Парното скочи най-много в Плевен - с над 37%

Токът поскъпва средно с 0.95%, решиха от КЕВР
Обновена: 7 апр 2017 20:22 | 7 апр 2017 19:25, Веселина Йорданова
44
Парното скочи най-много в Плевен - с над 37%
Снимка: архив, БулФото

Парното и топлата вода поскъпват с между 17.91% и 25.61% за отделните топлофикации, реши Комисията за енергийно и водно регулиране на закрито заседание.

За София например поскъпването е с 22.7%, за Пловдив - 21.8%.

Единствено за "Топлофикация Плевен" то е 37,40 % поради направени корекции в резултат на невярно подадени от дружеството данни за предишен период.

Още по темата
Регулаторът прие окончателно решения за цени на електрическата енергия, на топлинната енергия и на електроенергията, произвеждана от топлофикационните централи по високоефективен комбиниран способ. Това съобщиха от пресцентъра на КЕВР.

С решението на Комисията, средното увеличение на цената на електрическата енергия за битовите потребители е в размер на 0,95 на сто. 
 
Добавката „задължения към обществото” се променя от 35,77 лв./MWh - на 37,02 лв./MWh, което за стопанските потребители, снабдяващи се с електроенергия на свободния пазар, води до увеличение на цената с около 1 на сто.
 
Причината за измененията на цените е утвърдената от 1 април 2017 г. по-висока цена на природния газ, който осигурява общественият доставчик „Булгаргаз” ЕАД. Цената на синьото гориво нарасна с 29,64% поради повишените котировки през последните 9 месеца на цените на суровия петрол, а оттам и на алтернативните горива на международните пазари.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ме мисли! Направил съм си слънчев бойлер и дабра вътрешна и външна изолация на апартамента и нова дограма също.
11
2
 
9
 
! Отговори
герб преди 7 години
оф, чудя се защо още Радев не се е изказал за присъдата на Мейзер ... ако беше Плевнелиев досега да се изкаже няколко пъти по този така наболял проблем в държавата и с медал щеше да я закичи и амнистия да и даде
10
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дългата ръка: Топлофикация - Булгаргаз - Газпром - Кремъл.
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев каза, че е по-важно кой къде гласува, а не кой колко парно плаща !
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като представители на стотина ромски организации днес са провели среща и са се обединили в "Ромска конференция",защо тези госпожи и господа не дойдоха всички заедно на протеста пред КЕВР ?Можеха поне да подкрепят протеста на онези, които са принудени да плащат и тяхното отопление!По телевизията един от тях се пенеше - ето, това са лидерите на ромите! И какво направиха те днес? Демонстративно показаха, че проблемите на България не ги интересуват! Те друго не знаят, освен "Искаме наготово!"
7
1
 
23
 
! Отговори
Видяхте ли новините? преди 7 години
Питат ватманката дали подкрепя протестиращите, тя отговаря, че ги подкрепя, "но не е този начинът"?А какъв е начинът?Друга, пътуваща в същия трамвай, се подхилва и се пита тези не са ли на работа - има предвид протестиращите. Да, част от българите са на работа, но безработните и пенсионерите никак не са малко. Защо толкова малко хора дойдоха на протеста?За *** пък да не говорим. Какво ги интересува, че от джоба на работещите ще се вземат още пари, та Айшето да е на топло и да не плаща?
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 90те в целия апартамент имахме парно. Зимата по къс ръкав стояхме вкъщи. От 18 години е спряно и никога повече няма да бъде пуснато. Абсурдни цени за стандарта на живот на обикновения човек.
5
0
 
25
 
! Отговори
потребител преди 7 години
И кои други страни в ЕС са договорили по високи цени освен Булгаргаз? И ако няма такива, за какво ни е Булгаргаз?
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6А така, стой на студено, къпи се рядко, стой на тъмно - спазвай заръките на меркел и ще бъдеш съзнаграден. Следва разнообразяване на гена, на фона на песента на С.Трифонов: Няма не искам, няма недей!
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спрял съм го. Плащам си такса мащност. Обмислям спиране и на топлата вода. Ще поискам проверка колко абонати във входа ползват и , ако са под 50% ще поискам спиране на абонатната поради намалена ефективност.
2
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко им е, като гласуват за комунистите така им се пада
1
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уффф, няма ли най-накрая западняците да се стегнат малко, да наложат на Русия още санкции, този път много по-здрави и така да спрат най-накрая тия поскъпвания