Какво е мястото на инвестиционните проекти в сферата на сигурността

За първи път тази година се отделят средства от централния бюджет
6 мар 2017 11:22, Екип на Bloomberg
2
Какво е мястото на инвестиционните проекти в сферата на сигурността
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В бюджета за отбрана през 2017 са заложени повече средства в сравнение с предходни години в размер на 1,63% от БВП. За първи път тази година се отделят директно средства от централния бюджет за определени инвестиционни проекти. Това коментира бившият министър на отбраната Аню Ангелов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

По думите му в момента най-важната операция, която се провежда от страните членки на НАТО е т.нар. охрана на вътрешното пространство и адаптираното предно присъствие на България, Румъния и черноморския регион. "Всичко това трябва да бъде на вниманието на новото правителство, за да може България да дава онова, което би могла в рамките на своите възможности и икономическо развитие за общата отбрана на страните членки на НАТО", посочи той. 

Според Ангелов са допуснати някои грешки в инвестициите в сферата на отбраната. "В периода 2006-2009 бяха закупени транспортни самолети, които не бяха нужни на страната, а в същото време бяха похарчени около 700 млн. лева за тяхната доставка", обясни той, като подчерта значението и важността на това за какво ще бъдат разходвани новите средства. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знае ли какво говорят бившите му колеги за него? Некадърен е най-малкото, останалото предположете...
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е национален предател !

Спонсорирани публикации