BG производители: Защитете родния пазар!

Да има ли определен минимум родни стоки в търговските вериги?
13 мар 2017 21:47, Екип на Bloomberg
32
BG производители: Защитете родния пазар!
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българските производители се чувстват незащитени. Те нямат равни условия за реализиране на своята продукция тук, на българския пазар. Това каза Пламен Грозданов, изпълнителен директор на Съюз "Произведено в България", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Гостът коментира дали трябва да има определен минимум български стоки в търговските вериги и какви са пречките пред такава стъпка.

"От 1.10.2017 в Румъния влезе такъв закон, а преди това Словакия наложи подобна регулация. В много други стани този проблем се решава много по-елегантно, без това да влиза в противоречие с някои регламенти и директиви на ЕС".

Неолибералният модел отстъпва в Европа в последно време и не само пазарът следва да регулира всички обществени взаимоотношения, каза още гостът. "Налага се държавата, налага се обединения от държави да вземат решения, които невинаги са в подкрепа на един пазарен подход при решение на определени въпроси".

"В едно нещо депутатите от предходния парламент бяха единни - че нещо трябва да се направи за българското производство. Всички се обединиха, че следващият парламент трябва да обърне внимание как да се подкрепи българското производство".

Кои са противниците на такава мярка? Защо българските производители подкрепят този проект за закон?

Повече можете да чуете на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
20
 
! Отговори
ДА ,БЕ....!!!!!!!! преди 7 години
А , кой ще защити българските потребители ---ОТ СКЪПИТЕ РОДНИ МЕНТЕТА...??!!!
8
0
 
15
 
! Отговори
чуй преди 7 години
Преди 9-ти септември сме изнасяли храни за Европа.След това български евреи отиват в новата държава Израел и от пустинята правят градина.Работливите поколения са направили много полезно.
7
2
 
17
 
! Отговори
Евлоги преди 7 години
Хората правят сирена, меса, напитки кото ги обработват с години. От къде да си купя български такива ? Убеден патриот съм, но поради липса на българки Мерцедес, мъка на душа се принудих да си купя немски.
6
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по хулите сме много добри.. а защо никой не се замисли,че има хора,които с желание,лишения и къртовски труд произвеждат да речем 1 тон домати,които вместо да пласират по магазините и да изкарат някой лев,са принудени да ги дават на стотинки по простата причина,че вносните на толкова ги взимат ??
5
0
 
19
 
! Отговори
Булгар преди 7 години
BG потребители: а от вас кой ще ни защити бе тарикат?
4
0
 
29
 
! Отговори
потребител преди 7 години
Що да те защитавам, бе тарикат селски ? Щото правиш сирене от палмово масло и тебешир за 24 часа и после го пробутваш за истинско на 10 кинта ? Щото с 5 декара оранжерия с изгорял наелон и бъкани с тор и препарати домати искаш да си милионер ? Щото с бракувани 30 годишни меса от държавни резерви правиш луканки да 35 лв.килото ?Да те защитават политиците, на които плащаш за да си продаваш безпроблемно фъшкиите !
3
17
 
11
 
! Отговори
щщд преди 7 години
Всички Истински държави защитават производителите си.Така се опазва нацията.Елате тук,в Германия и се опитайте да си купите чуждо лекарство.Няма! Всичките са с германски аналог. Който купува българското,пази своята работа и създава бъдеще за децата си.
2
0
 
31
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Какъв е проблемът да се съберат всички БГ производители в една кооперация, да си създадат своя верига хипермаркети и да продават там на каквито си цени искат. Ако пазара ги понесе и купува, значи няма да има проблем.
1
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, няма да го защитим! Защото слагате кожи, нокти, палми, тебешир, а на етикета цена 40 лв. и произведено по БДС. И преди до опищите колко ви е тежко - погледнете жалките заплати на служителите ви и огромните джипове в гаражите ви! Затова .!.

Спонсорирани публикации