Домът поскъпва: С 12% скочили цените на имоти в София

Цените на старите имоти пък са скочили с 15%
1 апр 2017 08:20,
34
Домът поскъпва: С 12% скочили цените на имоти в София
Снимка: архив Reuters

Имотите в София са поскъпнали с 11,6% в края на 2016 г. спрямо година по-рано, показват данните на Националния статистически институт. Най-голямо е увеличените на цените на старите жилища – с 15,1 на сто, пише "Труд".

Ръст има и при имотите в другите големи градове, като във Варна поскъпването е с 9,4%, а в Пловдив с 6,7 на сто на годишна база. С 5,7% нарастват цените на жилищата в Русе, а с 2,7 на сто – на тези в Бургас.

През последното тримесечие на 2016 г. спрямо предходното имотите в големите градове у нас са поскъпнали с около 3%, отчита още статистиката.

Отново най-голям е ръстът в София – с 3,3 на сто, следван от Варна с 2,9% и Пловдив с 2,7 на сто. Понижение на цените има само в Бургас – с 0,2%. В морската столица най-много са се повишили цените на новопостроените жилища – с 6,4 на сто на тримесечна база, докато при старото строителство увеличението е с близо процент.

Брокерите прогнозират през тази година ръстът на продажбите да е по-значим, отколкото нарастването на цените, което ще остане в рамките на до 10% през 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
33
 
! Отговори
учуден преди 7 години
интересно дали има статистика някъде за реално сключени сделки??? примерно за 6 месеца колко продадени апартамента има за 100 хил евро да речем? щото той може всеки да си продава апартамент по 100хил евро, ама реално някой дава ли толкоз
6
5
 
29
 
! Отговори
321 преди 7 години
Разбирачите говорят че ни чака имотен балон,не се ловете на платените статии.....дане пищите после.....
5
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-умните ще си купят билет от ТЕРМИНАЛ 2
4
3
 
41
 
! Отговори
Дежавю преди 7 години
Вече сме преживявали имотен балон, по-умните ще изчакат 2 години и ще си купят с до 30% по-евтино.
3
2
 
55
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Вчера имаше статия че цените вече са надути изкуствено и че пазара е в ситуация на имотен балон.Пробвало се докъде можело да накарат хората да дадат най много пари,тоест максимално да ги изтискат.Не купувайте ,не теглете кредити и ще се сгромолясат пак.За да ти кажат официално че цените са нереални и да се буташ трябва наистина да си луд.В София си играят с нервите на купувачите пускат го на 75 000,после след 3 седмици на 65000 и така.Не бъдете глупави.
2
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление не е за първи април, в момента умишлено масово се надуват цените на имотите, но донякъде това е нормално, защото от пролетта започва и голямото търсене на имоти! Ако ще купувате жилище, изчакайте октомври или ноември защото тогава по принцип сезона приключва и който наистина иска да си продаде жилището е принуден да свали цената
1
3
 
44
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
"Гладна кокошка просо сънува" цените може и да летят въпроса имали кой да ги даде.

Спонсорирани публикации