Ползите за малкия бизнес по плана "Юнкер"

СИБанк е финансирала над 600 бизнес проекта за близо 95 млн. евро
Обновена: 17 мар 2017 14:44 | 17 мар 2017 13:35, Екип на Bloomberg
6
Ползите за малкия бизнес по плана "Юнкер"
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

СИБанк е финансирала над 600 бизнес проекта за близо 95 млн. евро по плана "Юнкер" до момента. Това коментира Кирил Величков от СИБанк, който гостува в предаването “Бизнес старт“ в рамките на съвместната рубрика на Bloomberg TV Bulgaria и фондация Европейски институт, която има за цел да хвърли светлина върху механизмите, по които функционира плана Юнкер и възможностите за българския бизнес.

България е напред в използването на този финансов инструмент, което се обяснява с факта, че страната е една от пилотните държави в ЕС, в които се прилага програмата JEREMIE. Търговските банки и фирмите натрупаха опит за начина на функциониране на тези инструменти, обясни той. 

По специалната програма за фокусиране на инвестициите, а именно - "Инофин", СИБанк има одобрени сделки за близо 7-8 млн. евро за първите два месеца от началото на годината. 

Какъв тип компании най-често кандидатстват за финансиране по плана "Юнкер"? 

 Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria


6
Още от
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 10 месеца
да са живи и здрави тия дето му вярват на такива ние се ги знаем какво са доказали и как
5
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 10 месеца
къртиш плочките в германия никои не те зачита доидеш в един малък град станеш кмет малък и среден бизнес нима е това че и такива има
4
0
 
3
 
! Отговори
Анализ преди 11 месеца
Какъв МАЛЪК или СРЕДЕН БИЗНЕС в България??? Къде ще намерите такова ЖИВОТНО!!? БОКО отдавна го РАЗСТРЕЛЯ!!! Да ГЪТНЕМ БОКО ЗАЕДНО!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 11 месеца
честно казано малкия бизнес ли ми отстрани де едни се присмиват иси гледат само техното голямо кога ще доживеем да видим кадърното как работи замислете се
2
0
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 11 месеца
Интересно колко примамливо и красиво звучи всичко,въпреки това никой не се натиска да става предприемач,работни места не се създават но парите ,парите се усвояват успешно.
1
0
 
3
 
! Отговори
PLANA NA BUNKER ! преди 11 месеца
TOZI NIAMA NIKAKAV PLAN V GLAVATA SI, AMA KASNO GO RAZBIRATE. EDINSTVENNIAT MU PLAN E DA GOVORI VRELI-NEKIPELI I DA SI POLU4AVA DEBELATA ZAPLATA. SADETE PO ISPANIA,GARCIA,PORTUGALIA,ITALIA....POSLEDSTVIATA OT PLANOVETE NA TOZI EXPERT SA NALICE.