Засилен интерес към Деня на българския капиталов пазар в Лондон

Личи си, че българските компании нямат опит от мащабни срещи с инвеститори
Обновена: 19 май 2017 13:31 | 19 май 2017 12:55, Екип на Bloomberg
0
Засилен интерес към Деня на българския капиталов пазар в Лондон
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Мога да дам много добра оценка на събитието "Ден на българския капиталов пазар" в Лондон. Това каза основателят на Investor.bg Любомир Леков в директно включване от студиото на Bloomberg Лондон в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Интересът е сериозен, залата бе пълна, а мнението на хората, които участват на такива събития, е, че на фона на това, което е било преди години, сега интересът е много, много по-добър". "Оценката е положителна".

По думите на Леков инвеститорите са проявили чисто прагматичен интерес – дали ще има развитие българския пазар, защото ако има "възможност от инвестиции в български акции да се направят пари" ще се пристъпи към разглеждане на проблемите и взимаме на решения.

"Защото всички, които са във финансови свят в Лондон инвестират и личните си пари. Много пъти се казва: "ОК, България е много малка за моя фонд, защото имам ограничения, но защо да не вложа от личните си пари, някаква част от портфейла си. Участниците в събитието се справиха много добре, но се усети липсата на опит от участия на подобни събития пред толкова много хора", каза Леков.

"Относно листването на ETF-а, за съжаление, все още няма новина, с изключение на това, че отново се говори, че има вариант за листване във Франкфурт. Очаква са да има още месеци на нелесна документална битка", допълни той.

Много е важно българските компании да разберат колко е важно да могат да бъдат откривани от инвеститорите в чужбина. Добрата картина и анализите, с които се представят на професионалните терминали, като Bloomberg, е задължителна, подчерта Леков.  

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria. 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари