Меркел: Гърция да намали пенсиите и да вдигне данъците!

Германският канцлер готви и други изненади за съседката ни
1 мар 2017 21:56, Екип на Bloomberg
74
Меркел: Гърция да намали пенсиите и да вдигне данъците!
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел е готова на всичко, за да бъде завършен вторият преглед на третия спасителен пакет на Гърция, пише Ekathimerini, цитирана от Bloomberg TV Bulgaria.

Конкретно става дума за поставяне на условие на Гърция да приеме пакет от мерки, включващ намаляване на пенсиите и понижаване на данъчния праг, равняващи се на близо 2% от БВП, за да може страната да се включи в програмата на Европейската централна банка за количествено облекчаване на паричната политика.

Меркел вече е инициирала среща с директора на ЕЦБ Марио Драги, на която да бъдат обсъдени приложените мерки. Очаква се също така германският канцлер да игнорира евентуалните възражения от страна на финансовия министър на Федералната република Волфганг Шойбле, като ще настоява за изрична дефиниция на това, как биха изглеждали мерките по облекчаване на гръцкия дълг след като Атина приеме предлаганите от МВФ мерки.

Самият Драги наскоро даде ясно да се разбере, че Гърция не би могла да влезе в спасителния QE механизъм, ако вторият преглед на третия спасителен пакет не завърши с успех, като бъдат приети конкретни мерки за справяне с патовата ситуация. От своя страна това предизвика критиките на германския финансов министър Шойбле, който се противопостави на този план.

Идеята на Меркел е след като бъде постигнато съгласие на висше ниво, пакетът от мерки да бъде гласуван от гръцкия парламент. Чак след това обаче Атина ще получи конкретните параметри на плана за икономии, коментира Ekathimerini. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
31
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Германия се опитва да приеатизира целия ес заедно с еврозоната, който не слуша няма евро, но за германските фирми няма проблем да се раздават пари, все пак печатницата е във франфурт, не е в атина или рим или мадрид . Точно за това искат да ни вкарат в капана всички държави с независими валути. Гермвния иска да управлява европа насила, и вече си показва зъбите, но пак ще яде дървото
17
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕДИН ГРЕКСИТ!!!
16
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел вместо да стресира бедните гръцки пенсионери,да вземе да призове немеца да бачка по-здраво ,защото ще се наложи ново опрощаване на 100млрд.евро и наливане на 10ки млрди евро в гръцката бездънна каца.
15
9
 
19
 
! Отговори
бг преди 7 години
време е гърците да им кажат -***,много хора плюят срещу гърците ,но хората са си прави,когато са им давали баницата да не са спали от евросъюза,на бунт гърци -Ципрас на бесилото ,и всички след него предатели ,майната им е време да им кажете ,с икономии не става ,виждаме ние на какво дередже сме с тия икономии
14
7
 
30
 
! Отговори
Шеф преди 7 години
Една скапана и изкуфяла физичка ще оправи цялата икономика и ще спаси банките, хич не ми се вярва. По ми се вярва, че ще събори всичкото да се обърне с главата на опаки.
13
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел направо ги призовава да се самоубият!Нали вие научихте гърците да живеят на широко и изведнъж такава люта омраза!Не така де, и без това те не могат да преживеят ,че гонят нашия стандарт,а Меркел иска хептен да затрие гърчулята.Тя явно не знае ,че света се дели ,на гърци ,и на такива които искат да са гърци.Е,така поне казват гърците !
12
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Немската машина.Точна безотказна,безкомпромисна и безмилостна.Супер.Само не мога да разбера защо към мюсюлмански мъжки бежанци почва да се държи като разгонено женско куче в период готово за забременяване?Има нещо мнооого гнило в тая машинка.
11
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бабата е нахална!
10
3
 
28
 
! Отговори
Меркел преди 7 години
Ще ви смъкна кожите, златните коронки ще ви взема, ако не ми изпълнявате заповедите! Arbeit macht frei!
9
4
 
30
 
! Отговори
Ангела Лицемеркел преди 7 години
Ейййй толкова още ми остава да съм на власт.
8
4
 
20
 
! Отговори
Джизъсъ преди 7 години
Га им продававте оръжие срещу заеми от Западналите ви банки като условие да ги приемете в клуба що не ривахте бре Меркел. Сига шъ плащате. Евала на г(в)рък(г)ъ.
7
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фюрерката пак командори! Безкрайно нагла. Тая ще я оправи само руски ботуш. Bitte, право във зъбите!
6
5
 
14
 
! Отговори
Циппурас Зарганис преди 7 години
Яяя, майне либе фюрер! Одма и веднага намалявам пенсиите. Изобщо к'вот кажеш!
5
6
 
38
 
! Отговори
Санто преди 7 години
Вика-ей такъв му е на Бойко
4
3
 
11
 
! Отговори
Алонефтис Хваникурос преди 7 години
лошо..
3
8
 
44
 
! Отговори
ДОЙЧЕ ВЕЛЕ преди 7 години
На снимката - Меркел:По-голям от ей такъв не съм виждала. Затова съм толкоз изтрещяла и внасям амуджи и талибани.
2
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА ИМ ВЗЕМАТ ГОЛЕМИТЕ ОСТРОВИ, АКО НЕ ИЗПЪЛНАТ УСЛОВИЕТО.
1
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мухаа ха ха:-):-):-) Тези европейци ще ме убият от смях:-):-):-)гърция в криза ама вчера имали някакъв си карнавал в няква местност, където са се целили с брашно...лиготии, реват,че са в икономическа криза ама хабят брашното...ЛИГАВИТЕ МОМЧЕТА НА ЕВРОПА