"Газпром" ни продавала газ на по-високи цени!?

Според Трайчо Трайков трябва да искаме отсъпка от компанията
21 апр 2017 11:15,
186

Европейската комисия каза, че е установила в резултат на доминиращото положение на "Газпром" в 8 страни, сред които и ние, че тези страни са плащали значително по-високи цени за газа.

Ние трябва да искаме тези надплатени цени да бъдат включени като отстъпка от това, което ще плащаме оттук нататък.

Това заяви Трайчо Трайков от "Нова република" в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Второто нещо, което трябва да изискаме в преговорите с "Газпром"е механизмът за реферирането на тези цени към западноевропейските да даде шанс на нашите индустриални предприятия да бъдат конкурентни на западните, посочи Трайков.

"Формулата за приравняване на цените изобщо не е засегната в предложенията на "Газпром". Те не казват, че ще отворят договора за предоговаряне, защото знаят, че ако това стане ще участва и Европейската комисия", посочи Трайчо Трайков пред Bulgaria ON AIR.

Според него в момента имаме уникален шанс да не преговаряме лично с "Газпром", а преговорите да преминат през Европейската комисия. Той допълни, че за да се направи ясна преценка за изискванията към енергийния доставчик, трябва позицията на Служебното правителство да стане достатъчно публична и да достигне бизнеса.

"При едно добро договаряне и изготвяне на ясни изисквания има реален шанс за намаляване на цената на газа", обясни политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
5
 
! Отговори
:)))))))))) преди 6 години
KUPUVAITE GAZ OT KATAR, AKO TAZI VI E SKAPA- BEZ PARI NIKADE NE DAVAT.....
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хилядапъти писах тук - КОЙ СКЛЮЧИ ДОГОВОРА?Ако не греша - разрушителят - мазник Евгени.
124
2
 
8
 
! Отговори
До Митко: преди 6 години
Бре момче 30 год. демокрация и съсипаха даржавата. Няма развита лека и тежка промишленост. Няма производство. Няма високи технологии.Без да ми се сърдиш Митко, но мисля, че или пишеш от друга д-ва, или татко е новобогаташ, забогатял по престъпен начин, а именно.:Строителен предприемач, крал от материали, и станал богат.Лекар, искал подкупи от пациенти на смъртно легло, пълнил гушката - направил частна клиника.Нотариус: взимал комисионни до небето, тука 150 лв. такса, в САЩ е 10$. И т.н., и т
123
3
 
5
 
! Отговори
gadev преди 6 години
Къде е оная мишка Герджиков, другарката *** и льотчика - да обяснят защо си траяха 7 седмици ?
122
11
 
4
 
! Отговори
Митко преди 6 години
След като комунистите са избили предприемачи и интелектуалци, а останалите сами са се изпокрили, кой е може лда ръководи една държава - със сигурност не и те. Три фалита на икономиката и 45г. по-късно режима сам се разпуска - не идва никой да го направи насила. Ама все други са виновни - американци, англичани и т.н. Ние сме си виновни, и последиците от комунизма. Е - ще минат още 30-40г. докато станем нормална държава, но напредъка е видим. Който не му харесва - да ходи където си поиска.
121
1
 
7
 
! Отговори
user преди 6 години
Те и ББ и Винетка правят санирането на по-високи цени.
120
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плювайте срещу руснаците ,после скъпа била газта.Ако съм на местото на Путин,ще вдигна газта на 100 процента.
119
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трайчо,знаеме че си русофоб.Отивай на плаж като се оправи времето.
118
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 137: "По данни на ЕК, средната цена на газа за ЕС през 2016 е по-висока от цената за България."Е, защо ревеш тогава, че не можеш да си платиш парното !?
117
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трайчо иска отстъпка в магазина, като си купува кисело мляко. Да си намери по-евтин, от Герберския газ от Черно море, от връзките с Турция и Гърция, Румъния, където ще му дадат пак руски газ на по-висока цена.
116
9
 
2
 
! Отговори
бъзи преди 6 години
По данни на ЕК, средната цена на газа за ЕС през 2016 е по-висока от цената за България.
115
2
 
9
 
! Отговори
трактор преди 6 години
Не желаем евтина газ.....Ето това се нарича ***-бизнесмени.....Червени некадърни ***, неразбиращи какво е търговия.Болшевика им работа.
114
8
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Защо никой не казва,че една от причините за цената на газта се дължи на увеличение на таксата на транзита през Украйна .Тръбата в Украйна 70% е собственост на американски фирми и транзитната такса се включва в цената.Ако бяхме разрешили южен поток щеше да е по евтино но тръбата в Украйна ще бъде в тежест на собственици те им.
113
3
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Ние и не желаем газът да е евтин,както и много други неща.
112
14
 
8
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 6 години
Не е само бизнес, другари , а извиване на ръцете отзад. Това е Путин. Хайде, ...сега можете да триете и цензурирате коментарите....
111
1
 
13
 
! Отговори
От сметището преди 6 години
То не само цената на газта е по-скъпа в сравнение с западна Европа, там храна, дрехи и други вещи от първа необходимост са не само по-евтини, но и по-качествени. Тук ни смятат само за една територия, на която да си изхвърлят *** и за това да получават доста прилични пари.
110
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Газпром ни продава газ на цена която ние сме готови да платим.Не е луд тоя дето яде баницата.
109
7
 
13
 
! Отговори
ОЙ преди 6 години
Просто бизнес нищо лично !Големи количества = ниска цена.Български количества - българска цена съответно.Това са търговски практики на всички компании без изключение.Що не купувате от Саудитска Арабия бе умници !Който не е продал 1 празен буркан най много обяснява как се образува цена на краен продукт.Ама с това образование какво да иска човек.Пишете по форумите - те там се произвежда национален продукт а не във фабрики!
108
10
 
12
 
! Отговори
30 г. демокрация преди 6 години
30 години демокрация. Ква Русия те гони тебе? При 500 заплата 1988 г.Като бехме с Русия парното беше 15 лева, сега е 150.Водата беше 5 студената, поливахме цели дворове, сега 7 кубика 15 лв.Тока преко сили 5 лв., сега при същата консумация 40 лв.Сега при 500 лв. цените в пъти по-високи. Другарите демократи не могат да стигнат жизнения стандарт на соца от миналия век, когато са били с Русия.Да ти .... три букви и демокрацията!!!
107
13
 
15
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-близо до Русия, толкова по-близо до просия.

Спонсорирани публикации