"Газпром" ни продавала газ на по-високи цени!?

Според Трайчо Трайков трябва да искаме отсъпка от компанията
21 апр 2017 11:15,
186

Европейската комисия каза, че е установила в резултат на доминиращото положение на "Газпром" в 8 страни, сред които и ние, че тези страни са плащали значително по-високи цени за газа.

Ние трябва да искаме тези надплатени цени да бъдат включени като отстъпка от това, което ще плащаме оттук нататък.

Това заяви Трайчо Трайков от "Нова република" в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Второто нещо, което трябва да изискаме в преговорите с "Газпром"е механизмът за реферирането на тези цени към западноевропейските да даде шанс на нашите индустриални предприятия да бъдат конкурентни на западните, посочи Трайков.

"Формулата за приравняване на цените изобщо не е засегната в предложенията на "Газпром". Те не казват, че ще отворят договора за предоговаряне, защото знаят, че ако това стане ще участва и Европейската комисия", посочи Трайчо Трайков пред Bulgaria ON AIR.

Според него в момента имаме уникален шанс да не преговаряме лично с "Газпром", а преговорите да преминат през Европейската комисия. Той допълни, че за да се направи ясна преценка за изискванията към енергийния доставчик, трябва позицията на Служебното правителство да стане достатъчно публична и да достигне бизнеса.

"При едно добро договаряне и изготвяне на ясни изисквания има реален шанс за намаляване на цената на газа", обясни политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
6
 
! Отговори
предлагам преди 6 години
подкрепящите Джуджи само да им се вдигнат всички цени и парното, така де, нали ги подкрепяте!
65
5
 
2
 
! Отговори
Цербер преди 6 години
До 60 "Тази част от цената която е по-висока от европейската отново се връща в България във вид на подкупи и субсидии за проруски партии, медии и движения като БСП, Атака, ВМРО, Движение русофили"6 номер това е интересна логика, но не са ли Атака и ВМРО част от управляващата коалиция. Освен това що не пратим Плевнелиев и Даниел Митов в Москва да договорят по ниска цена. Денонощно плюете по Русия и не схващате, че тази политика води до по високи цени.
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според Трайчо Трайков трябва да искаме отсъпка от компаниятаЕ това според русофилството е голямо национално предателство, защото те нямат нищо общо с българската нация.
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България не случайно е руският троянски кон в ЕС. Чрез неимоверно завишената цена на газа тя служи де факто за източване не само на страната ни, но и на самия ЕС. Показателен е факта, че външнотърговският баланс на България с Русия е катастрофален при съотношение 1 към 10. Това означава, че България плаща 9 части "кеш" на Русия и то в долари, а не в лв. Този крещят отрицателен баланс е резултат от продажната политика на "червените емисари" от Позитано.
62
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе що дири в Парламента човек,чиято политическа"сила"хвана комичните 2% на изборите.
61
4
 
7
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Предлагам да наложим санкции на Русия и да забраним продажбата на руска газ в България, а ние да купуваме евтина шистова газ от САЩ или евтина втечнена газ от Катар.
60
1
 
6
 
! Отговори
цаката е: преди 6 години
увеличаване контингента на НАТО и предложение пред ЕС за завишениу санкции! Тогава Джуджи ще го смъдне.
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между 50 и 70 % от финансовите потоци при еврофондовете изтичат в джобовете на висшите управленски фактори на местно ниво и в Брюксел, които разполагат със златния параф върху бумагите, както и към посредниците и комисионерите от различен калибър. Тоест, за да получиш - трябва да върнеш под масата "ресто" към съответния по-голям или по-малък фактор в Брюксел.
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 64"Годишно над 12 -13 милиарда газ за промишлени нужди .Символично ли ?"Червен *** посмали малко. България никога не е ползвала повече от 3.5 милиарда куб.м. газ годишно.
57
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вие още се дръвчете на руснаците,мишоци такива,пък после питайте защо е скъп газът.Сега турете и Винкела за енергиен министър и след половин година пак питайте този път защо хем ни е скъп токът,хем защо го няма.Защото с такъв крадлив патологичен русофоб начело на енергетиката 5-ти блок хлопва кепенци още тази есен.
56
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИнтересно защо вече пазарно ориентираните Бай Ганчовци решиха че някой е длъжен да им продава евтин газЩото така е демократично! Щом демократите казват, че е демократично, значи Путин е длъжен да ни продава евтино!
55
1
 
3
 
! Отговори
dano преди 6 години
за лекарства да ги дадат надвзетите пари алкохолиците!@
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен67 От ,,нашият приятел и мой брат Ердоган,, Нали Дебелогъско се целува с него . Айде тогава на ефтиният газ от Турция .
53
2
 
5
 
! Отговори
До 60 преди 6 години
Точно!Именно заради това е и тази истерия тука. Безрезервно вярващи са само бабите, дето мятат хиледарки от балконите.
52
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Проклети да сте ... Марш при пиде рите в Брюскел и дву половите лицемери ,кожата ви продажна гадна !!!!
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен53 Символично ли ? Само Химко - Враца използваше над 1,2 милиарда куб. м. газ. В Стара Загора -Химкомбината още повече .Девня ? Годишно над 12 -13 милиарда газ за промишлени нужди .Символично ли ?
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ниска цена не се отвоюва от промишленост свързана със шиене на долни ***,печене на хляб,топлофикации разни и енерго!!!Иска се ИНДУСТРИЯ!!!Къде са ни фабриките и заводите от нея,които да бълват продукция и да се реализира на международните пазари бре,братя и сестри българи??Къде са??Свиващо се всяка година потребление не прави ниска цена,иска се консумация!!
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе кой го интересува какво бръщолеви Трайчо ***.Наскоро имаше избори и народът ясно показа къде е мястото на такива кокошкари.Хайде марш обратно в жабуняка.
48
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Газпром" ни продавала газ на по-високи цени!?Това просто не е вярно, сега ще ви обясня защо. Тази част от цената която е по-висока от европейската отново се връща в България във вид на подкупи и субсидии за проруски партии, медии и движения като БСП, Атака, ВМРО, Движение русофили, Ядене на кебапчета на Бузлуджа и Копринка, 80 проруски сайта, 30 проруски телевизии и радиа и т.н и т.н. В крайна сметка няма ощетени, освен глупавите българи с тяхната вяра в Русия и "вечната дружба".
47
4
 
10
 
! Отговори
Въртележка преди 6 години
Руснаците ни заливаха с газ и нефт, от нас се искаше само да произвеждаме а те да изкупуват продукцията ни. Сега от ЕС ни заливат със западни стоки, от нас се иска само няколко милиона българи да работят черната работа на запад и да пращат евра в България на близките останали едва 5 милиона да купуват западни стоки и еврата да се връщат на запад да плащат на българските черноработници които да ги пращат в България на близките си да купуват западни стоки и т.н...

Спонсорирани публикации