Да съхраним българското с... домейните на кирилица

Драгомир Славов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria
4 май 2017 14:30, Екип на Bloomberg
20
Да съхраним българското с... домейните на кирилица
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българите възприемат много добре домейните на кирилица и това е важно за тях. Това заяви управителят на компанията Имена.бг Драгомир Славов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той подчерта, че срокът за запазване на домейни е удължен поради големия интерес както от страна на обществените организации, така и от страна на държавни институции и частни лица.

"Тези заявки, които се правят в момента, ще бъдат веднага предложени за регистрация. Най-големият проблем, който имаме, ще бъде оценяването коя организация има по-големи права върху имет"“, обясни Славов.

Според него още през първите 1-2 месеца се очаква да стартират около 4-5 хиляди домейна, което е добре за цялата българска общност.

"Това е важно да се случи, за да се запази българщината. Има изключително голям културен ефект върху страната", заключи той.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
като им знам на цифрови системи качеството на услугата "преди" , си представям кво ше стане с домейните .
13
2
 
1
 
! Отговори
Dedo преди 6 години
Ам кат сме почнали - дайте и да напрайм езици за програмиране и компилатори и интерпретатори за тях на кирилица?! Има си стандарти, бе неандерталци, за да могат да ви намерят и да ви ползват масово, бе ***.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pencho mnogo si umen i v toaletna da te zakliuchat vse shte namerish kakvo da yadesh i ne obijdai choveka,zatova ti pisha tova
11
3
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
До ПенчоЗа хора като теб които обиждат и пишат без да мислят време имам само толкова колкото да напиша този коментар.
10
2
 
2
 
! Отговори
dp преди 6 години
LOL, домейни на кирилица... всичката Мара втасала само не се вчесала.Никой с всичкия си няма да плати за такава глупост.
9
1
 
4
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Някой да вземе да обясни каква е ползата от домейн на кирилица извън страните които ползват кирилицата? Или сега щом има такива домейни и хората по света ще започнат масово да изучават български само и само за да могат да имат достъп до даден сайт? Вместо да направим българските сайтове по-достъпни за чужденците ние само създаваме илюзията че правим това. Но на практика ограничаваме достъпа. Българското се съхранява по много други начини и въпросните домейни не са един от тях.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Penchoo subudi se bre orata niamat ko da yadat ti za pismennost na kirilica se trevojish.Kato ida na stroeja v chujbina pitat me za bankovata smetka,a ne za kirilicata.Ti hladilnika napulni li go??Nemoje da grabish horata s monopolite vuv vsichko i da chakash da ocelee niakoi na starini,ako ne si vzel merki vo vreme.Ot hubavo li sme bg v chujbina??Drugoto e ala bala,moje purvo bala i posle ala
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Dobre.Suglasen sum s vsichki.Pozdravi ot Germaniya,Franciya,Italiya,Holandiya,USA,UK,Belgiya ot Devnya,Haskovo,Kaspichan,Zapadna Berkovica i ot selo Banya obshtina Kozlodui.Taka e..napravo bezobrazie s taya latinica..ko da praish tui to
6
0
 
8
 
! Отговори
глупости на таркалет преди 6 години
Ако толкова много милеехте за кирилицата, Българиа и българшината в интернет, нямаше да допуснете домейна BG да струва много повече на българите отколкото com, net, org и т.н.В тази посока работете!A не да регистрирате домейни на кирилица, които не могат да бъдат отворени от хора които не ползват кирилица. Това до не малка степен обезсмисля създаването на домейн с кирилица.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5, има нещо вярно и в тва. познайте как чужденец пише на кирилица .. Имената са ок, за малки местни фирми... и толкова.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости на търкалета. Излишно усложняване на нещата. Няма никакво бъдеще. Тенденцията е точно на обратно. Но пак едни умници ще приберат едни пари...
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрън-дрън.Всичкото е за пари.
2
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народ, който изповядва православие и пише на кирилица не е за хвалба.
1
5
 
10
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
Най ми е кофти, когато *** и пульо викат "Bylgaria nad vsichko" и пръщат от злоба, тъпотия и наглярство, и си мислят, че са некви патриоти и допринасят за доброто на страната... жалка картинка.Иначе домейните на БГ са хубаво нещо, да...

Спонсорирани публикации