Новите милионери: 49 със заеми за над 1 млн. лв. само за 3 месеца

Спестяванията ни се увеличават, но влоговете намаляват, сочат данни на БНБ
16 май 2017 07:00,
24
Новите милионери: 49 със заеми за над 1 млн. лв. само за 3 месеца
Снимка: архив "Булфото"

49 нови милионери в заеми са се появили в България само за няколко месеца.

Точно толкова е броят на българите, които са изтеглили заеми за над 1 млн. лева от януари до март тази година, сочат данните на Българската народна банка.

Все повече хора теглят кредити, става ясно още от числата на БНБ.

Още по темата

В края на март с 1,4% се е увеличил общият брой на заемите за домакинствата за три месеца и е стигнал до 2,6 млрд. лв. Броят им е с 0,7% по-голям в сравнение с миналия март, а размерът - с 1,5%, съобщи "Дарик".

Към 31 март бизнесът е изтеглил 31 млрд. лв., а това е ръст със 7% на годишна база. Спрямо края на предходното тримесечие броят на заемите за бизнеса е с 4,9%, а размерът - с 0,7%.

Спестяванията също се увеличават - със 7,4% на годишна база до 64,7 млрд., пише още в данните на БНБ.

Броят на влоговете обаче е намалял с 4,2% до 10,7 млн. Бизнесът държи парите си в 597 000  броя депозита с обща сума 19,1 млрд. лв. към края на март.

Намаляват и депозитите на домакинствата. Техният брой е 10,091 млн., а намалението им е с 4,6% за година.

Намалението е при най-малките депозити, отчитат от БНБ.

Влоговете от 200 000 до 500 000 лева като обем са по-малко с 0,1%, но са с най-силен ръст на годишна база - 16,6%. Спестяванията на домакинствата над 1 млн. лева на тримесечна база падат с 3,4%, но на годишна база растат с 8%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
DR catherina kocak преди 6 години
Финансирайте вашите проекти и мечти. Решението да започнете проект е едно, но търсенето на финансиране, което ще ви позволи да реализирате, е още едно.За да улесним достъпа до финансиране и взаимната ни загриженост за укрепване на покупателната способност на гражданите, ние сме сертифицирана финансова институция, която е акредитиранаДават заеми на надеждни хора по целия свят с ниски лихвени проценти. Ние отпускаме заеми на всички хора и юридически лица с добър характер в добре изучени и достъп
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както винаги използват термина "домакинства", а публикациите са за "Домакинства и НТООД", т.е. и за НеТърговски Организации Обслужващи Домакинства. Като четем такива статии под "домакинства" трябва да разбираме: политически партии, синдикати, читалища, спортни и културни клубове, еднолични търговци още един куп други .... и домакинства.
21
0
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Странно ,кой ли е видял някаква перспектива у нас.
20
0
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
До Хахахдай пример в кое се изразява 3 пъти по добре и какъв е този бизнес та да може и други като теб да вземат пример и да се приберат от лошия пропаднал запад със загнили институции и хора живеещи без права и свободи и без демокрация и само корупция абе качество на живот на запад е най лошото в света та ти сега разкажи на всички по подробно
19
0
 
3
 
! Отговори
ЛА преди 6 години
Тоя под мен пропуснал си да си земеш хапчетата днес. Радвай се на БГ Клоаката и си носи розавите очила
18
2
 
3
 
! Отговори
Хахах преди 6 години
Абе вие луди ли сте да ходите на запад. Там вече не става за живеене!Ако твърдо сте решили да емигрирате, по добре на изток в някоя азиатска държава. Там вече са на светлинни години от западаните фалирали държави които се напълниха с със ***.Аз лично след 11 години емигрантски живот се прибрах в Бг и съм много доволен от този избор. Тука сега си имам бизнес, и живея поне 3 пъти по добре от колкото като емигрант.Като изключим някой западнали градове, България вече се оправи.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХМили да си наше момче...
16
0
 
6
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Единствения начин банка да ти отпусне 1 милион е да гарантираш с поне 10 милиона.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До DimoТоку що четох в друг сайт, че депозитите се увеличават, а кредитите намаляват.=логично.кой вече ще си сложи главата под гилотината, трябва да е някакъв крайно заблуден.всичко е балон - 70-75% от световните т.н. "активи" представляват дефакто "финансова алхимия" - кредити, акции, облигации, "ценни" книжа, застраховки, застраховки на застраховките и прочее бла, бла ... зад които дефакто - н я м а н и щ о , а 30% от храната се изхвърля!!!капиталиста е най-долното и безумно животно!
14
0
 
2
 
! Отговори
Dimo преди 6 години
Току що четох в друг сайт, че депозитите се увеличават, а кредитите намаляват. Истината е някъде там, но ситуацията е зле.
13
3
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
До Сп??нсНа запад живота става все по-непоносим. Капитализмът навлезе в крайната си фаза и не се знае колко ще продължи агонията на разпадащата се обществено-политическа-икономическа система.
12
2
 
10
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Балонът ще се спука когато и последния български гражданин сложи на 20-годишната си кола табела започваща със С...... Така я виждам. Сега е момента да продавате апартаменти и да се изнасяте на Запад , защото в много градове спокойно може да вземете 40-60 хил Е и с тези пари да си вземете едно апартаментче за 150 в някоя бяла държава.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1. Все повече хора теглят кредити (ами значи нямат пари)2. с 1,4% се е увеличил общият брой на заемите за домакинствата (за колко лв?)3. Спестяванията също се увеличават - със 7,4% (3-2=6%)4. Броят на влоговете обаче е намалял с 4,2% (лично закрих 2 с-ки)5. Намаляват и депозитите на домакинствата. Намалението е при най-малките депозити (коментара е излишен)6. Влоговете от 200 хил до 500 хил лв като обем са по-малко с 0,1%картинката е ясна, а пък 6 показва начало на "богатите също плачат"
10
3
 
17
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 6 години
ПОРЕДЕН ПРИМЕР, ЧЕ ТАЗИ СИСТЕМА НЕ РАБОТИ - БЕДНИТЕ ПО-БЕДНИ, БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фииииииии...Ясно е коя е банката. Ясно пак колко много хор ще изгърмят. Банката на Космонавтааааааа
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми пука за бг левът. Патриот съм, но всеки знае за кръга К***питал , Тиквата , КОЙ и Б***риславова - крадци на банки, милярди и майстори офширките.Абе, КЛОУНИ, МАСОНИ И ИЛЬОМИНАТИ, утре ЕС ще промени точно един закон и нито ще може да ползвате мръсните си пари, нито офшорки.Хайде на бас, че това ще се случи много скоро.
7
0
 
22
 
! Отговори
хиоп преди 6 години
До nkavrakovИма време до истинския балон, когато и последният бездомен цинга започне да говори за жилище и започнат да му дават, тогава следва срив. Сега все още се срешат и умни действия на пазара.
6
3
 
21
 
! Отговори
маке преди 6 години
скоро ке има ново ктб и тогай раята па ке плаща за тия милионери без грамотната управа на комунистическата партия така ке е
5
1
 
43
 
! Отговори
нинова преди 6 години
А оня ден писахте за една бременна дето й взели парите от банката щото не върнала некви смешни пари. българия е на контрастите
4
1
 
39
 
! Отговори
dfbabg преди 6 години
До банкерЧе колко ли трябва да има чвек за да му дадат 1 милион кредит?? При положение, че кредити по 250 хил. за жилище са нещо ежедневно . Със сигурност - доходи от около 10 хиляди на месец, не повече. А има парчаци с по 50 хилки на месец. Въпросът е - какво толкова правят, че да имат този доход. Отговорът в България е - фирмата на батко, поръчката на кака.

Спонсорирани публикации