Jimmy Choo чака оферти за продажба на бизнеса си

Обувките на компанията често са носени от известни личности
24 апр 2017 18:12, Виктория Тошкова
0
Jimmy Choo чака оферти за продажба на бизнеса си
Снимка: Jimmy Choo Facebook Page

Производителят на луксозни обувки Jimmy Choo съобщи в понеделник, че приема потенциални оферти за продажбата на бизнеса си, съобщава ВВС. 

Компанията заяви, че засега не е получила предложения и обмисля и други възможности за бизнеса си.
 
Ходът е получил подкрепата на основния акционер в Jimmy Choo – JAB Holdings, който е инвеститор и в американската верига за понички Krispy Kreme и компанията за луксозна козметика Coty.
 
Освен обувки Jimmy Choo произвежда и широка гама от луксозни стоки, но продажбите се забавят през последните години.
 
Обувките на компанията често присъстват на червения килим, носени от известни личности като Дженифър Лопес и Бела Хадид.
 
Компанията заяви в съобщението: "Бордът на Jimmy Choo обявява днес, че е решил да изготви преглед на различни стратегически опции, отворени пред компанията, за да увеличи до максимум стойността за акционерите си и търси оферти за компанията".
 
Ръстът на продажбите на Jimmy Choo бе 2% през 2016 г. спрямо 7% през 2015 г. и 12% през 2014 г., отбелязоха анализаторите на HSBC миналия месец.
 
Компанията бе вписана на британския фондов пазар през 2014 г. Акциите ѝ са поскъпнали с над 20% тази година, с което пазарната капитализация на компанията възлиза на 670 млн. паунда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации