Брокери: Скокът при цените на имоти е до 9%!

Ако искате хубав имот, търсете на зелено, съветват те
Обновена: 17 мар 2017 11:47 | 17 мар 2017 11:07, Анисия Иванова
59

Цените на имотите са се повишили с около 7-9%, в никакъв случай не може да се говори за скок от 12%. В предаването "България сутрин" представители на агенции за недвижими имоти опровергаха появилите се данни за цените на жилищата.

"Според нашите данни сме малко далече от 12%. Като цяло ръстът на цените миналата година беше около 7-9%", каза пред Bulgaria ON AIR Калоян Богданов, маркетинг мениджър в компания за недвижими имоти.

По думите му новата година започва доста оптимистично - през февруари и март има интерес към покупка на имоти и огледи.

"За мен ръстът на цените е нещо нормално през последните 2-3 години. Прогресивно от 2012 година вървят нагоре. Най-големият ръст беше през 2015 година - около 15%", обясни Вергил Вергилов, управител на агенция за недвижими имоти.

Той допълни, че цените продължават да се покачват, но не с такива темпове, с каквито се спекулира. Богданов заяви, че определено има дефицит на предлагането.

"Наблюдаваме и интензивен строеж, но и интензивен спад на депозитите, както и на лихвите по кредитите", подчерта той.

На въпрос възражда ли се интересът към сделките на зелено, Богданов посочи, че той отдавна се е възродил. Той посъветва всички, които имат интерес от покупка на нов имот, да побързат и да намерят стартиращите сега проекти, за да могат в по-ранен етап да си намерят това, което искат.

"Ако един човек иска да си купи хубав имот, той трябва със сигурност да го вземе на зелено, тъй като това е неговият шанс да вземе нещо на добра цена", съгласи се с казаното и Вергилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
бай Пешо преди 7 години
До смех Те нямат друг избор. За тях е важно да има хора, които да купуват и не ги интересува дали се заробват. Брокерите ако не излъжат, няма какво друго да работят. Те не поемат никаква отговорност, но искат комисион.
48
0
 
2
 
! Отговори
Скокчо преди 7 години
Какъв скок? Няма кой да купува. Няма хора, топят се, болни, бедни, сакати, нещастни, озлобени - това е основната маса, мнозинство.
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
оф точно пък тях ще послушам да си вложа парите в някой изкоп на който не се зане дали ще има строеж някой ден и коя година ще бъде завършен ако изобщо получи акт 16..
46
1
 
13
 
! Отговори
s. преди 7 години
Нито с 9, нито с 12% са се качили. Ама поизгладняха и си плащат да пишат как са се качили.
45
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всяка стока струва ТОЧНО ТОЛКОВА, КОЛКОТО ИМА НЯКОЙ ДА Я ПЛАТИ. ОКОЛО НАС ЦЕЛИ ЖИЛИЩНИ ТЕРИТОРИИ СТОЯТ ПРАЗНИ, СЛЕЗТЕ ОКОЛО БУРГАС И ВИЖТЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА С КОМПЛЕКСИ ЗАХВЪРЛЕНИ ЕЙ ТАКА В НИЩОТО , ЗАОБИКОЛЕНИ С ТРЪНАЦИ, НЯКОИ КООПЕРАЦИИ ТАКА И НЕ МОЖАХА ДА СЕ ОЗАКОНЯТ, А СА ПОГЪЛНАЛИ СЪДБИТЕ НА СТОТИЦИ- КОЙ ИМА НУЖДА ДА КУПУВА НЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ ХОРАТА.
44
1
 
16
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 7 години
Не зная кой ли пък се надпреварва да купува мизерни 70 годишни двустайни за по 50 хиляди евра...Не казвайте какви цени сте надули, а кажете на какви равнища се сключват сделки...Лъжат само и само да стресират хората, та да се юрнат да купуват жилища...
43
2
 
17
 
! Отговори
Т преди 7 години
Брокерче, стига си баламосвал хората. Регионът се тресе и скоро може да пламне, само искра му трябва. Ердоган е побеснял и не се знае накъде ще му избие, и на кого ще си изкара яда. Да не изядем накрая ние шамарите, за да се спасят западняците и да им е спокойно. Да не стане накрая тия апартаменти хората да ги зарязват и да бягат с по една чантичка с най-ценното. Това не са спокойни и стабилни времена, за да се връзват хората дългосрочно с ипотека или имот. Само безумец би го направил.
42
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брокери: Скокът при цените на имоти е до 9%!-------------------Балончето се надува, а американците вече вдигат яко лихвите. Скоро и европейската централна банка ще затегне кинтите и до година-две балончето ще гръмне. В момента само уникални балъци си купуват жилища. Който купил, купил.
41
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, ха брокерчетата пак надуват балона. При нестабилно управление, при предвидимо несигурно правителство, при опасност от промяна на курса към еврото - кой ще строи?Защото имотният пазар е в кома, тези се чудят как да подлъжат хората???? Тези са истински шарлатани!!!
40
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В периода 2005-2010 доста хора изгоряха "на зелено". Има ли някаква разумна причина това да не се повтори сега? Например промяна в законодателство, влизане на честни хора в строителния бизнес...? Няма. Да не говорим за значителен брои хора, живеещи в сгради без разрешение за ползване, ама поне са построени. По лошото, когато всичко остава на внесени авансово пари, а етапа е разрешение за депониране на земна маса - и до там...
39
0
 
25
 
! Отговори
смех преди 7 години
На зелено ли ? - ха ха ха ! не шащшардисвайте хората ,че теглят заеми ,които ще плащат цял Живот, а може и да нямат жилище .това е България - не Швейцария
38
0
 
26
 
! Отговори
rudi преди 7 години
Абсолютни измишльотини на брокерчетата. Едни и същи обяви се въртят от година по имотните сайтове за скапани панелки на неимоверни цени. Обикаля се по огледи по фалшиви обяви и се чудят как да те зарибят, но няма какво да предложат. А да се живее в този мръсен град и мизерия едва ли е най-добрата алтернатива
37
1
 
31
 
! Отговори
perekly преди 7 години
На зелено- купувате. Искате промяна в проекта- козметична, например изместване на преградна/неносеща/ стена- не се получава, различни настилки-не се получава, друга боя-не се получава! Докато стане готово, плащате без да ползвате, после ремонтирате още една година , пак без да ползвате и т.н. В същият момент има жилища - готови, но безумно скъпи, благодарение на "брокерите" . Резултат - банките правят обороти! Балонът бавно, но постоянно се надува! Ура!
36
2
 
26
 
! Отговори
Св преди 7 години
А всъщност кой знае докога ще е някъде? Колко е крехък човешкия живот? А пък знаеш ли като си в апартамента на банката, докога ще си? Докога ще си здрав да работиш и плащаш? За мен си е равно на наем. Не казвам, че е по добре да се живее под наем, казвам, че това сега е лудост. И само в тоя сайт в рамките на една седмица, се пускат тези тенденциозни статии, в зависимост от застоялите имоти. За тази - стимулират зеленото. Преди два дни -панелките. А преди три - затворените комплекси.
35
2
 
31
 
! Отговори
Сандокан преди 7 години
Алализите им звучат като заклинания за призоваване на дъжд от пиян африкански шаман.
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лелеее, в тая държава всичко живо е експерт. Един ти вика да купуваш на зелено, друг на АКТ 16. Един ти вика в затворен комплекс, друг - в малка кооперация. Така че, който има възможност, да си купува каквото и където му харесва. А на тези, които обясняват как е по-добре да си под наем - да, излиза ти по-евтино, нямаш грижи за ремонти, данъци и т.н., но колкото и години да живееш на даденото място, няма как да го приемеш като твой дом и винаги ще си с идеята, че "аз не се знае докога ще съм тук"
33
3
 
19
 
! Отговори
Св преди 7 години
Освен ако не е крайно належащо (въпреки че аз не виждам крайно належаща нужда дори с деца ако си и в момента на квартира и дори да вдигнат наема) и липса на средства за ИЗЦЯЛО плащане на жилището, не трябва да се купува на този етап. Освен че сега започва плавното вдигане на лихвите по кредите (а в България мисля, че няма да е плавно) и предстоящия спад (до нива от 2012 година), не си струва избързването. И дори с дадения наем (за 2-3 год.)ще е по - евтино, а и по - качествен имот ще се купи.
32
1
 
32
 
! Отговори
балон преди 7 години
балонът се надува отново като през 2007-08г.....
31
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой нормален човек инвестира в гетото София - мръсен въздух, никакви комуникации, София прилича на село един център и после по-малки гета, престъпност, @мунджи на всеки ъгъл!
30
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На кое в София се казва "хубав имот", освен няколко изключения в идеалния център и докторския паметник? Освен това е доста трудно да се съчетаят понятията хубав имот и ново строителство.

Спонсорирани публикации