Румънци идват у нас на море, ски, за уикенда...

Съседите ни харесват и алтернативни форми на туризъм
7
Румънци идват у нас на море, ски, за уикенда...

Румънските туристи освен на море, вече идват на ски у нас, както и на краткосрочни пътувания за уикенди и празници във вътрешността на страната.

Те ползват алтернативни форми на туризъм – балнео, СПА и културно-исторически обекти, каза зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева на двустранен бизнес форум на тема "Дълга ваканция или кратки пътувания – добре дошли в България през цялата година" в Букурещ.

По думите й България трябва да отговори на тенденциите, за да продължи в посока на ръст в чуждестранните посещения и пътуванията в страната, съобщиха от Министерството на туризма.

В рамките на форума стана ясно, че през 2016 г. посещенията на румънски туристи в България са близо 1,1 млн., като се отчита ръст от 11,2% спрямо предходната година. 
 
Българите също пътуват до Румъния, като броят на сънародниците ни е бил 423 396 през миналата година, което е ръст от 27,2% спрямо 2015 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Румъниятуризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който не скача е червен.
5
2
 
9
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Нашите политици превърнаха България в ***. Щом вече и румънците идват тук, за да им е евтино.. Тия гадни комунисти съсипаха държавата. Бойко, мойко.. виски от ДС - вън.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румъния е една от най-големите страни в Европа,един от най-големите търговски партньори на България,най-многобройните туристи които посещават България,а инфраструктурата към Румъния е първобитна.Вместо да се изградят магистрали и високоскоростни железници между най-големия град на Балканите Букурещ и най-голямата страна на Балканите Румъния, и българското черноморие ,софийските *** все дърпат чергата към любимата им Гърция .София е проклятието на България.
3
3
 
16
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Румъния се оправя, тръгнала е натам и след 10-на години ще се доближат до стандартите на останалите Европейски страни.От друга страна България е тръгнала по нанадолнище без спирачки-2050 населението ще е 5 мил, пенсионери, учители няма, полицията без думи, пожарникари и лекари нямало, селата запустяват, най-бедни в Европа, правителството тъпче на едно място, всеки си прави каквото иска, закони много но само за някой хора.Положението е доста облачно, осъзнай се юроде!
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМонгол си ти и вземи се блъсни нейде
1
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nale sa mongoli,sega tryabva da znaete i romunski po kurortite

Спонсорирани публикации