Следизборно: КЕВР обсъжда скок на тока и парното

Причината - рязкото увеличение на цената на газа от 1 април
27 мар 2017 20:33, Красимир Ангелов
32
Следизборно: КЕВР обсъжда скок на тока и парното
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Работна група към Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) анализира как ще се отрази поскъпването на природния газ от 1 април на цените на топлофикационните услуги и на електроенергията, произведена по комбиниран способ. Това става ясно от доклади на експертите на регулатора, публикувани на сайта на институцията.

От публикацията е ясно, че голямото увеличение на цената на природния газ за второто тримесечие – регулаторът предлага с 29,64% на базата на исканията на "Булгаргаз", ще се отрази върху цените на тока и на парното.

Природният газ е един от ценообразуващите елементи за двете услуги. С рязкото увеличение на цената на природния газ топлофикационните услуги поскъпват с между 18% и 38%, в зависимост от топлофикацията. Най-голям ще е ръстът в Плевен, а най-слабо ще е повишението за потребителите на топлофикацията във Велико Търново.

В София цената на услугата се увеличава с почти 23%.

По отношение на цената на електроенергията увеличението ще бъде около 1% за абонатите на ЧЕЗ, Енерго-Про и EVN България.

Цените на топлофикационните услуги и на тока, произведен по комбиниран способ, ще бъдат дискутирани в заседания на КЕВР през тази седмица. Утре (28 март) регулаторът ще изслуша заинтересованите страни по процедурата по обсъждането на цената на природния газ за второто тримесечие.

Още икономически новини и анализи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: парнотоккевр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
26
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Ясно! И този парламент няма да го бъде!
6
0
 
29
 
! Отговори
ТЪПО преди 7 години
КЕВР заблуждава България , Русия свали цената на газта .Не мога да разбера защо се прави това сплашване ?От 1 април цената на газта за България се намалява с 10% .Какви са тези налудначиви работи от КЕВР ?
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цената на газта е свързана с цената на нефта, с шестмсечно забавяне. Но нефтът напоследък е бил все около 50$, така че тези изедници да обяснят какво се налага увеличение. Още повече, че Газпром ще въведе еднакви цени за цяла Европа.
4
0
 
20
 
! Отговори
Перпетуум мобиле преди 7 години
Тока ли ще вдигат? Да не стане като Борисов 1. Три дена и пак БСП и после 1 година протести и ....
3
12
 
4
 
! Отговори
Кутев преди 7 години
Ей това е!Няма да се предавате, хибриди мои юначни!Коментирайте, коментирайте, коментирайте!Вярно, удариха ни малко, но вече имаме план! БСП и ДПС са 104 депутата. Преговаряме с Воля - скъпичко ще ни излезе, но ще вземем още 11. Ще ни трябват още само 6. Волен ще намери толкова! Старата любов ръжда не хваща и все ще намерим шест златни пръста.Бе унивайте! Вярно, ще трябва да ви намалим малко надниците, но парите ше отидат в добро вложение, не унивайте!
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алоооуууу, омбудсманката!
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още тиквата не е встъпил в длъжност и започнаха повишенията на цените.

Спонсорирани публикации