Заетите на непълно работно време искат повече задачи

Такава е тенденцията и в много евространи, според Евростат
23 май 2017 22:00,
7
Заетите на непълно работно време искат повече задачи
Снимка: архив, Ройтерс

Над 35% от българите, които работят с непълно работно време, искат да работят повече. Това показват данните на Евростат за 2016 година. От статистиката е видно, че 0,8% от всички активни българи желаят повече служебни задачи.

През миналата година заетите в целия Европейски съюз (ЕС) достигат 224 млн. души на възраст между 15 и 74 години. 21 млн. европейци са без работа, а икономически неактивното население е 135 млн. души.

Повечето работещи в ЕС – към 80%, са на пълно работно време. Сред 45,3-те млн. европейци, които работят на непълно работно време, 9,5 млн., или 20,9%, искат да работят повече.

65% от тях са жени, е видно още от данните на статистиката.

Значително над средното е желанието на хората с непълно работно време да работят повече в изпадналата в криза Гърция – 74,1%, както и в останалите държави на юг – Кипър (63,7%), Испания (50,7%) и Португалия (45,1%).

На обратния полюс са Чехия (8%), Малта (10,3%)  и Люксембург (11,9%). В най-голямата европейска икономика – Германия, 12,6% от работещите на непълно работно време искат още служебни задачи.

Още икономически новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Евростатзаетост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
До 4:Никой не изнудва - хората си гледат интереса според закона.Изнудват тези, дето дават пари "под масата" за да не плащат осигуровки.
6
10
 
1
 
! Отговори
Американ преди 6 години
До 99 Какви робовладелци бе, чyкyндyp, тези дето не дават хляб без пари ли?
5
0
 
12
 
! Отговори
99 преди 6 години
Не пълно работно време? Тоест 4 часа. Вие за 4 часа пари няма да видите... нормално е хората да искат работа и пари. В магазина хляб с мерси не дават! ***! Робовладелци!!!Това си е новина наистина. По принцип си работят и мълчат...
4
0
 
21
 
! Отговори
До ВЪПРОС преди 6 години
Че го осигуряват под минималната работна заплата, която важи само за пълен работен ден. Поредната вратичка нашите "бизнесмени" да изнудват народа и да пестят от осигуровки.
3
0
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
Какво означава *зает на непълно работно време* ?
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че частник на непълно време да е спрял
1
1
 
8
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
Аз, като човек без особени познания в областта на статистиката, не мисля че 9-те процента и половина желаещи да работят повече ,оправдават заглавието.

Спонсорирани публикации