ЧЕЗ инвестира в подобряване на захранването на "Пирогов"

През май дружеството работи по обекти за над 1.6 млн. лева
Обновена: 14 май 2017 11:41 | 14 май 2017 11:40, Камелия Цветанова
4
ЧЕЗ инвестира в подобряване на захранването на "Пирогов"
Снимка: Булфото, архив

ЧЕЗ Разпределение започва инвестиционни обекти на стойност 1625 хил. лева по електроразпределителната мрежа на Западна България през май.

В София ще бъдат вложени над половин милион лева, съобщиха от дружеството.

Стартира реконструкцията на въздушна мрежа ниско напрежение в район "Овча купел“, където ще бъдат инвестирани 58 хил. лв.

Ще бъде реконструиран и кабел средно напрежение, който захранва "Пирогов“ и района около него. Проектът, който ще подобри захранването на института за спешна медицинска помощ, е на стойност 77 хил. лева.

В София ще бъдат подменени два кабела средно напрежение. В единия ЧЕЗ Разпределение влага 75 хил. лева за подобряване на захранването в район „Оборище“, а в другия - 113 хил. лева за подобряване на услугата в районите „Изгрев“ и „Слатина“.

Извън столицата стартират 21 инвестиционни обекта. В област Плевен ЧЕЗ Разпределение ще вложи 290 хил. лева, като само в реконструкция на мрежите в с. Градина и с. Долни Луковит ще бъдат инвестирани 250 хил. лева. В област Враца стартират проекти за 207 хил. лева, основният от които е ремонт на мрежата по ул. „Ломска“ в гр. Козлодуй след изграждане на трафопост. В този проект ЧЕЗ Разпределение влага 120 хил. лева. За област Ловеч са заделени 136 хил. лева, от които 96 хил. лева за изграждане на трафопост и нов кабел в с. Орешак на община Троян. В област Монтана проектите са на стойност 152 хил. лева, от които 55 хил. лева са предназначени за реконструкция на кабел 20 киловолта в гр. Лом.

Стартиращите през май 35 проекта на обслужваната от ЧЕЗ територия в Западна България, са част от рекордната по обем инвестиционна програма на дружеството за 2017 г., възлизаща на 130 млн. лева.


4
Още по темата: ПироговЧЕЗИнвестиции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Не елошо, но преди 1 година
За сметка на потребителите ли е тази инвестиция, само че умножена по много.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инвестиционни обекти или проекти, че нещо не мога да разбера какво искат да кажат.