Първите 100 дни на Тръмп – равносметката

Сирия е голямото неспазено обещание на американския президент
28 апр 2017 14:00, Екип на Bloomberg
10
Първите 100 дни на Тръмп – равносметката
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Намаляване на данъците в САЩ ще има позитивно отражение не само върху големите корпорации и богатите американци, но и ще даде глътка въздух на малкия и средния бизнес. Това коментира политологът Калоян Правов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

От друга страна, данъчните облекчения ще отворят голяма дупка в бюджета на САЩ, която вероятно ще бъде запълнена чрез девалвация на долара или емитирането на нови дългове, отбеляза политолога, допълвайки, че към момента американският президент Доналд Тръмп няма възможност или желание за рязко съкращаване на разходи, така че да бъде компенсирана потенциалната загуба в бюджета. 

Ситуацията в Сирия е голямо неспазено обещание от страна на Тръмп през първите 100 дни от неговото управление, коментира още Правов. 

"Тенденцията изглежда, че той ще иска по-остра намеса на САЩ в Близкия изток, макар че неговата кампания беше построена въз основа на критика към този подход", допълни той. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 


10
Още от
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Йордан преди 9 месеца
То нашите спазват ли нещо. Няма как да спазва каквото и да е било защото това не се е случвало с никой управляващ. Мен ме боли за нашите за този ми е все тая.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
PYLEN PROVAL
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не разбрах само, кое от обещанията си е спазил Тръмп до момента? Бихте ли ми припомнили!
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не си прав Правов ,както пише!Аман от разбирачи!Оставете го човека да си свърши работата!
4
2
 
3
 
! Отговори
Handel преди 9 месеца
Още един нещастник, койтоне е спечелил 50 стотинки през живота си ни обяснява какви грешки е направил Тръмп. Ако някой случайно не знае - ако си абсолютно некадърен и не можеш да вземе диплома дори и от НБУ казваш че си "политолог"
3
0
 
4
 
! Отговори
Фен на Клинтън преди 9 месеца
Какво прави Хилъри сега? 100 дни плач и сълзи, или?
2
2
 
13
 
! Отговори
Хм преди 9 месеца
Тръмп бе оставен да полудува като отвързано конче,ама бързо го впрегнаха в Е.вр.ей.ската каруца....Няма как иначе-който иска да се прави на самостоятелен да си спомни Далас(1963г).
1
1
 
1
 
! Отговори
Demek преди 9 месеца
Kolko sa jivi jivite bg sela?! Otgovor s camera live.