Ричард Брансън разяснява как се прави успешен бизнес

Милиардерът изнася за първи път лекция в България
19 май 2017 22:25, Петя Славова
55
Ричард Брансън разяснява как се прави успешен бизнес
Снимка: БТА

Британският предприемач Ричард Брансън изнася тази вечер лекция за първи път в България пред пълна аудитория в зала 1 на НДК.

По думите му правенето на бизнес всъщност е една уникална идея, която прави живота на хората по-добър. Ако нямате такава идея, която ще подобри живота на хората, значи нямате бизнес, добави той, цитиран от БТА.

Като съвет към предприемачите той посочи да държат очите си отворени за неща, които ги затрудняват или отегчават и да се опитат да ги оправят. Може би в България има много такива неща, така че има полета, които младите предприемачи да запълнят, заяви лекторът.

Брансън е един от най-успешните британски предприемачи. Той е основател на конгломерата "Върджин груп", в който влизат над 400 компании, включително звукозаписната "Върджин рекърдс", телекомуникационната "Върджин мобайл" и авиокомпанията "Върджин Атлантик".

Освен като успешен бизнесмен, Брансън е известен и като човек с приключенски дух - той стои зад проекти като опит за най-бързото прекосяване на Атлантика и основаване на компания за космически пътешествия - "Върджин галактик".

66-годишният Брансън е на 8-ма позиция сред най-богатите британци според класацията на "Форбс", като нетното му богатство се изчислява на 5 млрд. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: бизнесРичард Брансън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах го в Панорама. Тоя е пълно куки. Не знам как е станал милионер.
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако дойде в БГ ще фалира този успешния