22% повече туристи чакаме за Великден

Министър Балтова: Очаква се още по-силен летен сезон!
6 апр 2017 12:52, Анисия Иванова
11
22% повече туристи чакаме за Великден

Около 22% повече чуждестранни туристи ще посетят България за Великденските празници тази година, в сравнение с миналата, каза във Велико Търново министърът на туризма Стела Балтова.

Тя посочи, че според данните на Летище София се е увеличил броят на гостите, които ще посетят България, идващи от Германия, Великобритания, Италия и Португалия.

Прогнозата на Министерството на туризма е, че туристите през летния сезон ще се увеличат с 10 процента спрямо миналата година, посочи министърът, цитирана от БТА. Тя отбеляза, че се очаква интересен летен туристически сезон, с увеличение на германските туристи между 30 и 35%, и на руските с 10 на сто.

Министърът припомни, че 120 са охраняемите плажове по Черноморието, а за 21 са организирани търгове. Съдействие за сигурността по плажовете ще оказват областните управители на Варна, Бургас и Добрич, посочи тя.

Във Велико Търново министър Стела Балтова откри четиринадесетото издание на Международното изложение "Културен туризъм", в което участват над 70 изложители от страната и чужбина.

По данни на Министерството на туризма през миналата година 10 процента от туристите, пристигащи в България, са заявили, че се интересуват от културен туризъм.

Балтова коментира, че Единната система за туристическата информация трябва да бъде въведена през септември или октомври, но все още се очаква становището на Комисията за защита на конкуренцията за спечелената обществена поръчка.

В рамките на изложението Министерството на туризма организира дискусия, посветена на дигитализацията на туристическите дейности. На нея ще бъде представена действаща платформа за мобилни устройства с включени сто национални туристически обекта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
Само един от ръкавите на Халкидики, които са общо три има 10 пъти повече плажове от БГ. А пък целят Халкидики е една стотна част от плажовете на Гърция.
9
2
 
4
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
Ало, неграмотния ***, Гърция има 13 874 км плажна ивица, без да се броят островите. Камънаците, като пишеш ти са горе-долу половината от нея. Това ознама около 7 000 км първокласна пясъчна ивица, а не като Бeтониранато мутроморие, което има общо около 240 км брегова ивица, плажовете са около 45 км общо и то ако не са бетонирани се изливат всякакви фекалии.Гърция е място докоснато от Боговоте, не случайно самите те са живяли там на планината Олимп и там се е зародила съвременната цивилизация.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки може да дойде до златни пясъци след седмица и сам да види дали са платени новини :) Тука пишат некви пенсионирани барабонки ,които идея нямат от живот.А за тея дето ходили в Гърция ? Голямо постижение.... Браво :) То поне да ставаше за нещо там....Скука и камъни.
7
4
 
5
 
! Отговори
Нико преди 7 години
Румънци и българи на ОЛ ИНКЛУЗИВ.Ужас.Предпочитам да работя lв някоя мина отколкото в ресторант с ОЛ ИНКЛУЗИВ.Това е голямо плюскане *** не.Това не е туризъм а антитуризъм.Туризъм е нощувка с включена закуска.Или нощувка със закуска и вечеря максимум или така наречените BB и HB.
6
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да си мазохист да отидеш на БГ морето при близостта на Гърция и необятното и й красиво крайбрежие - 13 000 км красота, чистота и слънце.И любезни усмихнати гърци, а не наети сезонни селяни, които са постоянно намръщени щото бачкат цяло лято за 500 лв.БГ морето е за диви и неопитомени селяни и за алкхолиците от Европа.
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и поръчкови статии от мутро-олигархията, която бетонира хубавото ни черноморие да пускате, не можете да ме откажете от Халкидики. Всички нормални хора ходим там. При това от години. Който е отишъл там макар и само веднъж, няма да помирише повече родното бетонирано и съсипано мутроморие.
4
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние пък ходим до Гърция. По-ефтино​, по-близо, по-чисто!
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички ходим на Българското море и яко дивеем :) Хеътърите си стойте пред входа и лайте по силно ,че не чуваме .
2
12
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОЗТ преди 7 години
КОЙ ХОДИ НА ТОЯ ГЬОЛ НА СНИМКАТА?
1
4
 
2
 
! Отговори
Питам преди 7 години
А менистърката на туризма Стела Балтова каква заслуга има за това? Или се изевява като говорител на министерството на турезма. Мале , мале!