В безизходица ли е Македония? Трите сценария са...

Има три сценария за бъдещето на страната, посочи експерт
6 мар 2017 16:52, Екип на Bloomberg
40
В безизходица ли е Македония? Трите сценария са...
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Македония е най-видният театър на сблъсъка между Русия и Запада по отношение съдбата, развитието и бъдещето на Западните Балкани. Това коментира проф. Анна Кръстева от НБУ в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Ситуацията в Македония е важна за Европа, тъй като страната е кандидат за членство в ЕС, посочи тя. Сблъсъкът между Русия и Западния свят е с два много различни дискурса", отбеляза още тя.

По думите ѝ Русия от една страна говори за държавността и суверенитета, които са застрашени в Македония, но от друга - изключително ясно сплита Македония в своите икономически интереси. 

Проф. Кръстева очерта три сценария за бъдещето на Македония. Според нея може да станем свидетели на реванш на Груевски от влизането в криза, от която единственият резултат ще бъдат нови избори и печелене на политическо време.

Вторият сценарий се изразява в победа и мандат на социалдемократите.

Третият сценарий, който обаче изглежда нереалистичен е свързан с мирно решаване на кризата и стабилно развитие напред. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Навъдиха се професори очевидно сертификатите за които се продават в Илиянци... притурки към фактурите.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може и професор да е но не е наясно изобщо за какво става въпрос ако всички мислят като нея ни чака същото в бъдеще
33
0
 
3
 
! Отговори
SS преди 7 години
Ще видите сега готините европейци как ще дадат половината Македония на албанците, щом македонците не щата да слушат.Ето ви я западната политика в действие, а пък и този филм вече сме го гледали с Косово.Въпросът в случая е всеки да си направи извода редно ли е или не и дали харесва поведението на ЕС, още повече , че и ние имаме разломна линия (да не кажа две) по която могат да ни цепнат.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хич да не слушат нашите ''експерти''. Те своята страна не могат да оправят
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей българи внимавайте 4 войни за Македония и над 500 000 загинали. Да не стане 5-та. Да не ви пука макетата да си се оправят.
30
0
 
4
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До Ристе(31)Как само 50.000.000 бе, по-като 1.500.000.000 ще да сте..
29
6
 
6
 
! Отговори
Ристе преди 7 години
Македонското слнце ке грее во целата земjа. А сите македони са 50 милjона! Велико нещо требва да се види - скопскиот центар со гиганти во едно место!
28
0
 
5
 
! Отговори
Вуте преди 7 години
Професоршата даде три прогнози ама не са много точни. Мойте прогнози са по-точни: . Моо се опраат, мо и да не се опраат.
27
1
 
13
 
! Отговори
Гравче на тавче преди 7 години
И ке видите целата Луна македонцка ке биде и целиот Марс пак македони ке го владат!
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Некакъв *** "българина" пише отдолу , че искал референдум към македонците да се присаединят към българия. Мале, ще умра от смях .При цялото плюене искали това ...абе верно много *** има тук ...некой ке ме плюе , пък после ме искал ....да ви е** в тъпите кратуни, така и не се научихте, че уважение за уважение, злоба за злоба
25
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На баба ви фърчилото пък на всички злобари българи .Кой ли пък го интересува вашето мнение . Ето за това ви ненавиждам и съм се разграничавам от вашата злоба и докато съм жива ще ми бие сърцето за Македония . Вие сте жалко предателско племе убили Ботев, непогребали Левски , а ние македонците сме различни , РАЛИЧНИ ...разбрахте ли племе крадливо, предателско ...изяжте се в собствената си отрова ...македония никога няма да бъде татарска
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След войните в Македония, 500 000 македонци се изселиха в България! Ха да ви е честит албанския!
23
3
 
5
 
! Отговори
ставри преди 7 години
Г-н "професора" не е наясно за какво говори.За толкова малко време-толкова много глупости . Не всеки го може.
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Аз, неизвеатния"Инпериата на злото ... Сага русофилите ще побеснеят да ме упрекват, но аз не се притесявам."---Първо си оправи правописа;Второ, НИКОЙ НЕ ТЕ ПОЗНАВА, за да те упреква. Много на сериозно се взимаш;Трето, не е хубаво да говориш в първо лице - аз, аз, аз. Така говорят само банкянската Тиква и плодивдивският Бюрек(ов). :)
21
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незнам кога е станала професор тази и за какви пак Руски интереси се говори. Аз отдавна си мислех, че ЦРУ и тук ще се намеша, чрез Албания нали са мюсулмани. ЦРУ то знае точно кои са най-лесни за манипулиране. И ето искат да направят албанския език официален после ще кажат че там живеят албанци и говорят на един език и после ще минат към Албания или още един съюзник на САЩ на Балканите.
20
3
 
22
 
! Отговори
До 7 - Македон преди 7 години
Стига с тези измишльотини! Измислена държава, измислена история, измислена азбука, плюване по майка България, а сега като пукате пак като бесни кучета лаете и хапете. Цоцайте го тогава албанскиот!
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 15 Написа много глупости на малко место. 1. В Албания има и християни католици и праваславни и нещо като нашта мохамедани.2. В Албания който да попиташ ще ти каже че от нейнатаграцица започва България , не е нито сърбия, нито македония3.Макидония е един политически проект на Стоянович , който е износен във времето.4. Албания се развива като една Европейска страна.
18
16
 
5
 
! Отговори
Боце преди 7 години
На Александер Антички империjата ке я видиме пак Велика на целиот свет!
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още при появата на измислената държава Бивша,Югославска република Македония се знаеше,че там нито има македонски език,нито история,нито македонци.Там живеят българи и албанци.Скоро един американски сенатор предложи да си я разделим с албанците тая територия.И понеже тия дето се мислят за македонци много мразят българите и постоянно плюят срещу нас,сега когато ги напънат албанците ние няма да им помагаме.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Албанско-македонска империя ще се казва.

Спонсорирани публикации