Ричард Брансън разяснява как се прави успешен бизнес

Милиардерът изнася за първи път лекция в България
19 май 2017 22:25, Петя Славова
55
Ричард Брансън разяснява как се прави успешен бизнес
Снимка: БТА

Британският предприемач Ричард Брансън изнася тази вечер лекция за първи път в България пред пълна аудитория в зала 1 на НДК.

По думите му правенето на бизнес всъщност е една уникална идея, която прави живота на хората по-добър. Ако нямате такава идея, която ще подобри живота на хората, значи нямате бизнес, добави той, цитиран от БТА.

Като съвет към предприемачите той посочи да държат очите си отворени за неща, които ги затрудняват или отегчават и да се опитат да ги оправят. Може би в България има много такива неща, така че има полета, които младите предприемачи да запълнят, заяви лекторът.

Брансън е един от най-успешните британски предприемачи. Той е основател на конгломерата "Върджин груп", в който влизат над 400 компании, включително звукозаписната "Върджин рекърдс", телекомуникационната "Върджин мобайл" и авиокомпанията "Върджин Атлантик".

Освен като успешен бизнесмен, Брансън е известен и като човек с приключенски дух - той стои зад проекти като опит за най-бързото прекосяване на Атлантика и основаване на компания за космически пътешествия - "Върджин галактик".

66-годишният Брансън е на 8-ма позиция сред най-богатите британци според класацията на "Форбс", като нетното му богатство се изчислява на 5 млрд. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: бизнесРичард Брансън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 39Това е твърде далечна философия за балканския ***, отварящ голяма уста и казващ "ДАЙ". Избутваме някакво средно образование с тройки и четворки, завършваме някакво "ВИШО", най-често мениджмънт, след това си търсим работа. Ама как я търсим просто - чакаме някои да примре за нас и да дойде да ни умолява. И така си живеем цял живот и се оправдаваме с безработицата. Безработица няма, МЪРЗЕЛ има, креативност няма..
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е ясно че тоя е Куку, обаче се чудя къде му е Пипе.
40
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наследството на комунизма е тъъпи, злобни русофили, обвиняващи света за собствената си глупост и бедност.Запада създава технологии, богатства и развитие.Затова Русия иска милост от САЩ, сваляне на икономическите санкции.САЩ не иска нищо от Русия.Русия какво спечели с кражбата на Крим - само санкции и омразата на нормалния свят.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сминдух енд чесън Особенно такива като В. Горанов ,с къщичката в полите на Витоша . Вчера стана демократ ,днес къщичка за над милион . Гарантирано от Герп.
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рокфелер продал една ябълкатака ,после две ..и така станал милионер ..и така се става милиардер ...С една дума ,деветини за наивници .
37
1
 
12
 
! Отговори
Грик преди 6 години
До 43Сещам се за Иван Костов преподавател до 1989 г. През 1997 стана министър председател до 2001г. Сега е изследовател по дясна политика. Твърди, че е забогатял от спестени пари от банички и честен труд.
36
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само простия човек се надява на късмет... и играе на тото ;)Брансън има акъл за бизнес и не е роден в Соц държава, затова е успял.
35
0
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Брансън е като ученик пред някой тукашни играчи ,които си легнаха милиционери и се събудиха милионери.
34
9
 
4
 
! Отговори
43 преди 6 години
Кой го е доказал? Някой загубеняк с комплекси ли? Лично аз познавам милионер, който напълно честно си е изкарал парите.Препоръчвам ти да прочетеш за Владимир Койлазов, който е друг пример за милионер изкарал всеки цент с честен труд. При това БЪЛГАРИН!!!!
33
5
 
12
 
! Отговори
Грик преди 6 години
Доказано е, че с честен труд няма как да станеш милионер, а в тази случай милиардер. Няма начин.
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
възможно е да не идва случайно тук
31
10
 
5
 
! Отговори
39 преди 6 години
Пичът е бил беден като мишка и е направил всичко сам. Имал е и късмет, но определено заслугата за милиардите си е негова. Вместо да мрънкаш, се опитай да хванеш бика за рогата, както е направил той. Работа има за целия китайски народ, просто не трябва да те мързи и не трябва да си мрънкало.
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този сигурно се храни с идеи?
29
6
 
5
 
! Отговори
Даааааа преди 6 години
Когато си милиардер,бизнеса е винаги успешен.Аз пък да го питам ако беше на социални помощи от четири-пет години за какъв бизнес ще говори тогава!
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА пък ти си оди на Уайоминг да ставаш инвестиционен банкераре чупкаа
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не се равнявайте с никой,не се оставяйте новите робовладелци да ви пълнят главите с глупости.медала има винаги 2 страни
26
10
 
5
 
! Отговори
Имахте избор преди 6 години
Не ви харесват хора като Гейтс и Брансън, но си обичате Тиквун Мутрата. Затова България е обречена.
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за щуротии....."имал големи идеи".....ГОЛЯМА ИДЕЯ Е ДА ИМАШ ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОННА КОМПАНИЯ И ДА ПЪЛНИШ С КЛИШЕТА ТЪПИТЕ ГЛАВИ НА МАСИТЕ! Боже, Боже.....я да направи така, че да няма гладни, бедни и жадни в света, а не да брои милиардите си в банките, които са едни балони с въздух!!! И ЩЕ ДОВЕДАТ ДО НАВАТА КРИЗА! Защото под бизнес разбират само спекулациите на борсите...акции, глупости.....ПЪЛЕН ВЪЗДУХ! Краварска работа!!!
24
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен''Коментарите пълни пак с балкански ***... ама стойте си в панелките и бачкайте за 500 лева проблема си е лично ваш.''Е вие най вероятно сте над утайката а ***!!!!
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментарите пълни пак с балкански ***... ама стойте си в панелките и бачкайте за 500 лева проблема си е лично ваш.

Спонсорирани публикации