Дамите – с по-ниски заплати от мъжете. Претенции – нямат!

Жените получават около 15% по-малко за една и съща работа
8 мар 2017 12:15,
34

Колкото по-високи са доходите в сектора, толкова по-малко са дамите. В някои от най-нископлатените браншове у нас, където заплатите са около и под 500 лв., преобладаващо участие имат жените. И обратното – там, където чистият доход е над 1000 лв., мъжете са два пъти повече.

В България жените получават около 15% по-малко от мъжете за еднакви длъжности.

"Човек ако има желание да работи, няма срамна работа", коментира Анелия пред Bulgaria ON AIR, която чисти улиците на Монтана вече осем години.

Стояла месец без работа преди да започне, затова и не се колебала дълго, нямала и претенции за заплатата. Парите не й стигат, но са сигурни и затова не търси друго.

Близо 60% от безработните жени у нас са без работа поне от две години и подобно на Анелия често са склонни на по-ниско заплащане и нямат претенции за условията на труд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
12
 
11
 
! Отговори
шеф преди 7 години
Обичам жените, но предпочитам да работя с мъже. Цяла седмица предменстуален синдром и цикъл - психо трилър. После овулация- само за тур мисли. Половината работно време лалане на безсмислици по телефона, клюки, интрики висене в тоалетната, гримиране и кипрене. Все намира причина да закъснее или да си тръгне по-рано. Детето на ДГ или трябвало да сготви, а аз знам, че мъжа и готви и майка и води детето на градина. За това им давам по-ниски заплати.
4
7
 
15
 
! Отговори
в МВР и МО преди 7 години
Жена в армията:мъжете са караул, жените в канцеларията.В МВР е същото! Ама трябвало да има и жени-ама нощем да не са навън, сами и без охрана. Излиза, че за да се назначи една жена в тия системи, трябва да се назначи и мъж, за да я "охранява"...
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГошоАми хубаво, ама тя тая кухня не готви с въздух. Така че ако си в състояние да осигуриш издръжката на семейството, няма лошо жената да е в кухнята.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важно е какво вика "Минку ерген 47,5" за тази тема ?
1
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаше една книга на един БГ автор, Тихомир...се казваше.И книгата почваше така:"Мими още от малка осъзна силата си и как да манипулира мъжете. Още от малка осъзна, че мъжете се блъскат по цял ден, само за да задоволят капризите на жените си и тя умело почна да използва тоя факт. Тя знаеше че мъжете са за това"

Спонсорирани публикации