Валери Симеонов се захваща с проблемите в курортите ни

Ще търси решение за "уродливото" явление "преместваеми обекти"
9 май 2017 19:12,
17
Валери Симеонов се захваща с проблемите в курортите ни
Снимка: Архив, Булфото

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов увери министъра на туризма в подкрепата си за намирането на практическо решение с уродливото по думите му явление "преместваеми обекти" в националните курорти.

Той декларира подкрепата си в рамките на първата работна среща на Николина Ангелкова с представителите на туристическия бизнес.

Нормативната база позволява в рамките на около два месеца да бъдат премахнати такива обекти, отбеляза Симеонов и обеща да отдаде целия си опит и енергия в тази посока. Той посочи, че това е "болна" тема за курортите "Слънчев бряг" и "Златни пясъци".

Сред другите проблемни области за сектора, за които вицепремиерът пое ангажимент за подкрепа, са свързани с обезпечаване на работна ръка, инфраструктура, промяна на нормативната база.

Макар и с малка група, можем да разчитаме на коалиционната подкрепа и на нашия по-голям партньор - ГЕРБ, каза Валери Симеонов, цитиран от БТА.

Симеонов уточни, че все още ресорите на вицепремиерите не са конкретно разпределени и изрази очаквания след утрешното заседание на МС в неговия ресор да е и туристическото ведомство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
7
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
Преместваемите обекти ще бъдат сменени с хотели.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Валерката ще има пръст в това от сега ви казвам ще е само пушилка!
11
2
 
15
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Валери Симеонов - ВАЛЕРИ ХОТЕЛА МУ ВИКАЙТЕ: НАЛИ ЗНАЕТЕ ЗА ХОТЕЛСКИТЕ МУ ШАШМИ...ИЛИ НЕ ЗНАЕТЕ ?
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това мйекащо *** и от туризъм ли разбира вече? Имаше един Нейчо Неев който казваше, баси държавата на която съм вицепремиер! Винкела му е копието. Немам думи за правителството на *** Трети.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И там ли ще строи хотели?
8
1
 
17
 
! Отговори
Захваща преди 6 години
Голямо захващане голяма работа. В тази държава няма управия не го ли разбрахте.Захващане на думи и накрая никакъв ефект, няма промяна за добро. Положението е трагично. Останахме последни в Европа, срамота .
7
2
 
20
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Едно време се майтапехме,че разбираме от всичкология :). Явно за политиците ни това не е майтап. В мислите си те са специалисти в това направление!
6
2
 
21
 
! Отговори
Naco преди 6 години
А,ОГРАДАТА,а ВТОРИЯТ ред на ОГРАДАТА,а ХОТЕЛИТЕ, а ТВ СКАТ, а.......... КОЙ,КОЙ,КОЙ ще НАБЛЮДАВА???? Ще СПИРАМЕ ли още предавания по ТВ СКАТ,другарю Симеонов? Не станаха ли много КОМПРОМИСИТЕ? ИЗБОРИТЕ чукат ,вече на ВРАТАТА! НАРОДЕ????
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно ще прави огради с бодлива тел край курортите. Както я прави на границата. С неговия интелект, такова му е разбирането за туристически бизнес.
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Долночифликчията? ОЩЕ Колко хотелчета ще дадеш под наем бе *** долночифликчииски? Много ми е интеросно защо се е преименувал на Симеонов като в кръщелното му пише Балевски? Да не би да е заради чичо му Балевски който беше Комунист и министър по времето на ТАТО?
3
3
 
12
 
! Отговори
бургазлия. преди 6 години
Ще се пренасочат към Странджа като дистенацияМ.Търново за да се запълни туристическия комплекс Козия рог.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aaa..stupva vurhu armencite,za da sloji negovi,taka se reshavat griji 27 g i tui ochakvam tiha reakciya na Magareshki,poneje toi e na armencite chovek
1
2
 
30
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Тоя,който върти далавери на гърба на държавата,той ли ще контролира !!! Смях !!!