ГЕРБ: Няма да има вечен длъжник!

Задълженията да се погасяват по давност
Обновена: 31 май 2017 21:36 | 31 май 2017 21:26, Петя Славова
18
ГЕРБ: Няма да има вечен длъжник!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Всички задължения да се погасяват по давност най-много до десет години, предлагат депутати с промяна в ГПК. Това обаче трябва да се направи много внимателно, каза председателят на камарата на частните съдебни изпълнители Георги Дичев.

Той посочи пред Bulgaria ON AIR, че от няколко години камарата настоява банките да предоставят информация за произхода на парите на длъжниците, за да не се стига до запориране на социални пенсии или добавки.

Електронните запори са следваща от промените, които предлагат депутатите, а според частните съдебни изпълнители това ще намали размера на таксите, които се начисляват.
 


18
Още по темата: давностГЕРБзадължения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
практичен преди 1 година
До Швед

минум три години при комуналните услуги , т.е. всяка една комунална сметка е с давност минимум три годи
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
едно много разумно и прагматично предложение, с социален аспект.
аз бих предложил, да се добави и в закона - наказателна-съдебна отговорност, със задна дата, за банкери и лихвари, раздаващи съвсем съзнателно абсолютно необезпечени кредити и по този начин убиващи цели съдби и семейства.

всеки може да седне на масата, подмамен от реклама и да поиска заем. на всеки ли бамката трябва да даде? и ако дава, защо дава ва размер, срещу който няма да има какво да вземе? това е престъпление срещу хората!
15
0
 
11
 
! Отговори
Пустиняко преди 1 година
И най важното първо да се закрият всички частни съдебни изпълнители и второ нотариусите ...да се разследват и кой от къде е
14
0
 
7
 
! Отговори
ц преди 1 година
Вчера БНТ ни изкараха длъжници на Катар и арабите .Затова ли пускате ислямисти в БГ .Заради тия медици отишли за мангизи в пустинята.
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ са некадърници и нагли селски крадци.
12
1
 
30
 
! Отговори
край преди 1 година
А сега си представете как си събират обезщетенията жертвите на престъпление в България. Кога ритната жена от Бургас ще си вземе парите от лудака за това че 6м. ще е в гипсово корито. НИКОГА. Системата е ефикасна само когато обслужва банките - когато трябва да защити вас я няма.
11
1
 
26
 
! Отговори
Край преди 1 година
В Българя единствените подсигурени кредитори са банките щото имат обезпечения. Я пробвайте вие да си съберете парите от някой длъжник да видите колко е ялова системата. Длъжника ви зачезва по света след като се е освободил от собственост, продава фирмата си в кв. Нов път във Видин и вие лапате мухите и само плащате такси на ЧСИ.
10
5
 
35
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 1 година
ЯСНО ПРЕДСТОИ ПРИЕМАНЕТО НА НОВА ИЗМАМНИЧЕСКА СХЕМА НА ГЕРБ!
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не съм ги виждал тия сметки да плащат камо ли осигоровки интересно мие държавата провееявали ги че питам да не се окажат и със стаж
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че тия де са гушнали два апартамента три на комар те какво ше правят лошо е че и продължават да го праят или други игри играят то тия луди не мжеш ги разбра ма плачат за затвора и нап
7
3
 
19
 
! Отговори
BBQ преди 1 година
Ако съм взел 10 000 лв. потребителски през 2010 г. трябва ли да ги връщам
6
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доходите на хората са ниски и не могат да си плащат, особено пенсионерите там е ужас.
5
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
срамота. взимам 10 милиона, скатавам се в Южна Африка за 10-на г. и после... шапка на тояга... това сме го гледали преди 20 г. от ГЕРБ в такъв случай файда нема
4
3
 
18
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Няма давност. Има варианти с продажбата на задълженията и други простотии.
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В лихвата по предоставен кредит се калкулира и поетият риск. При промяна в ГПК лихвените нива ще трябва да се умножат по две, а лихвите по депозитите да станат дълбоко отрицателни.

Стига популизъм, че икономиката съвсем умря.
2
2
 
26
 
! Отговори
Швед преди 1 година
Че то сега колко е давността?
1
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как няма да има всеки ден и час някой дължи нещо някъде Bечни длъжнии сме на държавата и хрантутниците там огромна и ненужна администрация калинки и заплатаджии.