Разпънаха чадърите, цените - от 5 до 10 лева

С наема на шезлонг ден почивка на море може да удари и 20 лева
Обновена: 14 май 2017 11:18 | 14 май 2017 11:10, Камелия Цветанова
41
Разпънаха чадърите, цените - от 5 до 10 лева
Снимка: Булфото, архив

Чадърите вече са позиционирани на плажовете по роднотоЧерноморие, но какви ще са цените тази година още не е ясно.

По последни данни, публикувани в сайта на Министерството на туризма, шезлонгът във Варна ще струва 5 лева, а чадърът – 4 лева.

Още по темата

Това обаче са цени на база на миналия сезон, а според информация на Нова телевизия шезлонгът и чадър във Варна ще струват по 5 лева.

На курорта „Златни пясъци” цените са 8 лева за шезлонг и също толкова за чадър.

На „Слънчев бряг” са обявени цени от 10 лева за шезлонг и чадър.

В Бургас цените са 7 лева за шезлонг и 5 лева за чадър, в Созопол – 6 лева и за двете.

В морската ни столица очакват ръст в броя на туристите тази година. Русите туристи са се върнали в България.

"Основните предизвикателства е липсата на персонал по Черноморието. Миналата седмица с министъра на труда и социалната политика коментирахме, че трябва да се създаде координационно звено или мобилни групи, които да бъдат разположени по летните курорти. По този начин да се улесни издаването на работни визи за сезонни работници до 90 дни еднократно за всички трети страни извън ЕС”, обясни министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова телевизия.

Според туроператор трябва да се премахне изискването за стаж, защото става дума най-вече за млади хора.

А сметката показва, че чужденец, който иска да работи у нас, трябва да инвестира предварително по 250 евро само за документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Румениге преди 6 години
А с това постановление от миналата година какво правиме бе?! "Дo 8 лв. щe cтpyвaт дoгoдинa чaдъp и шeзлoнг в гoлям ĸypopт y нac. Toвa cъoбщи миниcтъpът нa тypизмa Hиĸoлинa Aнгeлĸoвa, cлeд като в сряда правителството прие промени в Закона за Черноморското крайбрежие."
28
0
 
0
 
! Отговори
11 преди 6 години
На различни места на нашето фекаломорие в продължение на 10 години всеки път се разболявах. Вече не стъпвам там.
27
0
 
8
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 6 години
Трябва да ви дерат мъжката за чадър и щезлонг защото консиционера на плажа мисли да си купи ново Audi A 8.
26
0
 
1
 
! Отговори
Chadarbabait преди 6 години
10 leva chadar + uspokoitelno hapche
25
2
 
15
 
! Отговори
хх преди 6 години
Дреме ми на шмайзера.Аз съм резервирал една седмица от 1.6 в Мармарис, където отиваме почти всяка годна с една яка тайфа.Турците и те са донякъде мундари като нашите хотелиери, но в началото на сезона е чисто,а обслужването супер.От 23.6 отиваме в Тасос,за където съм резервирал една седмица още през декември.И двата хотела са четиризвездни като за по 7 нощувки със закуски и вечери за двама плащам общо 1800 лв.Допреди 20 г. Слънчака беше любимия ми курорт, но уви...
24
1
 
28
 
! Отговори
Дд преди 6 години
И като повечето коментари и аз давам пример с Гърция,миналото лято бях там.Парко място е безплатно ,даже имаше опъната мрежа за да прави сянка,сядаш на хубав шезлонг от плат и чадър с условиято ,че ще си поръчаш нещо от заведението,фрапе или вода ...така или иначе чивек си поръчва такива места ,а и водата беше много чиста.Тази година пак съм там и това не ме прави антибългарин ,а човек който неиска да плаща на някакви чичаци,които и без това неплащат данъци
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И съвсем за да откажа хората от нашето черноморие ще спомена още една екстра в Гърция - във всяко заведение ти носят задължително една бутилка БЕЗПЛАТНА минерална вода! Кога Бай *** ще се лиши от келипира да ти вземе 15 лв за сянка и 2 лв за 300 грама вода?
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой запознат може ли да обясни каква е пречката да има заведения край плажа, които да държат и плажната ивоца до морето както е в Гърция? Тоест все едно плажът е като външна градина само че вместо маси и столчета да има шезлонгис малки масички за питиета. Какво ни спира да го направим в родното черноморие? Селската психика или някакви далавери?
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :) :)Слънчо, имаше два шева по крачето. Застраховката ги пое. И имаше изписан антибиотик. Стотинка (евроцент)не ми поискаха. В България един местния доктор си взе 30 лева само за прегледа и ми обясни "а ти знаеш ли колко плащат чужденците?".Аре у лево.
20
9
 
3
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
до 17нещо обърка диагнозата, уж ударено крсче пък си купувал антибиотик. Пълни торбите от Лидл касите с бирста и заминавсй, радвай се камънака.
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЕ, нали трябва и ниския клас мутри да има къде да се показват, в Гърция просто ще им се смеят......И не че се хваля, но карам нова кола (на 9 месеца), която струва над 40 хиляди. Средно платежоспособен съм, но мразя, когато дребни български бейчета се опитват да ме правят на ***. Ходя в Гърция, защото там си почивам и не се налага да лежа с диария по няколко дни.Такива като мен българското ....морие вече няма никакъв шанс нито да ни привлече, нито да ни задържи. Капиш?
18
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3*8 =24На Марина Диневи винаги е било така чадър и 2 шазлонга ,но оплаквания никога не е имало всичко е било заето и така е вече 10 години .Цената не е мръднала.На който му е скъпо да бега у Гръцко да пълни багажника с покупки на новата си 16 годишна кола от Лидл и да се радва на Аспровалта.
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дреме ми колко ще струват, на това крайбрежие не стъпвам от 10 години.
16
3
 
6
 
! Отговори
55 преди 6 години
Варна майка! Най-хубавият град в България :)
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една скорошна история от малък курортен център. 5-звезден хотел с 5-звезден ресторант.Ние сме единствените посетители (в 22:00 се оказа, че само там може да се яде). Лъскаво. На част от масите липсват прибори (щото някой вече е ял).Персоналът стои в ъгъла и води светски разговори от вида "а ти знаеш ли какви са изискванията как се носи таблата и с колко пръста, за да е сервирането професионално?".Търсете персонал. Вместо да си оправят масите си чешат езиците....
14
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НДокато ходех на нашето *** и на мен и семейството ми не ни мърдаха 2-5 дни на легло. Сега 4 поредни години ходим в Гърция, там, при големите тълпи и навлеци от цял свят единственото, което ни се случи, беше че детето ми падна и си удари крака. А застраховката за 15 лева (за цялото семейство) покри цялото лечение, че и рецептата от аптеката (между другото същия антибиотик беше с 2 лева по-евтин там)....
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие сериозно ли бе?Че в Гърция шезлонг+чадър са 3 евро! И то само ако не поръчаш нищо, иначе са без пари!
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го духат отивам в Гърция То наще селяни не се наядоха ***
11
0
 
25
 
! Отговори
Н преди 6 години
Хубаво би било в тази сума за чадър и шезлонг да влиза разхладителна напитка, плажа да е по-чист, шезлонгите по- раздалечени и повече свободни зони. Миналата година бях в хотел по южното Черноморие и платих 1400 лева за една седмица и с мъжа ми получихме стомашно-чревен проблем, който помрачи около два дни от времето ни там. Не сме претенциозни хора, но въпреки това не останахме доволни.Управителката на хотела ни обясни, че имало вирус, но според мен беше от храната....
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Lajite na ministerkata ot gerb 5 lv a sega 20 lv luda darjava po to4no ludi hora ziganski mataliter kratzi prostitutki sarasi bes voda ujas na bg more jalko e

Спонсорирани публикации