Вносът на кадри – нужен за развитието на икономиката

Увеличение на доходите – с въвеждането на 6-часов работен ден
3 май 2017 16:00, Екип на Bloomberg
95
Вносът на кадри – нужен за развитието на икономиката
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

На фона на демографската картина в България съществуват неизползвани възможности за включването на хора в трудоспособна възраст на пазара на труда, но те не биха били достатъчни за нормалното развитие на българската икономика. Това коментира Надя Василева от Manpower Bulgaria в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите ѝ се наблюдава недостиг на кадри във всеки един сектор. За да може бизнесът да си отдъхне и компаниите да се развиват, е необходимо да се предприемат мерки за улесняване на вноса на кадри чрез промени в законодателството и изготвяне на стратегия за привличане на нужните служители в отделните сектори, обясни тя.

Работодателите трябва да променят мирогледа си относно това какви служители са имали преди и какви ще имат оттук нататък, посочи още Василева. 

"Едно увеличение на заплатите би могло да дойде също така, ако бъде въведен 6-часов работен ден, в който служителите биха могли да се фокусират и да концентрират своите умения, знания и усилия така, че да постигнат повече за по-малко време", отбеляза експертът.  

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
24
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Извинявам се, един лаф
1
0
 
49
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Чужди кадри с нашите мизерни заплати ли, има един лаж за мaймyните и триците...

Спонсорирани публикации