Жалби спряха за пореден път поръчката за тол системата

Повече от година процедурата боксува заради оспорване
20
Жалби спряха за пореден път поръчката за тол системата
Снимка: Булфото, архив

Процедурата за възлагане на обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т. е временно спряна поради постъпилите в петък - 19 май, три жалби, съобщиха от АПИ.

Още по темата

Всички действия по процедурата спират до произнасяне на компетентните органи, уточниха от агенцията.

Поръчката за тол системата беше обявена през април миналата година. Оттогава досега процедурата е спирана 8 пъти заради жалби, коментира в петък в парламента строителният министър Николай Нанков.

Крайният срок за обществената поръчка беше 17 ч. на 19 май, но пак забоксува.

Бяха подадени 6 оферти, но и три жалби постъпиха в КЗК . Те са от фирмите "Толнет", "Ерба 96" и "Алтима България".

Срокът за изпълнението на поръчката трябва е 19 месеца, а индикативната стойност - 200 млн. лв. без ДДС.

Тя трябва да замени сегашните винетки за камионите над 3,5 т със събиране на пътни такси, а за леките автомобили винетките да станат електронни.

От въвеждането на тол системата се очаква приходите от пътни такси да се повишат с 500 млн. лева на година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едновременно Тол система и винетна система - двойни разходи за администриране и всичко за наша сметка. В Германия преди 8 години отмениха винетките защото са несправедливи и въведоха Толл, ама за над 12 тона. В България щели да въвеждат"Матрицата",Другата грандиозна измишльотина винетна система важи за цялата страна като в Молдова и Румъния.
19
0
 
0
 
! Отговори
НЕ НА тази система преди 6 години
Много милиарди откраднаха от народа чрез свръх високи цени на горивата безумно много при тези ниски доходи ..Наглите крадци разоряващи страната с ненужни обекти искат по пътищата да с е движат само крадци на власт от нагло престъпни министерства и ведомства издържани с ограбвани милиарди от бедния народ и техните подставени компаниики през които крадат десетки милиарди от народа годишно.
18
0
 
0
 
! Отговори
АМАН от терор преди 6 години
Изпробвате системата на 20 км магистрала да проверите за какви жестоко увреждащи системи става въпрос..Застрашавате оцеляването на БЪлгарите в БЪлгария завинаги..Тези наглеци на власт искат да монтират жестоко вредни съоръжения по всички галвни пътища.
17
0
 
0
 
! Отговори
Терористи на власт преди 6 години
ALo наглите престъпници на власт≥.. Всички пътища в БЪлгария с е изграждат с ограбвани пари от БЪлгарския народ. терористи на власт вместо да събират такси само от чужденци събират нагло такси от БЪлгари над 79% от които живеем без доходи за оцеляване.Защо не прибирате повече пътен данък в нагло високите ограбващи цени на горивата ами посягате пак на бедните..ТАзи система е нагло престъпна и ще увреди тежко безопасноста на движението.
16
0
 
1
 
! Отговори
04 uli преди 6 години
Pokajete jalbite, de... ;)
15
0
 
1
 
! Отговори
Oile преди 6 години
Isliamska darjava li terorizira bg toll systema?!
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само се сещам сега покрай празници на нашите магистрали какво е движението и после си представям как ще е като те спират на всеки 10км да ти вземат левче. На извънградско с 90 (не магистрално) ще ми дойде по-бързо и удобно.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тол-такси, корупция и крадливци.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За сведение на журналистите. Буксува. С у. Бокс е спорт, хладно оръжие и т.н. Купете си речник. Разходите ще са нищожни на фона на ежеднвния ви срам.
11
1
 
4
 
! Отговори
Men преди 6 години
До АнонименТази система драги ми смехурко по цял свят вече предизвиква проблеми. Ако през 50-60те години е имало смисъл поради по-малкия брой автомобили в момента това е възможно най-лошото "решение", но очевидно мозъци като теб взимат решенията. Ще се построи нещо напълно излишно, което само ще пречи но пък няколко хора ще стана доста по-богати.
10
2
 
8
 
! Отговори
Пътища преди 6 години
Другия път да искат 10% от цялата сума на проекта при подаване на жалба и ако жалбата е неоснователна да им се вземат тези пари
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И също и за леките коли трябва да се въведе. Сека много лесно - Баце се фука "я кви магистрали съм ви пострОил", а вие дойде ли уикенда или някой празник и като се юрнете вкупом на "голямото заминаване", после пък "голямото прибиране"... Не може човек да пътува.Като трябва освен за гориво да се бръкнете и за магистрални такси ще си помислите малко. Пък приходите като се влагат редовно (като в Австрия или Италия например) в поддържането на магистралите, няма и да мрънкате, че имало дупки и т.н.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
жалби..жалби..жаби..жаби.....
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази система, драги ми смехурковци, ако се прилага правилно - т.е. приходите да се реинвестират до стотинка в инфраструктурата - е най-смисленото нещо. Ползваш - плащаш. Знам, че вие си обичате авантата, ама тогава да не бяхте ходили по митинги през 1989-а, авантата свърши тогава. И само не трябва да се побългарява тази система, т.е. да дадат събирането на парите на концесия.
6
3
 
6
 
! Отговори
Бг преди 6 години
Да разследват подалите жалбите явно се опитват да спънат поръчката
5
1
 
9
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Ами има толкоз жалби защото, ще се избият кой да налапа 200-те милиона. Никой по никакъв начин не може да ме убеди, че на една кирлива магистрала и половина 200 милиона и е тол системата. Пълни глупости.... най-много 50 да струва реално, от които ще се вложат най-много 10, всичко останало се разпределя по служебния ред......
4
4
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
дано я спрат преди да са я почнали, супер ми е достадно в държави със тол система през 10км айде на опашка за плащане, отстрел за всички дето дават подобни идеи!
3
10
 
7
 
! Отговори
Men преди 6 години
ТОЛ системата е най-голямата простотия, която могат да въведат. Гарантира единствено огромни задръствания по магистралите!
2
4
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Тия щом така се пънат да пускат жалби за да забавят процедурата,значи не им отърва да има ТОЛ система-следователно е добре за нас,обикновенните граждани,да я има!
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдът е по-корумпиран за пари и от бизнеса.