Вносът на кадри – нужен за развитието на икономиката

Увеличение на доходите – с въвеждането на 6-часов работен ден
3 май 2017 16:00, Екип на Bloomberg
95
Вносът на кадри – нужен за развитието на икономиката
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

На фона на демографската картина в България съществуват неизползвани възможности за включването на хора в трудоспособна възраст на пазара на труда, но те не биха били достатъчни за нормалното развитие на българската икономика. Това коментира Надя Василева от Manpower Bulgaria в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите ѝ се наблюдава недостиг на кадри във всеки един сектор. За да може бизнесът да си отдъхне и компаниите да се развиват, е необходимо да се предприемат мерки за улесняване на вноса на кадри чрез промени в законодателството и изготвяне на стратегия за привличане на нужните служители в отделните сектори, обясни тя.

Работодателите трябва да променят мирогледа си относно това какви служители са имали преди и какви ще имат оттук нататък, посочи още Василева. 

"Едно увеличение на заплатите би могло да дойде също така, ако бъде въведен 6-часов работен ден, в който служителите биха могли да се фокусират и да концентрират своите умения, знания и усилия така, че да постигнат повече за по-малко време", отбеляза експертът.  

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
18
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Пък аз се бях отчаял от Бг жените че са станали много матерялни - особенно по-хубавите така и ми дойде идея да си внеса един автобус украинки кога се млатиха на майданя глад ги гонеше и едни хубавиии ...влязох в чатовете поканих си една платих билета дойде месец два по моловете вечер в леглото бойй и накрая аз пред фалит и пак я натирих ама поне опитах ...не ми се получи ...ся пак си търся серьозма българка за гадже хем хубавичка работлива хем да готви и да ме трае .... та и тая женица да опита
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A ZASHTO BOIKO NE RABOTI ZA 500 LV.,DA NE BI DA E PO-UMEN OT BALGARITE.NE VIGDAM KAK EDIN POGARNIKAR MOGE DA BADE PO-UMEN 10 PATI POVECE OT EDIN M=NORMALEN BALGARSKI GRAGDANIN.
20
1
 
46
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Всеки себеуважаващ се човек си подбира работата, още повече младите. На българския работодател му липсва уважението към работниците и затова не може да си намери родни такива. Когато не си коректен към служителите си бързо се разчува.
19
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая дали знае че хората някъде работят и по 15 часа и ги е страх да не си загубят работата за какви 6 часа дрънка
18
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей и сега като се наредят едни германци, англичани, испанци и белгийци пред родните бизнесмени, чак не ми се мисли. Тогава наще ще почнат да говорят, че са прекалено квалифициране и нямат нужда от такива кадри, пък и как ще им плаща едни 300-400? брутно? Бг работодател е един от виновниците все повече хора да емигрират. Явно още не могат да го разберат. С вноса на чужденци нищо няма да се промени. Те не желаят България. Отдавна да е пълно с такива ако беше хубаво.
17
0
 
47
 
! Отговори
Мармот преди 6 години
Заформят се опашки от германци и англичани да работят за нашия бизнесмен
16
0
 
50
 
! Отговори
Буахахаххаха преди 6 години
С най-ниските заплати в Европа и региона не знам от къде ще внасят тия кадри...От тъмната страна на Луната може би? Или от Атлантида? От Марс става ли? Даже тарамбуките бежанци бежанстват от тук, защото са обречени на гладна смърт. Ясно е с Борисов 5 до 2025 закриваме държавата като такава...Малко още да спестя тук в Канада и дърпам цялата рода!!! Менпауър да си търсят мен и пауър в някой алкохолен делириум!!!!! Със здраве БГ работодатели, със здраве!!!!
15
1
 
10
 
! Отговори
Kokos преди 6 години
Bravo, samo taka, hem vnosni ma-ngo, furmi, orehi i avokado, hem vnosni rabotlivi hora da berat ot palmite!
14
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са типични икономисти. В главата мисъл не вирее, само цифри. Как да им обясниш, че 1 човек не е равен на друг човек. От българия се разкараха основния проблем можещи, сега тепърва ще внасят да ги заместват. Да видим какви ще са те - еритрейци, нигериици, афганци, иракчани, пакистанци и подобна кал. ТЕ ли ще успеят да заменят липсващата работна ръка? Освени дюнери и фризьорски салони, какво друго умеят?
13
8
 
4
 
! Отговори
Реално преди 6 години
Тая тьотка теоритичка мож' да се окаже не е толко глупава щот не всичкото българин е кадърен работник - мрънкането му много и претенцията ама не виждам тя откъде ше внесе по-читави кадри на тея заплати ае въоПще тьотка лаладжийка ноо таквиз знам само претенции имат интЕлЕгентни се оишат една крушка немой си сменят кат идеш им я смениш и кажеш дай ся 5лева и се стискат инак приказките им гольеми
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елегантен начин за обновяване генофонда на клетата ни Родина.
11
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много вожд, а малко индианец докарайте си некой от Конго или Гватемала за тез пари толкоз Ние сме вложили пари и 20 год от живота сИ да работим на някой за 600 лв шефа НЕГРАМОТЕН ФЕОДАЛЕН СТАРИЧОК 20 000 лв заплата другите с 450 лв средна заплата 2000 у наше село
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BALGARIA SE NUGDAE OT INDIIZI,PAKISTANZI I AFRIKANZI-SITE INGINERI I KOMP.SPEZIALISTI.
9
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 6 часовия работен ден съм навит, но трябва и 4 дневна работна седмица. И това трябваше да стане много отдавна. И да не ми ревът разни организации на работодателите че ще загубим незнам си колко пари. Историята е ясна -при въвеждането на 5 дневна работна седмица нищо трагично не се е случило. Ако скоро не се въведе 4 дневна работна седмица, ще има социални вълнения, защото при темпа на развитие на технологиите скоро 50 % от хората просто няма да има какво да работят,а няма и смисъл да работят
8
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбирайте, че трябва да приемем още бежанци. То нашите *** се скъсаха да бачкат, а трябва още такива "работници" да внесем.
7
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кой бе? кой ще дойде на минимум 10 часа работен ден за жълти стотинки?
6
1
 
17
 
! Отговори
I koi преди 6 години
She doide? Maimunite ot Afrika li? A te kolko sa rabotlivi.... i umni
5
1
 
19
 
! Отговори
Пусирайът преди 6 години
Къф тоз' Manopower ше казва той я му играйте една мокра....
4
3
 
42
 
! Отговори
Lolo преди 6 години
Грозна и глупава експерта на Manpower.
3
1
 
47
 
! Отговори
Циирк преди 6 години
Телевизиите са новата циркова аренааа клоунада бла бла дрънканициии

Спонсорирани публикации