Финансовите задачи пред бъдещия кабинет. Кои са те?

България трябва да продължи да поддържа ръст от около 3,5%
13 апр 2017 22:04, Екип на Bloomberg
24
Финансовите задачи пред бъдещия кабинет. Кои са те?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Първите три задачи, които новото правителство трябва да си постави като приоритет, са влизането на България във валутния механизъм ЕРМ 2, присъединяването на страната ни към ОИСР и осъществяването на задълбочен преглед на сегашния 7-годишен програмен период. Това коментира икономистът доц. Йосиф Аврамов в Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му България трябва да продължи устойчиво да поддържа ръст на икономика от около 3,5%. Ако публичните средства се разходват разумно, има предпоставки и за ръст от 4-4,5% през следващата година, посочи той. 

Поради доброто изпълнение на бюджета, има резон за увеличение на разходи с до 1-1,5 млрд. лева, отбеляза икономистът. 

Доц. Аврамов коментира и какво следва да направи България, за да бъде готова за следващия програмен период и финансови инструменти, на които ще може да разчита от европейския бюджет.

"Делът на финансовите инструменти дори през този програмен период е значително завишен - около 1,5-6 млрд. лева,  или общо 10% от цялата европейска помощ за нашата страна. България първо трябва да обучи администрацията си за работа с тези финансови инструменти", посочи той.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Евро валутния механизъм и Шенген двата биберона на политиците. Бибероните за народа а кражбите за тях. Как ще окрадат бившата КТБ ако ги надзирават от ЕЦБ.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бране, бране и само бране!
11
0
 
1
 
! Отговори
УБиват с ХЛор BG преди 7 години
Med mafia използва химически хлор токсични оръжия за отравяне на милиони.Публикувана справка показва как рязко се увеличават ограбваните милиарди от народа по тн"Здраве".ПСихизирани служители на ВиК и нагло терористична хлорираща техника подават дози до милиони пъти над безвредните .НАд 7 000 000 са отровени трайно ..над 700 000 развиват около канцерогенни отравяния вкл от радиоактивни съединения разтваряни от хлор токсични препарати.
10
0
 
1
 
! Отговори
STOP na BOrisow преди 7 години
Имаме нужда от кабинет на националното спасение.Терористи около Бойко Борисов са договорили ограбване на над 60 000 000 000 живи лева от народа през нагло корупционни обекти.Прости сметки показват че народа няма тези милиарди за ограбване..Годишно над десет милиарда са ограбвани за издържка на огромната ненужна крадлива администрация ..НАрода тези пари ги няма .БОрисов бе измамен с наркотици да подпише огромни кредити не ползвани от народа..ПАрите са отишли вероятно за плащания по корупция
9
0
 
0
 
! Отговори
Обратни преди 7 години
- *** този път Алтън Аллах наобратно ще да е селямът?
8
0
 
0
 
! Отговори
ЗЛАТНИ МИЛИАРДИ преди 7 години
ПЪРВА ЗАДАЧА НА КАБИНЕТА Е:- Ще да посрящаме ЗЛАТНИТЕ МИЛИАРДИ дето идат от чужбина.- Ми то се е видяло, че пак калъпа ми: Аллаааааааааааааааааааааааааааааах! (вдигай задниците демек!)
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плащане на гръмналите цистерни и контрол на пълните такива транЗитно преминаващи.И край на това батко ще плати,аЗ татко ли или батко край! номерът с ТаткО и браТко не минава,разбра ли синкО!един мъчен син.Бащата.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TQ EDIN SCHTASLIV DEN SCHTE SVYRSCHI TAQ ES POMOSCHT VIE SCHTE Q OKRADETE A BG *** ZAKRIVAI
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DA JIVEEE REVOLIUCIQTA
4
0
 
15
 
! Отговори
177 преди 7 години
Заложената минимална работна заплата след четири години е по-малка от сегашната в Румъния. Казано накратно устойчивата мизерия продължава. Надеждата за осезаемо подобрение на жизнения стандарт изчезва окончателно с всички отрицателни последици за нацията и държавата.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И все така ръстът ще се поддържа с ръст на цените.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3,5 казва, ама то по програма са 4,5! А с предложения ръст на МРЗ е сигурно, че и бая фирми ще приключат.
1
4
 
11
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Похарчихме ги за Беленските реактори за музея и ТЕЦовете. Останалите са в резерва, можеш да провериш.