Ще станат ли поносими цените на електромобилите

Кои компоненти могат да се оптимизират
30 май 2017 18:44, Екип на Bloomberg
15
Ще станат ли поносими цените на електромобилите
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria


За седем години, откакто се появиха електромобилите, се постигна голям напредък и бе извършена много работа. Тя доведе до значително подобрение на основния обсъждан елемент при електромобилите – батериите. Във връзка с тях целта е да се правят подобрения в надеждността, химическия състав и в бързината на зареждане. Това заяви Мартин Хаджистойков, основател на ecars.bg, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Освен батериите, в електрическите коли има още няколко компонента които могат и ще бъдат оптимизирани – контролера на електромотора например. Чрез намаляване на цената на тези компоненти в следствие на повишено производство, ще се стигне до общо спадане на цената на автомобила", добави Хаджистойков. 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
балон преди 6 години
давайте, купувайте ел. автомобили и хибриди. той балона се пука от много надуване. КОГАТО СЕ СПУКА ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА ЩЕ ПАДНЕ 10 ПЪТИ.В МОМЕНТА ВЕНЕЦУЕЛА ПРОДАВА 50 ЛИТРА БЕНЗИН ЗА 10 СТОТИНКИ И ТОВА НЕ Е ЧИСТ ПЕТРОЛ, А ОБРАБОТЕН БЕНЗИН, КОЙТО Е ГОТОВ ЗА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ.
11
0
 
0
 
! Отговори
факт преди 6 години
за БЪЛГАРИНА дори презервативите са скъпи.просто не ставаме за КАПИТАЛЗМА.Кви капиталисти, кви 5 лв. Тръглнал *** да прави демокрация с 5 лв.Абе, Тръп не успява с милярди, че ВИЕ ЛИ БЕ? К***ПУТКОВЦИ!!!ел. автомобили... това да не здрънчо за 60 стотинки.
10
2
 
0
 
! Отговори
в нета преди 6 години
в нета е пълно с ел. коли, които хората си правят. в алито е пълно с пакети ел. мотор с батерии, акумулатор и т.н.супер евтино е.НО!!!Като си направите ще разберете ОГРОМНИЯ ПРОБЛЕМ- БАТЕРИЯТА.В Русенския нали 5 год. правят един ел. автомобил. Защо нямат продажби, а?Петролът бил скъп. Щял да се изчерпя. Бил вреден. Стига глупостиКупувайте си хибридите и си ги чукайте в главите след 5 год.
9
0
 
0
 
! Отговори
тарти преди 6 години
тарикатите си мислят, че ще могат да карат с една батерия 10 год. на теория е възможно, но производителя винаги ще я заключи, защото след ОПРЕДЕЛЕН СРОК ДОРИ ДА НЕ СИ ПОЛЗВАЛ (РАЗРЕЖДАЛ) БАТЕРИЯТА, ТЯ СТАВА МНОГО ОПАСНА.Виждали ли сте как гърми малка батерия от 1.5V ? Ще ти откъсне пръстите, ако ти гръмне в ръката. Сега си представете как гърми голяма батерия на автомобил?
8
2
 
0
 
! Отговори
це преди 6 години
цените на петрола падат, падат...това, че тук в БГ-то ни е скъпо си е наш проблем. В УСА цените са като тук, но пък там заплатите сам и умножени по 20.само глуп***к си купува ел. автомобил.ел. автомобилите трябва да са само градските автобуси. но пък тиквон купи китайски ***, които след 5 год. ще бъдат купчина желязо.
7
1
 
3
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Електроавтомобили има от 1910-1912г.Обаче се оказва,че петролът е по-печеливша инвестиция и нещата тръгват по друг начин...Доста отдавна е казано:"Докато не бъде източен и последния барел петрол,няма да бъдат допуснати друг вид превозни средства."Сега има наистина ел.автомобили,но цените са солени и няма как да бъдат масови. Гледайте филма "Кой уби електрическата кола?" и ще ви се прояснят нещата.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До do 2"Електромоторите...проблем ??? Добре бе."KПД на електромоторите визирам. Прецизност, издържливост и т.н. и т.н. Сравни електромотор от един и същ клас(приложение) от 1990-та, от 2000-ната и 2010-та...
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без батерията трябва да струва колкото една пералня - 500 лева.
4
0
 
8
 
! Отговори
do 2 преди 6 години
Електромоторите...проблем ??? Добре бе. Електромоторите ги има навсякъде около нас и даже са супер евтини. Проблема е батерията, която още не са я измислили добре, но и това ще стане.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще станат. Като започнат да продават колата без батерията
2
0
 
11
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Първият електрически автомобил с потенциал да стане масов излезе през 1996г(GM)!!!!Пробег от 60 до 80 км и нищожно обслужване-напълно достатъчно за една американска домакиня,каквито има десетки милиони.Обаче тези коли не се продаваха,а се даваха под наем за дълго време и след идването на Дж.Буш-младши БЯХА УНИЩОЖЕНИ въпреки протестите на всички,които ги бяха ползвали,а заводът за батериите купен от ТЕКСАКО и...закрит!Защо?Ами след като има толкова нефт за точене,как ще пуснат ел.автомобили????
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Проблема" при електромобилите:- Електромоторите - индустрията от десетилетия се пъне да прави добри мотори, не само за електромобили. Подобренията са бавни(~1% годишно).- Батериите - индустрията от десетилетия се пъне да прави по-добри батерии, не само за електромобили. Подобренията са бавни(~5% / годишно).Извод? Ключовите елементи на електромобилите са съществували десетилетия преди това и не са успели рязко да ги подобрят. Сега точно заради електромобилите... пак няма да успеят.

Спонсорирани публикации