих ,че който владее Италия е най-близо до северна Африка,то пък се оказа егеско море за стратегическо важно за нахлуване в Африка!А защо Германия ще превзема арабите,след като те ,така и така вече се преселват в Европа.
53
4
 
6
 
! Отговори
Предложение преди 7 години
На първо време трябва да се забрани да се дават бонуси по две пенсии в края на годината .Тава да важи и за държавните служители. Да намялят кифтетата от 4 на 2.
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Armagedon''Дано да не ги проспим.''Ти спиш бе!:) Проспал си какво става в момента. А и коментарите. Само с писане на сън- не става
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато Гърция излезе от ЕС и почне гражданска война там, тогава ЕС ще ги приема като бежанци.И тогава ще има безплатно и за тях, като те обичат- палатки с интернет и ежедневни дажби.Другия вариант е да се тропнат на Путин да им плаща за узото и сиртакито, без да иска нищо. Защото са православни! :):):)Ето на, имат избор.Тръмп каза на ЕС: Оправяйте се сами.Затуй е и това шумолене сега.
50
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ниските доходи са заради крадливите политици.
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 41 Анонимен''От такива като нея сме на това дередже с ниски доходи!''Абе не си само ти единствения откачалник, дето не знае защо сме с най-ниските доходи.Ама това не ти е оправдание.Че Меркелица настъпа мотиката е ясно, ама не това е причина за нискиките ни доходи, а слабоумници като тебе.
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 52 ArmagedonТи си дрънкай грандоманщините и световните карти, ама гърците скоро ще си ядат бузукитата.А пък ако ги наритат от ЕС ще ядат на Путин балалайката.Тръп каза на ЕС : Оправаяйте се сами. Кой каквото и колкото може.
47
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 46 АнонименДо някъде си прав. Ама гърците я карат на кражби от ЕС данъкоплатците. Изнудват с геополитическото си положение. Ама Тръмп каза: ДО ТУК!Мислиш безплатното сиртаки че ще е вечно ли?До 48Не кривия космос им е виновен на гърците.Нека излязат от ЕС и да им гледаме сиртакито тогава,Ако мислиш че Путин ще им плаща узото и сиртакито на версия- жестоко се лъжеш.
46
1
 
9
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
лесно е да се пише от тази страна на компютъра,но реално в Гърция не са добре нещата,тука чета за някакви безумни пенсии от 1000 еврака,няма такова нещо.Минималната пенсия е 420 евро ,а безработицата минава 25% вече ,с тези 420 евро в Гърция може да се заселиш в БГ и да преживяват.Минималната заплата също е много по -голяма от нашата,но въпроса е ,че няма работа къде да я взимаш,а да не говорим за цените на услугите там какви са....Та не са важни циврите,а какво може да си купиш с тях ...
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 44 АнонименДушко, проблема не е в размера на дълговете, а в това дали си ги плащаш. Щом плащаш проблеми няма. Дългове се дават на тези които си ги плащат. Колкото по-голяма икономика имаш и колкото по-надлежно си плащаш дъговете, - на толкова повече заеми можеш да разчиташ. Аз само така давам на заем. Или ти даваш на такива дето не си ги плащат? Ta какво казваш,- щом меркелица и ЕС плащат на камиларите, трябва да плащат и на гърците за сиртакито и узото?.Гърция е в ЕС и без война.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 44......хайде да видим какъв евъншния дълг....Данните ти, са взети от материал в Разкрития и са абсолютно неверни. Дългът на Германия през миналата годинае 2.025 трилиона, което е два и половина по-малко от посоченито от теб, а 42 -та милиарда дълг , които си поаочил за България изобщо няма да ги коментирам. Не се занимавай с икономика, избери си нещо по-лесно.
43
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпреки постоянните лъжи на Тиквено-Прасешките медии, ние живеем 1000 пъти по- зле от гърците. Сега поне всеки ден може да отиде и да го види. Там минималната пенсия е 1050 евракис, а в Тикволандия - 83 от същото.
42
2
 
12
 
! Отговори
до Анонимен преди 7 години
Ta какво казваш,- щом меркелица плаща на камиларите, трябва да плаща и на на гърците.----------Хайде да видим какъв е външния дълг на страните членки на ЕС до 31 март 2016- Британия 8 трилиона $- Франция 5 тр.- Германия 5 тр.- хонландия 4тр.- Ирландия, Испания, Италия 2тр.- Португалия 400 милиарда - Гърция 500 милиардаТа,защо баба Меркел е решила, че единственно Гърция трябва да стяга колана?А, ние като дължим 42 милиарда, защо живеем по-зле и от гърците?
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е Меркел да последва пудел чета си в БГ. С общи усилия съсипаха Европа и БГ.
40
6
 
14
 
! Отговори
Циник до Киро преди 7 години
Ти верно ли си вярваш на слабоумията, които си написал? Не ЕС е виновен на малаките, а точно обратното ! ЕС ги е поставил на "системи", че иначе - не знам какво щяха да ядат! Според немски медии - за последните 10 години - всички гръцки правителства тотално НЕОБОСНОВАНО са вдигнали пенсиите, и заплатите със 100%! Никоя друга членка на ЕС не е получила за период от 4 г. над 350 милиарда ? - ей така - заради черните си очи!Пари буквално хвърлени на вятъра! Без надежда за връщане!
39
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изкукуригумеркел в действие! От такива като нея сме на това дередже с ниски доходи!

Спонсорирани публикации