България загуби славата си на индустриална държава

Има развита икономика там, където има добри дружества
10 апр 2017 13:45, Екип на Bloomberg
94
България загуби славата си на индустриална държава
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В момента България не е индустриална държава., тя загуби тези си позиции, заяви по Bloomberg TV Bulgaria вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Йоанис Партениотис.

"Ние трябва да си изясним сами за себе си каква икономика искаме да направим", каза той и обясни, че трябва да поставим нещата на картата, да спазваме приоритети и да гоним интереси, защото се нуждаем от яснота не само пред българското общество, но и пред предприемачите.

Партениотис отбеляза няколко сектора, които са проблемни според него. Такъв е ВиК, който е и монопол.

"Имаме над 30 и няколко водни компании, които в момента действат. Повечето от тях, с изключение на Софийска вода, са публични компании. Едно от нещата, на които залагаме, а това е световна тенденция, е запазването и възстановяването на публичната собственост на този актив, т.е. ВиК системата да не бъде концесионирана", коментира вицепрезидентът.

По думите му има развита икономика там, където има добри дружества. Той наблегна на един друг основен проблем в сектора – социалното подпомагане на хора, които не могат да си позволят услугата. Според него държавата би трябвало да осигури средства и хората да получават водни помощи.

Повече от разговора може да видите тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
2
 
! Отговори
уф преди 7 години
Завода в Толиати рапортува:До 15 Юни ще изнесе 1 000 000 жигули за Германия и с това ще подобри рекорда от миналата година когато изнесе 1 000 000 автомобил за Германия едва на 27 Юни!
18
10
 
7
 
! Отговори
този за какви ни взе преди 7 години
Че тя имала ли е преди?Сега индустриалното производство е в пъти повече от 1989.
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименайде стига тия пътища бе, ние като ликвидирахме заводите кво те греят тези пътища, да пътуват по- бързо ризите, ушити на ишлеме от шивачки с 200 лева месечна заплата ли, или турските тирове?
16
8
 
2
 
! Отговори
нормално преди 7 години
Добре че са евро-програмите и покрай стремежа да се усвоят едни пари се разораха доста ниви , друг е въпросът дали като спрат помощите ще остане някой земеделец
15
5
 
5
 
! Отговори
ЕРДОГАН преди 7 години
МАЛКА ДЪРЖАВА ОТ СЕЛСКИ ТИП ;)
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
.Отделен е въпросът какво беше качеството на нашето индустриално производство,но и за него се намираха пазари.Какво стана с тези пазари? Нали можем да продаваме в ЕС - защо не произвеждаме коли като Фоклсваген, домакински уреди и техника като Филипс, Ровента, Бош и не изнасяме в ЕС? Сега сме членове на ЕС и НАТО, никой не ни пречи.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е инфраструктура, не е! На друго място е заровено кучето!
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До даточно така казаха и новите ни господари- на вас индустрия, енергетика, селско стопанство не ви трябват, само скачайте, че кой не скача е червен.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че какъв бизнес да се правят в такива условия? В момента едно от най-важните фактори за развита икономика - инфраструктура, е под всякаква критика, 80% от пътищата са целите в дупки, неравни, напукани, изядени в края, докато кметове, министри и всякакви други хрантутници си строят къщи, купуват си коли, вили, апартаменти, все с парите от тези, които правят бизнес и си плащат данъците, защо отивали на запад, чинии мият само неграмотните, които не знаят езика.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
10ти, ама много точно. И сега къде е проблемът и к'о пра'им?
9
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България беше индустриална държава,но одавана загуби тази позиция.Отделен е въпросът какво беше качеството на нашето индустриално производство,но и за него се намираха пазари.А сега сме едно нищо.Дори плодовете и зеленчуците си внасяме от Турция.Нищо,че нашите бяха много по-вкусни и по-истински.Дали пък не станахме много мързеливи?Никъде в Европа няма толкова много пустеещи земи както у нас.Много хора,в това число образовани са готови да мият чинии на запад,вместо да правят бизнес у нас.
8
15
 
11
 
! Отговори
да преди 7 години
Индустриализацията е напълно ненужна в България. Огромните соцзаводи са губещи още на чертожната дъска, а плодородните ни земи, даващи най-хубавата храна на света са бъкани с токсини. Комунизмът превърна най-добрия земеделец в работник на конвейер и опита да унищожи всичко хубаво в българина. България няма нужда от индустрия /в това число не включвам малките специализирани цехове/, а от земеделие, животновъдство и туризъм.
7
6
 
14
 
! Отговори
маке преди 7 години
при заплата 500 лв за инженер и кат сметнете за да стане такъв харчи към 30-40000лв мин да получи такова образование а труда му се приравнява с този на малцинствата метачки по улиците какво очаквате
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Садете боб и развивайте селски туризъм бе! Нали сте европейци вече.
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бе то изобщо вече не сме държава, каква индустрия, какво селско стопанство, какви пет лева?
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е икономиката ми е през дедовия!Важното е да е развита и населението да е с добри доходи и в стабилна държава!
3
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тя загуби славата си на аграрна държава,внася чушки и домати,чесън и ябълки....ти за индустрия ми говориш !
2
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бумберг са рубладжии. България никога преди не е имала слава на индустриална държава, при комунизма нямаше тоалетна хартия и банани, какво да говорим за индустрия, а сега при евроатлантизма в ЕС имаме индустрия и си внасяме тоалетна хартия и банани и можем да пътуваме на запад.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КО?Неееее.

Спонсорирани публикации