Как бизнесът сам обучава кадрите си?

Дуалното обучение привлича все по-голям интерес
1 юни 2017 17:00, Екип на Bloomberg
9
Как бизнесът сам обучава кадрите си?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Има повишен интерес към дуалното обучение както от страна на професионалните гимназии, така от страна на бизнеса в България. Това заяви София Дамянова, мениджър проект "Дуално обучение" в Стопанска камара Австрия в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

През 2017 Стопанска камара Австрия продължава с успешно стартиралия вече проект "Дуално обучение в България" под надслов: "Готов ли си да изучиш практиката?", след като през учебната 2015-2016 бяха успешно реализирани първите две паралелки за обучение по дуалната система – в град София с 27 ученика и в град Габрово с 26 ученика.

Дамянова сподели, че няма специални изисквания към гимназиите, които искат да се включат в проекта, както и че в него се включват много активни гимназии, разбиращи предимствата на дуалното обучение.

В проекта освен австрийски, участват български и немски фирми.

"Миналата година някои от учениците избраха да започнат работа след 12 клас при българска компания, което показва, че българските фирми също са готови да участват в такава форма на обучение и са добри работодатели", добави още мениджърът на проект "Дуално обучение".

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
11
 
! Отговори
ПОЗНАТО преди 6 години
Това са глупости на Директор Човешки Ресурси в България . Те са около 20 жени и един мъж . Котират се добре в Едрия Бизнес и налагат някакви Бъдещи Резултати които в Добрия Случай ще станат Реалност след 25 години .Истината е че се усвояват Пари по ЕС Програми за близки хора за обучения , курсове и преквалификация . Ще става още по-лошо с кадрите и специалистите . Заплатите ако не се вдигнат чрез намаляване на процента за Чорбаджията , няма няма .Младите бягат в ЕС .Моя съвет към Бизнеса .
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дуално обучение - форма на експлоатация на детския труд в България.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е те какво знаят, някои и да четат не могат ще обучават направо нема такъв смех наистина
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз лично обучавам много лесно кадрите си,стараят ли се-получават повече
1
12
 
2
 
! Отговори
Западноевропеец преди 6 години
Докато БСП и корни не напуснат властта, а гумен гадев не подаде оставка като президент, българският бизнес няма да се оправи!