Следизборно: КЕВР обсъжда скок на тока и парното

Причината - рязкото увеличение на цената на газа от 1 април
27 мар 2017 20:33, Красимир Ангелов
32
Следизборно: КЕВР обсъжда скок на тока и парното
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Работна група към Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) анализира как ще се отрази поскъпването на природния газ от 1 април на цените на топлофикационните услуги и на електроенергията, произведена по комбиниран способ. Това става ясно от доклади на експертите на регулатора, публикувани на сайта на институцията.

От публикацията е ясно, че голямото увеличение на цената на природния газ за второто тримесечие – регулаторът предлага с 29,64% на базата на исканията на "Булгаргаз", ще се отрази върху цените на тока и на парното.

Природният газ е един от ценообразуващите елементи за двете услуги. С рязкото увеличение на цената на природния газ топлофикационните услуги поскъпват с между 18% и 38%, в зависимост от топлофикацията. Най-голям ще е ръстът в Плевен, а най-слабо ще е повишението за потребителите на топлофикацията във Велико Търново.

В София цената на услугата се увеличава с почти 23%.

По отношение на цената на електроенергията увеличението ще бъде около 1% за абонатите на ЧЕЗ, Енерго-Про и EVN България.

Цените на топлофикационните услуги и на тока, произведен по комбиниран способ, ще бъдат дискутирани в заседания на КЕВР през тази седмица. Утре (28 март) регулаторът ще изслуша заинтересованите страни по процедурата по обсъждането на цената на природния газ за второто тримесечие.

Още икономически новини и анализи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: парнотоккевр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
:( GERB DO GROB
26
0
 
28
 
! Отговори
xsz преди 7 години
До Анонимен 27Брат не знаеш колко си прав.Тъпанара подаде оставка да може да вдигне всичко без протести.Отврат ГЕРБ! Наслаждавайте им се.
25
0
 
16
 
! Отговори
НАКЯРВР преди 7 години
Е, няма как да е друго яче, при положение, че шеф на тази ГЕРБава агенция е изку/куригалото, фъфлящо старче, отявлен русофоб и страстен американог***золизец - Иван Иванов - познавате ли го?
24
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе дигайте цените със 100% и това е. Даже с 1000%. Ще поседим още малко в България, докато не ни свършат спестяванията, и после кой където му видят отчите. И сами да се издържат тия скапани ***! Естествено че искат да вдигат тока и газта, нали спечели краля-слънце и трябва да намери пари да изпълни поне някое обещание и да построи още 5км магистрала. Честно, всеки пък когато чета новините се чудя какъв е смисълът от тази държава. Защото определено не е да пази и улеснява гражданите си.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На дайта на то кевр.. Деквр или там квот е няма структура, няма имена, няма нищо! Това като е комисия, за чиии комиси0нни се грижи? Като чуя думата агенция, комисия, се сещам за призхода на съответната дума. Аха, другата дума е разпределител, раз-пре-ДЕЛИТЕЛ. Като газо-раз-пре.... ДЕЛИТЕЛ. Раз! Пре! Два! Скочи! Кой не скача е сЪс мен!
22
1
 
23
 
! Отговори
До 23 преди 7 години
Сами ще си го направим, само мазохистичен народ може да си избере за трети пореден път тиквата за премиер.
21
15
 
2
 
! Отговори
месара преди 7 години
поздравявам всички тези, дето не им се сбъдна мечтата другарката *** да ги направи съветски селяни , с поздрав от интимен характер !!!
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много скоро Тиквата ще ни докара до там да търсим телефони на дърва и въглища, цената на водата да е като в пустинята.
19
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парите изхарчени за победата на ГЕРБ в София все от някъде трябва да се избият. Перфектното място е общинската бездъна каца топлофъкация пак ръководена от ГЕРБ.
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито на Софиянци. Най-големият клиент на Топлото. Явно шопите са си мазохисти, въпреки постояното им навеждане пак си набутаха ГЕРБ на първо място.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имате ли хъбче! Имате! Кой даде паричкииииии? Ай ся пълнете си тенджерката, ама ше я пълните с квооооо? С помияяяяяяяя! Ама тая помияяяяяяяя ше ви струва колкото стадо оффтсееее, гъши дроб за три поколения и мляко да напълните поне тихия океан! А да! Сигарките дето ги димите и те не са от ваш тутун! Ако питате мен. Палете кюмбетата, яжте домашно произведени продукти и живейте на свещи! Никва телевизия, ше имате врме да се плодите българи! Ама българи! Българчета да правите ей!
16
0
 
26
 
! Отговори
EUSSR преди 7 години
Цената на газа се вдига заради прекупвачите. Цената от Газпром не е променяна (даже е намалена), но поради политически причини (т.н. диверсификация) сме длъжни да купуваме руската газ от Гърция, Германия и Румъния. Трябва да се изплащат междусистемните връзки строени с пари от Европа. Затова руската газ ще постъпва през северен поток оскъпена с такси за пренос и гарантирани печалби за немските олигарси.
15
6
 
9
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Стига бе тия гласят к.. капан на тиквата първия път пак заради недоволството от високите сметки от "Топлофикация" сам си би шута ,но поне беше към края на мандата му ,а сега го подхващат още от начало остава тиквоний да се направи на ангел хранител иначе пак трЕбва да си ходи.
14
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искахте ГЕРБами на ви ГЕРБЧестито!Парите дадени от Цуци за ромския вот трябва да се възстановят в бездънната каса на ГЕРБ
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Здравейте господа гласуващи! Здраве желаем гУсин генерал!Честита победа!Урааааааааа!Сега по заповед данъкоплатецо! НА-вЕееее-ди сЕ!Ураааааааааааа!Е, те така се гаси огъня на електоралното недоволство. К'вот кажа, това става! Честито! На гласувалите, на НЕгласувалите! Което не се купува с пари, се купува с много пари! Ама не моите! Честито!Урааааааааа! 87206
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ДКЕВР са кадри на бб. Май се повтаря зимата на 2013. В правителствата на ББ захарта стига почти 3 лв, щом падне цената става нормална. Сега кий ще е виновем
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата ще вдигне тока за да си избие масрафа от изборите.
10
3
 
14
 
! Отговори
ДО 9 преди 7 години
Не пиши глупости на търкалета - България не купува газ от Русия , купува я от Гърция , Румъния и Турция . С това запознат ли си > Има и доставки от Германия за Булгаргаз .Сети се за какво пиша - Търговци .
9
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С руска газ и кръгът около БКП, който дава всичко на руснаците, така ще е. България плаща най-скъпо за руска газ в Европа Германия плаща 2 пъти по евтина цена на руската газ.
8
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахах, айде да ви е честит ГЕРБ - а! Единствената партия при която цените растат постоянно! Добре че има много време до зимата, че кака ви Лили ви беше подготвила винетки по 135лв., ама падането от власт я спря! Сега да компенсира отлагането, може направо да ви ги прасне по 200лв.! Ама нищо стискайте герберската бюлетина, не пускайте

Спонсорирани публикации