WikiLeaks в помощ на технологични фирми с инструменти на ЦРУ

Така фирмите ще могат да откриват пропуски в софтуера
Обновена: 10 мар 2017 14:33 | 10 мар 2017 14:03, Бойчо Попов
8
WikiLeaks в помощ на технологични фирми с инструменти на ЦРУ
Снимка: Reuters, архив

WikiLeaks ще предостави на технологични компании ексклузивен достъп до хакерските инструменти на ЦРУ, които разкри наскоро, с цел да помогне на фирмите да откриват слабости в софтуера. Това обяви основателят на компанията Джулиан Асанж, цитиран от Ройтерс.

Ако предложението бъде осъществено, то ще постави технологичните компании в необичайна позиция - да разчитат на Асанж - мъж, смятан от част от американските власти за човек, на когото не може да се има доверие и е свързан с руския президент Владимир Путин. Самият Асанж пък ще трябва да сподели кибер слабостите, използвани от тайната американска агенция за шпионаж.

Все още не е ясно как WikiLeaks планира да си сътрудничи с компаниите. Във вторник тя публикува документите, които описват как ЦРУ е използвало инструменти за хакване и части от компютърен код. WikiLeaks не публикува обаче целите програми, които са необходими за извършването на реални пробиви в телефони, компютри и умни телевизори.

"Като се има предвид кой е най-добрият начин за действие и след като чухме призивите от някои производители, решихме да работим с тях и да им дадем ексклузивен достъп до допълнителни технически подробности, с които разполагаме, така че да могат да бъдат направени поправки, а хората да се чувстват сигурни", посочи Асанж в рамките на онлайн пресконференция от посолството на Еквадор в Лондон.

Той потърси убежище в него през 2012 г., за да избегне екстрадиране в Швеция във връзка с обвинения в изнасилване, които отрича.

Още технологични новини можете да четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този слуга на комунизма да пише как нашите и другарите от соцкоминтерна ни ограбват в името на "световната правда"
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джулиан Асанж razkri ce konsulata na USA v Frankfurt am Main na uliza GIEßENERSTRASE 30 se izpolzva za Teroristichni zeli Kade e Merkel Terora nima miasto v Evropa
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е ясен какъв е. Няма какво да се коментира. Шведите се знаят работата. Няма да му се размине.
4
1
 
19
 
! Отговори
частица от преди 7 години
Асанже е егати якия пи.ч ! 5 години седи обкръжен в това посолство и не престава да се бори с терористите от ЦРУ. И сайтът му работи през цялото това време.Не мога да си представя някой българин да направи такова нещо, такава отдаденост на каузата на справедливостта. Чест и почитания г-н Асанж, шапка ви сваляме за куража и жизнената позиция !
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОКАТО В ТОЗИ САЙТ СОБСТВЕНОСТ НА ЮДЕЙТЕ ОТ БЛУМБЪРГ И ПО ДРУГИТЕ НИ ПОРЪЧКОВИ МЕДИИ НИ ПРОГЛУШИХА УШИТЕ ЗА НЯКАКВИ РУСКИ (ХИБРИДНИ ВОИНИ) И (РУСКИ (ХАКЕРСКИ)АТАКИ) ,ТО К,ВО ИЗЛЕЗЕ,ЧЕ В ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА *** КЪМ КОЯТО ПРИНАДЛЕЖИМ И НИЕ ЦИОНИСТИТЕ В ЛИЦЕТО НА СЛУЖБАТА СИ ЦРУ ТОТАЛНО СА НИ СЛЕДЕЛИ И ПОДСЛУШВАЛИ ЧРЕЗ СМАРТ ТЕЛЕФОНИ И ДОРИ ТЕЛЕВИЗОРИТЕ НИ В ДОМОВЕТЕ И ВЪПРЕКИ ТОВА ВАСАЛНИТЕ УПРАВНИЦИ НА САЩ В ЕС И У НАС НЕ ОБЕЛВАТ НИ ДУМА ЗА ТОЗИ СВЕТОВЕН СКАНДАЛ.
2
1
 
18
 
! Отговори
АЛО ПРОТЕСТЪРИТЕ преди 7 години
и другарчетата от ХЕЛЗИНКСКИЯ къде скрихте ВУВУЗЕЛИТЕ. Марш пред АМБАСАДАТА да протестирате заради нарушаването на правата на човека АСАНЖ. 5 години го карат вашите спонсори да се крие от ТЕРОРИСТИТЕ на САЩ в посолството на Еквадор. Къде ви е гражданската съвест бе платени кукли. Хайде протестирайте, Тива е един достоен човек, преследван от ЦРУ
1
0
 
21
 
! Отговори
А ДЕМОКРАЦИЯТА преди 7 години
Откритостта, грижата за човека ... ОРУЕЛ много е назад. Реалността в САЩ и света ПОД САЩ е много по-жестока. Ама истината все излиза наяве, въпреки многото лъжи, които я скриват

Спонсорирани публикации