Глоба и непуснат ток ядосали боса на "Уолтопия"

Бавим се заради смотани държавни организации, убеден е той
13 мар 2017 12:00, Анисия Иванова
70

 

Собственикът на "Уолтопия" Ивайло Пенчев сподели, че две неща са прелели чашата и са го накарали да напише гневното си писмо до ръководството на "София Тех Парк". Първото, че държавата е решила да ги глоби, защото 500 кв. метра от сградата, която са решили да строят на територията на парка, не са въведени в експлоатация с време.

"Ние се забавихме със срока за въвеждане в експлоатация заради смотани държавни организации", обясни той.

Другата причина, провокирала написването на гневното писмо, е това, че са инвестирали в индустриална зона "Божурище" през 2014 година, построили са завод и е трябвало да им пуснат ток през декември 2015 година.

"Сега сме март 2017 и все още нямаме ток", посочи Пенчев пред репортер на Bulgaria ON AIR.

"Тия юнаци от Министерството на икономиката не могат да ни прекарат ток година и три месеца, след като са обещали, пише го в нотариалния акт", допълни той.

Пенчев каза още, че не е имал съществена цел с писмото, просто се е ядосал. Той добави, че подобни проблеми са имали и с администрациите в други държави.

На въпрос дали ще плати наложената му глоба, Ивайло Пенчев е категоричен, че ще го направи "след сто хиляди съдилища".

"Нещата ще се оправят в България, но колкото по-скоро населението разбере, че чиновниците трябва да имат по-малко власт и да харчат по-малко пари, толкова по-добре", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
20
 
16
 
! Отговори
pi4 преди 7 години
Този цепи мрака. Цялата държава го разбра, че не са му прекарали ток в обекта. С лекота оплю и напсува всичко държавно. Голям праз, че има основни познания по икономика и прокламира американският тип капитализъм с нулева роля на държавата.
31
11
 
47
 
! Отговори
mimi преди 7 години
Не го познавам човека и фирмата му, но когато станете най-големи в света в нещо,каквото и да е то, ТОГАВА НЕКА ВИ ЗНАЕ МНОГО УСТАТА!
30
2
 
65
 
! Отговори
хах преди 7 години
Като се абстрахирате от личността на Ивайло Пенчев, която в някои случаи е спорна, а езикът и маниерите са му на селско ниво, казва факти, които са 100% верни, но не са и нови. Мизериите на чиновниците не са само на ниско, но и на високо ниво и там вече с много тежки последици. Иначе страните с най-висок жизнен стандарт в света са тези, в които държавата има най-малко участие в бизнеса.
29
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че е мега агро декларацията му - така е.Но, че все някой трябва да каже истината за великия Техпарк - също е вярно.Със сигурност върти и далавери, но, за да ти е фирмата номер 1 в света, няма как да разчиташ само на протекциите в Летница. Ако наистина не си кадърен, конкуренцията навън ще те смачка.
28
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От фейк нюз телевизийката пак не са разбрали. Проблемът не са глобата и тока, а поредните лапачи на европейски пари, угояващи се под топлата сянка на държавната службица.
27
4
 
37
 
! Отговори
Делореан преди 7 години
Човека е стигнал до извода, до който аз самият стигнах преди няколко години. Никакви инвестиции, защото държавата ти изпапва парите а ти оставаш с.........
26
32
 
10
 
! Отговори
ss преди 7 години
ПРИМЕР КАК ЕДИН *** СЕ МИСЛИ ЗА ВЕЛИК !!! алоуу *** аз като си пусках ток бях в ЕВН ти тряя отидеш в ЧЕЗ ! министерството му било виновно на селския пръч ... *** в че3 предварителен договор след това другия и т.н. на него министерството трябвало да му пусне ток ....
25
9
 
46
 
! Отговори
П.В. преди 7 години
Получавах заплата 1400 лева, а ме осигуряват на 450?!?На втория месец си проверявам осигурителния статус в НОИ и.....хопаааа всичко лъсна.А на тоя плехар как щях да му сменя физиономията като напусках.....бега ми по разни коридорчета и викнаха охраната да го отърве. Хора, никога, ама никога не си помисляйте да работите във фирмата на тоя селендур!
24
3
 
35
 
! Отговори
светнат преди 7 години
Слушал съм неговите интервюта, в които се жалваше от чиновническо безхаберие в щатите, по специално от инспекторите , които издават лиценз за безопасност на атракционите. Ми... в България не може да по-различно, всъщност може да бъде само по-зле.Чиновниците са неизкоренимо зло в цял свят, на-долната каста от обществото, паразитираща на гърба на другите.
23
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Готин тип, който каза някои истини, които на *** и електората на БСП/Атака/Патреоти/ГРОБ/ДПС няма да им харесат - еврофондовете са развъдник за корупция, държавата е ужасен стопанин, а политик работни места не създава и заплата не плаща.
22
11
 
46
 
! Отговори
да е жив и здрав! преди 7 години
И аз го познавам лично. Обучавал съм екипа му. И той, и фирмата му са много порядъчни. Не напразно са водещи в света. Дал бог да има повече такива като него и неговата фирма.
21
24
 
19
 
! Отговори
111 преди 7 години
Типичен БГ работодател....
20
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
София тех парк е изкуствен проект на стойност до момента над 80 млн. лева. който е направен за грабеж на европейското финансиране и няма как да заработи и да се самофинансира. Проект на *** до тук само лапане и регламента е такъв, че никоя стартираща технологична фирма няма сметка да ходи там и още много - много безобрзия...лапането продължава... гарантирано от знаете кого...
19
14
 
21
 
! Отговори
:) преди 7 години
Харесва ми тоя неподправен просташки изказ! А вие тука съдниците с по два лева в ,,жеба'' може да си ...... майката ! Каза ви го човека, казван ви го и аз !
18
12
 
46
 
! Отговори
Некой си... преди 7 години
Познавам го лично, 1,5 години работих при него в Walltopia. Изключително разбран човек, който навремето печели една от 2-те бройки за Европа в MIT, специалност "Ядрена енергетика" и не отива, за да се развива в БГ. Тук против него пишат хора, които не го познават и мнението им е формирано от изопачената журналистика. Бизнесът си Пенчев стартира с Метин Мусов, и двамата са скални катерачи.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 18И как и кога го получи туй просветление?
16
16
 
20
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Че е прав, прав е. Но е доста селски парчак.
15
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нагли бизнесмени колкото щеш...
14
11
 
32
 
! Отговори
бай Х преди 7 години
абсолютно е прав човекано естествено нещата няма да се променят - просто такива като него се махат от тук, а други от вън няма да идват и так
13
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВ завода в Летница- 0% корп. данък и 50-60 работници по програмата за временна заетост- тоест държавата им плаща заплатите и осигуровките - сглобяват едни железа внесени от Китай, после ги покриват с китайски силикон и ги боядисват.Че и държавен бизнес парк Летница има създаден, за да обслужва великото производство.После всички гербаджийски кметове купуват катерушки от него -е те такъв велик бизнесмен е тоя.Отделно обижда подчинените си и и ги нарича кучета.

Спонсорирани публикации