Вносът на кадри – нужен за развитието на икономиката

Увеличение на доходите – с въвеждането на 6-часов работен ден
3 май 2017 16:00, Екип на Bloomberg
95
Вносът на кадри – нужен за развитието на икономиката
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

На фона на демографската картина в България съществуват неизползвани възможности за включването на хора в трудоспособна възраст на пазара на труда, но те не биха били достатъчни за нормалното развитие на българската икономика. Това коментира Надя Василева от Manpower Bulgaria в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите ѝ се наблюдава недостиг на кадри във всеки един сектор. За да може бизнесът да си отдъхне и компаниите да се развиват, е необходимо да се предприемат мерки за улесняване на вноса на кадри чрез промени в законодателството и изготвяне на стратегия за привличане на нужните служители в отделните сектори, обясни тя.

Работодателите трябва да променят мирогледа си относно това какви служители са имали преди и какви ще имат оттук нататък, посочи още Василева. 

"Едно увеличение на заплатите би могло да дойде също така, ако бъде въведен 6-часов работен ден, в който служителите биха могли да се фокусират и да концентрират своите умения, знания и усилия така, че да постигнат повече за по-малко време", отбеляза експертът.  

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
8
 
! Отговори
Ива преди 1 година
С удоволствие ще наблюдавам как един чужденец ще работи за 500 Е.
82
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краво, вдигай парите ма!
81
0
 
12
 
! Отговори
Вносен работник преди 1 година
Лелята да свали розовите очила !
80
0
 
20
 
! Отговори
X,Y,Z преди 1 година
Другарката постоянно агитира за внос на кадри ,но не и за увеличение на заплатите.
79
0
 
15
 
! Отговори
Охранителят-София преди 1 година
Ха ха! Нищо не плащате за 12часов работен ден ,та а поне на 6часов да бъде! Ей и ако някой ми каже ,че нищо не работя,то бас ловя ,че на мойта длъжност макс една седмица му давам да издържи! :)
78
1
 
18
 
! Отговори
Абориген преди 1 година
Изгонихте кадърните. Младите нямат вече никакво образование.. сега искате бизнес да развивате.. ами няма как да стане милички. Вече дори и бедните пенсионери не можете да излъжете...
77
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като се засилят от цяла европа едни мазохисти да кютат за по 200евро у бг.
Със сигурност.
76
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъй,тъй.
На един нашенец дават700лв. На румънеца 800 евро.
Работим едно и също на едно място.
,Начи може да плащат.
Май А?
75
0
 
20
 
! Отговори
дон преди 1 година
ДНЕС!!!! Моля ви не давайте трибуна на всякакви овци,със или без очила,които искат да ни убедят,че водата не е мокра!ЗАПЛАТААААА-ще дойдат и от Пакистан и от Америка,с 300 евро-никой.Големите философи и спецове не могат да разрешат проблема,всъщност проблем с кадрите няма щом са такива заплатите.
74
0
 
19
 
! Отговори
Know how преди 1 година
Като гледам Надето, мисля си и че Manpower Bulgaria се нуждае от нови кадри. На чужд гърб и сто тояги са малко.
73
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
М даааа! Ако работиш 4 дни и вземаш едни пари, които ти плащат си мислиш, че са ти увеличили заплата, обаче в останалите 3 ти все пак си имаш разходи, ама никой не ти плаща и за да покриеш раходите за които не ти плаща основния работодател-робовладец си търсиш начин... Тоест в останалите три дни си търсиш работа на черно, за да си покриеш липсите. Основния робовладелец казва, че ти дава почивчица, ама на тебе паричките не ти стигат и бачкаш. И така докато прегориш от умора и не умреш преди пенси
72
2
 
9
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 1 година
За да се задържат младите да не имигрират в чужбина трябва заплатите да не мърдат!
71
1
 
16
 
! Отговори
шматка преди 1 година
Ей най сетне ще станем като арабите
Ние ще лежим а чужденци ще ни работят
70
0
 
27
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 1 година
А БЕ ТИЯ КАДРИ КОИТО НЕ СА ВЛИЗАЛИ В ПРОИЗВОДСТВО КАТО ТАЯ КАКВИ ГИ ДРЪНКАТ. ЩЯЛА ДА ВНАСЯ РАБОТНА РЪКА. ТЯ НАЯСНО ЛИ Е, ЧЕ ДОРИ И В ПО ИЗОСТАНАЛИ СТРАНИ МЕСЕЧНОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ НАДХВЪРЛЯ 1000 ЕВРО. ЕЙ ГОЛЯВА АЛЧНОСТ, ГОЛЯМА РАБОТА СА ТИЯ МУТРИ С ПИЛИШКИ МОЗЪЦИ. ТЕ КАТО ГОВОРЯТ ЕДВАМ СРИЧАТ С КИЛИЙНО ОБРАЗОВАНИЕ АМА ГОЛЯМ РАБОТОДАТЕЛ И С ГОЛЕМИ ПРЕТЕНЦИИ. ПУСТА ЯМБОЛСКА МОТИКА И НА НИВАТА. ЩЕ СИ ЗАТВОРЯТ ФИРМИТЕ КАКТО Е ТРЪГНАЛО. ЩОМ НЕ ПЛАЩАТ НЯМА И КОЙ ДА ИМ СЛУГУВА.
69
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарката с очилата е спала на мокри вестници! Кой ще дойде да работе за 300 евро ма. Та това е дневната надница в Германия ма другарко при по ниски цени на продуктите и горивата. Айде вкарайте кадри да ви видя откъде ще ги вкарате?! Мутра пари не дава мутрата само взима. Той в училище е учил само действие събиране не изваждане!
68
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То пък един бизнес-бивши мутри, бивши комунисти и кeлeши, които искат с едно кафене взето под наем да станат милионери.
67
0
 
7
 
! Отговори
Смешници преди 1 година
Как така мои труженици и триженички, и тука има сМиндихати. Как се казваше единият от сМиндихатите дето устоява интересите на тружениците, аааааа кък беше бе, туууууууу. Този бе дето разхожда костюмите си за няколко хиляди И миуее за нископлатените триженици, аааааа май беше Кинти Няма Само Балъци, аааа сигурно съ у грешка, тууууу.
66
0
 
13
 
! Отговори
... преди 1 година
Такива експерти ни докараха до това положение.
65
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези пишман експерти са за смях! Първо никой няма да дойде при тези заплати в България. Просто такива смешни заплати няма никъде дори в Африка. Опитаха да внасят виетнамци, като искаха да им плащат 600лв, тогава заплата по-висока от средната, но се оказа че те взимат повече и никой не щеше и да чуе.
Но така стана ясно, че са готови да платят високи заплатите на чужденците, а българите да мизерстват. Точно както за бежанците даваха 1500лв, а пенсионера взима 200лв.
64
12
 
2
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 1 година
Разберете няма пари,трябва минималната заплата да не се вдига.