Реална ли е заявката за пълен мандат на правителството?

Политологът доц. Росен Стоянов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria
5 май 2017 20:32, Екип на Bloomberg
17
Реална ли е заявката за пълен мандат на правителството?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Заявката за пълен мандат на правителството е дадена, но има някои скрити елементи, които могат да окажат влияние в обратната посока. Това коментира политологът доц. Росен Стоянов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му ГЕРБ влиза в коалиция с други три партии с отделни коалиционни споразумения.

"Трите партии, които изграждат Обединени патриоти, са в различна палитра на националистическите движения от левия до десния спектър. Предстои да видим дали самите те ще имат консенсус по определени въпроси", подчерта Стоянов. 

В структурата на Министерския съвет се откроява позицията на вицепремиера, който ще трябва да координира работата на всички министерства, включително и да изпълнява други задължения. "Това може да бъде интерпретирано като заявка, ако не за втори център на властта, то за много силна втора фигура след министър-председателя Борисов", отбеляза той. 

Политологът открои още и факта, че в новия кабинет има вицепремиер, който е и външен министър, но ресорът му е съдебната система.

"Това означава, че той ще е шапка на министъра на правосъдието, но и че можем да очакваме сблъсък на характери", подчерта Стоянов. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
до юли 2018 и след това избори това не се изтраива повече
14
1
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Избирателите гласуваха за стабилност и социална политика, а ще получат стабилизирана бедност, както и през предишните мандати на Бойко. Колкото по-скоро си отиде това правителство, толкова по-добре.
13
3
 
3
 
! Отговори
До Петров преди 6 години
Не Реформатори,а реформи байно,слагай очилата!
12
3
 
7
 
! Отговори
ПЕТРОВ преди 6 години
До Анонимен: КАКВИ РЕФОРМАТОРИ ВИ БЪРКАТ МОЗЪКА - НЕ ЗНАМ . КОСТОВИСТИТЕ -ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. , СА МНОГО МИЛИЧКИ НА БОРИСОВ. ТОЙ ПРОСТО НЕ МОЖЕ ДА ДИША БЕЗ ТЯХ. СЕГА ПАК ВИЖДАМЕ КАК ИНКОГНИТО ГИ ПРОМУШВА ВЪВ ВЛАСТТА. ЗАЩОТО , ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО -ПОЛУЧАВАШ КОСТОВ Е ОЩЕ В ПЪЛНАТА СИ СИЛА. ЗАЩО ЛИ ? АЗ ЗНАМ ЗАЩО ,НЕ ЗНАМ ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ.ОГРОМНА ДАЛАВЕРА -ЗА ТОВА КОСТОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ИЗВЪН ПАНДИЗА И ДА ДАВА АКЪЛ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този път ,умната!Не се връзвайте,нито на "вапцаните" глави от агитките,нито на такива като Майчето и Йоло Денев!Реформите умно и без много шум!
10
4
 
10
 
! Отговори
песимист преди 6 години
Я изкарат два , три месеца , я не изкарат и толкова
9
4
 
11
 
! Отговори
оптимист преди 6 години
Давам им срок до Нова година
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другата година ще има нови избори, това е безпринципна и меко казано странна коалиция!
7
2
 
23
 
! Отговори
илюминат-ренегат преди 6 години
Целият мандат просто няма как да стане! С тази галопираща инфлация и геноцида срещу българските граждани,започвайки и с подскъпването на ел.енергията?!? От сега забоксуват що останало по-нататък?!?
6
3
 
21
 
! Отговори
66604 преди 6 години
Като удвоят тока, без да повишат заплатите на средния и низсия административен кадър, а постоянно повишават минималната, за да индексират възнагажденията на депутати и ръководни особи във ведомствата, пиши го Бойко сготвен а ла минут. И никой няма да му крив. Колкото по-бързо повиши заплатите на всички НЕАръководни кадри, толкова по-голяма е вероятността да си изкара мнадата.
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В предишния парламент БСП имаше 39 депутата и ГЕРБ не можа да изкара цял мандат. Сега БСП има 80 депутата!
4
4
 
20
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
До Анонимен И НЯМА ДА СТАНЕ---СЛЕД 3 МЕСЕЦА НИ ЧАКАТ НОВИ--СТАРИ ИЗБОРИ ТАКА БОРИСОВ СИ ОСИГУРЯВА ЕДИН БЕЗКРАЕН МАНДАТ С ПРОМЕЖДУТЕЧНИ ИЗБОРИ И Е НЕСМЕНЯЕМ ДО СМЪРТА СИ СМЕНЯЕМИ СА САМО МАЖОРЕТКИТЕ---ПРЕДИ РБ СЕГА ОП ДОРИ ДПС ВЕЧЕ Е ИЗВЪН ИГРАТА БСП Е ОВАЛА НА ГЕРБ --ЧУДЕСНО ПРИКРИТИЕ ЗА КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ ИЗХОДА Е---РЕВОЛЮЦИЯ С ИЗБОРИ --00000000000000000000000
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много Професори много нещо. Под всеки камък "професор", "aнализaтop", "интектуалец" и т.нт.
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям гърч ще е.
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То с Реформаторския блок не стана сварката,та с Обединените Патриотите ли?