Френските туристи търсят семейни ваканции в България

17% е ръстът на посещенията от Франция през 2016-а
17 мар 2017 12:07, Анисия Иванова
5
Френските туристи търсят семейни ваканции в България
Снимка: Министерство на туризма

Посещенията на френските туристи в България показват, че те търсят предимно семейни и групови почивки. През миналата година страната ни е посетена от над 164 хиляди френски туристи, което е ръст от 17% спрямо предходната година, съобщиха от Министерството на туризма.

От 16 до 19 март България се представя на международното туристическо изложение Salon Mondial du Tourisme, което се провежда в Париж. На българския щанд публиката може да се запознае с възможностите за туризъм у нас.

Френските туристи се интересуват също от обиколни турове, еко и селски туризъм във вътрешността на страната и по Черноморието.

Културно-историческият туризъм, археологическото богатство на България, както и възможностите за балнео- и спа туризъм са също сред атрактивните специализирани услуги за французите, уточняват от министерството.

На българския щанд се правят дегустации на вина, фолклорът се представя от гайдари и български носии, а всеки посетител получава рисувана на място малка картина.

Международното туристическо изложение Salon Mondial du Tourisme е отворено за професионалисти и за масовата публика. На него се представят над 400 изложители, като броят на посетителите надхвърля 108 000 човека.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
Мими преди 7 години
до 2 Ein BerlinerТи си добре с пълно портмоне и с германската заплата - леко ти е на душата! :)
3
4
 
8
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Колкото и да не им се вярва на някои разбирачи, туризмът е във възход.Тази година ще има растеж при всички западно- и източноевропейски туристи.
2
4
 
10
 
! Отговори
:::Ein Berliner::: преди 7 години
ЯВНО ТЕЗИ ЖАБАРИ ЯКО СА ГО ЗАКЪСАЛИ ЩОМ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕТО СА СЕ НАВРЯЛИ! ХА-ХА-ХА! :D
1
6
 
7
 
! Отговори
един там преди 7 години
Силно се съмнявам в тези данни! Не ми се вярва толкова много изтънени и възвишени в културно отношение франчуля(за каквито се имат самите те), да посетили "мрънкащата периферия" населена с "гнили ябълки"!

Спонсорирани публикации