Общинарите от Пловдив се отказаха от акции в Панаира

Тотев: Това е правилното решение, взето от отговорна партия!
Обновена: 27 апр 2017 13:27 | 27 апр 2017 13:27, Анисия Иванова
9
Общинарите от Пловдив се отказаха от акции в Панаира
Снимка: БТА

С 39 гласа "за" Общинският съвет /ОбС/на Пловдив отмени решение 110 от 13 април тази година, с което общината стана собственик на 20,63 на сто от акциите на Международен панаир Пловдив. Предложението за отмяна бе направено устно от кмета на Пловдив Иван Тотев.

Старото бе върнато от областния управител Здравко Димитров като незаконосъобразно, срещу него се изказаха и от Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Новото предложение бе прието и акциите бяха отхвърлени с гласовете на ГЕРБ, "Кауза Пловдив", "Съюз за Пловдив", МК "Здравко Димитров - решаваме заедно" и Реформаторски блок.

Още по темата

Мотивите са много ясни - решенията, които вземат местните парламенти, трябва да кореспондират освен с чисто математическата логика, но и с отношението на гражданите, коментира след вота Иван Тотев.

Той уточни, че към настоящия момент пловдивчани не приемат решението за получаването на акции от Панаира и по думите му "ГЕРБ като най-голямата партия трябва да може да отговаря на общественото недоволство".

Пловдивският панаир е дружество, което е на пловдивчани и ще остани много след нас, то трябва да се развива и да дава своята добавена стойност на града, смята Иван Тотев. Според него обаче когато пловдивчани смятат, че това дружество в момента не трябва да бъде обвързано с общината, то тогава ОбС трябва да се съобрази с тези очаквания и точно това се случи днес.

На въпрос дали решението щеше да се гласува, ако нямаше инструкции от ИК на ГЕРБ, Иван Тотев отговори: "Партия ГЕРБ има своите органи, които вземат съответните решения, които са правилни за провеждане на голямата политика на ГЕРБ. В случая решението на ИК изключително кореспондира с очакванията на Пловдив. И точно това трябваше да се случи. Това е правилното политическо решение, взето на национално ниво от партия, която е национално отговорна."

Вчера ръководството на ГЕРБ поиска от Иван Тотев и общинарите да отменят решението за придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международен панаир Пловдив. Лидерът Бойко Борисов е поискал отмяната заради "опитите за публични внушения, които свързват ГЕРБ със знаков бизнесмен от средите на БСП".

"Няма да позволя името, авторитета и честта на ГЕРБ да бъдат петнени заради лични икономически интереси", коментира Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е държава това е цирк.Но българския народ обича циркаджиите и гласува за тях за съжаление!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** или кмет имате в Пловдив .
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният случай на мало.умие ! Останаха ли четящи в бедна България ! Освен за панаира вече се разбра , защо ГРЕБ ( цвъки и пееф ) спечелиха в Благоевград - 51 000 000 за канавка !!!!!! ама магистрална !!!!!!!
4
0
 
7
 
! Отговори
! преди 6 години
Забележете, че обласният, който е подчинен на Герджиков, а не на Борисов, изпълнява каквото му кажат от партийната централа на ГЕРБ, а той организираше изборите в Пловдив ... до онзи ден кметът лицемерно обясняваше как ни трябва опера ... а днес вече не ни трябва ... важно е какво се спусне от Партията (ГЕРБ) Толкова е обидно отношението към гражданите на града.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Това е правилното решение" казва мамин Ваньо броени дни след като на предишното заседание на общинския съвет е казал , че "правилното решение" е точно обратното... Но това е типично за тая гербаджийска клика - за ден да си сменят мнението по 2-3 пъти
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом каже Боко - лабаво нема...
1
1
 
16
 
! Отговори
??? преди 6 години
ТОЯ КРАДЛИВ *** МАМИН ВАНЬО ТОТЕВ ЗАЩО НЕ СИ ДАВА ОСТАВКАТА ,*** СЕ ОТ КРАДЕНЕ, ЧЕ Е И НА СВОБОДА ПОД ГАРАНЦИЯ 20 000 ЛВ А МАМА РОЗА И ЛЕЛЯ МЕНТА СТОЯНОВА ЦЯЛ ЖИВОТ СА СЛУЖИЛИ НА ГЕРГОВ.Е.АТИ И ДЪРЖАВАТА

Спонсорирани публикации