Бул. "България" гълта 15 млн. лева за спешен ремонт

Ремонтират от НДК до Бояна заради председателството ни на ЕС
28 мар 2017 10:00, Миглена Иванова
47
Бул. "България" гълта 15 млн. лева за спешен ремонт
снимка: Investor.bg

Столичната община планира експресен ремонт на бул. "България" - връзката между резиденция "Бояна" и центъра на София, за българското председателство на Европейския съюз (ЕС), предава Investor.bg.

Местната администрация в София е обявила обществена поръчка за цялостен ремонт на булеварда в пълната му дължина, включително и пътната връзка с Околовръстния път в посока кв. "Младост" - най-бързата връзка от резиденция "Бояна" към летището, се вижда от обявлението, публикувано в регистъра на Агенцията за обществени поръчки.

Кръстовището на бул. "България" с бул. "Фритьоф Нансен", кръстовището на бул. "Даскал Стоян Попандреев" с бул. "Ал.С.Пушкин" и моста по бул. "Даскал Стоян Попандреев" над река Боянска не са включени в предмета на настоящата обществена поръчка.

Прогнозната стойност на тръжната процедура е 12,94 млн. лева без ДДС (над 15,5 млн. лева с ДДС). Срокът за завършване на ремонта е 180 дни, т.е. до края на годината, стига търгът да не се забави заради обжалвания.

Крайният срок за подаване на оферти е 3 май. Отварянето им е предвидено за 4 май. Дължината на участъка е малко под 8 км.

Предвижда се ремонтът да се осъществи на пет етапа.

Първият е от ул. "Фритьоф Нансен" при Националния дворец на културата (НДК) до бул. "Академик Иван Гешов".

Вторият етап е е оттам до бул. "Гоце Делчев", третият – оттам до бул. "Тодор Каблешков", четвъртият е отсечката до Околовръстния път и финално е продължението на булеварда към "Бояна" покрай резиденция "Бояна" - бул. "Даскал Стоян Попандреев" от Околовръстен път София до моста над река Боянска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: ремонти в София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
10
 
! Отговори
проф. Ан преди 7 години
Чест би направило на всчики делегати, ако заявят официално, че ще минават всеки ден по различен маршрут, докато обходят всяка малка и затънтена уличка из цялата страна. Тогава нашите деришельовци ще трябва да паузират малко кражбите, за да позакърпят свинщината!
18
1
 
20
 
! Отговори
Men преди 7 години
Дано шоферите да бъдат инструктирани да не кривнат в някоя малка уличка покрай булеварда та да видят чуженците истинското състоя ние на "пътищата" в нашата клоака наречена столица.
17
0
 
12
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
Нека не се преструваме пред чужденците - за всички е видно че улиците ни са в окаяно състояние. Всеки ходил след Румъния може да направи сравнение. Вместо да пудрим мизерията по която караме, да вземат да ги дадат за нещо което ще откара повече от 1 зима. Бул. България си има проблеми с настилката, но не е толкова належащ ремонта там. Има много по спешни неща, нооо да не обидим гостите ще се бръкнем...
16
0
 
3
 
! Отговори
До Ddd преди 7 години
Сорка, названието "...ския Бевърли хилс" не е случайно. Сичкото предприемач няма нищо против да дигне 30 етажа на парцел 30 квадрата, но извън неговите граници не се интересува от житието и страданията на бъдещия новодомец. Софийска вода понаправи малко канализация покрай Родопски извор и толкоз. Не, че няма нужда, особено в по-югозападните сокаци (към тролея) покрай офроуда имаше фекални феномени и разрушени кабелни колектори. Но си имало бизнес план и малките улици са на последно място в него
15
3
 
33
 
! Отговори
Цеко преди 7 години
Булевард България издържа сигурно 30 + години без големи щети . След ремонта ще изкара 1 зима и ще цъфне (справка Цариградско шосе) Май по-добре да не се пипа
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цар Борис 3 е най-належащ за ремонт, подкрепям, ама Данчето Фандъкова слуша какво й казва Банският покровител на Винету.
13
2
 
19
 
! Отговори
Хм преди 7 години
добре - объркал съм се - наляха се десетки милиони за ремонт на трамвайния път по бул. България, не на асфалта.ОК - да кажем, че асфалта има нужда от ремонт, но всъщност, това, от което се нуждае бул. България е кръстовища на две нива - на Каблешков, на Гоце Делчев, на Гешов! А това не се предвижда в настоящия ремонт - което значи, че като се похарчат сега тези огромни пари познайте кога ще се направят тези кръстовища!Но Послушка не е сложена да мисли и да гради -сложена да разпределя кинти!
12
0
 
14
 
! Отговори
До до 3 преди 7 години
За тия 15 милиона трябва да подмениш 2 платна по 3 ленти плюс 1-2 кръстовища цялостно, като отчетеш и дължината на предложения цялостен участък за ремонт, в най-добрия случай получаваш подмяна на асфалта и тук-там засипване на някое прекомерно слягане. Значи, до месец след откриването ще имаме ... 2-ро Цариградско море, в южно направление.Мостът на околовръстното е с неясна собственост, ремонт на Каблешков имаше преди година, Гешов уж го правят на 2 нива. Подлезите ги отремонтираха през 2010/11
11
0
 
24
 
! Отговори
Камен преди 7 години
Нали уж щяха да влизат в кварталите? На много места в кварталите улиците са в окаяно състояние, тротоарите (където изобщо ги има) също. Настилката по България не е перфектна, но бих казал, че е в относително добро състояние.
10
1
 
10
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
Дано капне и малко асеалт и в манастирски ливади ,че тук е АД
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко се краде в тази държава еей!
8
2
 
8
 
! Отговори
до Хм преди 7 години
Тогава не ти ли ремонтираха главата? Тоя булевард не е пипан от много, много години.
7
2
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Убихте ни от ремонти!! Фъндъкова даскалке *** ,стига ме зарива с прах и оглушава с шум с тия ремонти.Добре си е булеварда , търпим си задръстванията и толкова.
6
7
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Какво му е читавото, бе негражданино?!? Като си купиш кола, покарай по него да видиш колко кръпки *** и пак се обаждай.
5
0
 
37
 
! Отговори
д-р Исня преди 7 години
Лъска се само маршрута на делегатите, за да видят колко сме развити, богати, преуспяли бохеми! А какво правим, ако делегат реши да мръдне 200 метра встрани и пред ококорения му поглед се разкрие обичайната диарийна картинка с примес на сомалийски препикан обор?
4
4
 
15
 
! Отговори
Kalinka преди 7 години
Па да ги поканим в Княжево да видят канализация течаща и смърдяща по деретата ,да видят как хората лазят по разбити пътища и нямат тротоари.
3
4
 
16
 
! Отговори
Хм преди 7 години
а бе не го ли ремонтираха миналата година?!Източна тангента кога?! Летоструй кога? в Обеля, в Люлин?! Само за тлъстите *** на чорбаджиите мисли фандъка!
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един що годе читав булевард беше останал, сега и него ще предобрят. Да не говорим за предстоящия личен сървайвър за всеки пътуващ в района по време на ремонта.
1
29
 
9
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Браво на кмета ни г-жа Фандакова, нека да се отделят повече пари за столицата ни, да покажем на света една развита и красива столица. Да им хареса и да идват повече чужденци да емигрират да живеят в столицата ни.

Спонсорирани публикации