Български стартъп се състезава на финала на Chivas Venture

Онлайн гласуване ще определи кои социални стартъпи ще спечелят дял от $250,000 в Chivas Venture
26 май 2017 18:46, Мартин Иванов
1
Български стартъп се състезава на финала на Chivas Venture
Sea Harmony

Един глобален конкурс с нескромния награден фонд от $1 млн. долара дава шанс на следващото поколение от стартъпи - тези, които едновременно печелят и създават по-добро бъдеще за обществото. Chivas Regal кани потребителите си от целия свят да дадат своя вот за състезателите в Chivas Venture.

30 от най-успешните стартиращи компании в света в момента вече се борят за дял от $250 000 от общия награден фонд. Остават още 3 седмици от петседмичния период (до 12 юни 2017 г.), в които публиката има възможността да подкрепи своя фаворит посредством онлайн вот.

Българският финалист тази година e Sea Harmony и е от Варна. Компанията е посветена на възраждането на живота в т.нар. “мъртви зони” в моретата и океаните. Заради индустриалното замърсяване, битовите отпадъци и употребата на химически торове размерът и броят на тези крайбрежни пространства се разраства все повече, унищожавайки всички живи организми там. Революционните вертикални мидени рифови ферми на българския стартъп обаче имат способността да възстановят хранителната верига в нейната цялост – планктон, миди, скариди, риби, бозайници.

Кои проекти ще вземат останалите $750 000 от наградния фонд ще бъде определено по време на очаквания с нетърпение Chivas Venture Final в Лос Анджелис на 13 юли. Пресявката на четвъртфиналите и полуфиналите ще сведе финалистите до едва пет, като всеки един от тях ще има само пет минути, за да впечатли журито пред жива публика.

За трите години от съществуването на Chivas Venture над 6000 проекта от шест континента са подали заявки за участие. Всеки един от тях е имал амбицията да направи света по-добро място. Всеки един от тазгодишните 30 финалисти представя различна държава, което означава, че комбинацията от забележителни предприемачи и идеи за по-добро утре не спира да вдъхновява и впечатлява – от австралийския Words With Heart, който набира средства за образованието на момичета и жени, до мексиканския WEAROBOT, който създава достъпни механични екзоскелети, които помагат на хората с физически увреждания.

В сърцето на историята на Chivas е комбинация от предприемаческо мислене и щедрост. Конкурсът Chivas Venture е вдъхновен от създаделите на марката – братята Джеймс и Джон Шивъс, които осъзнали рано в живота си, че печалбата е много по-ценна, когато е споделена с другите. Братята Шивъс използвали своя успех, за да създадат позитивна промяна в обществото, демонстрирайки дух на братство и щедрост, чийто нотки и до момента се улавят отчетливо във философията на Chivas Regal.

Ако искате да видите финалистите и да изберете кой да подкрепите в надпреварата, може да го направите тук.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стартъп - от думата стар.