Кой ще вземе освободените от "Пикадили" обекти?

Billa влиза в Park Center, Lidl зае магазина в Sofia Ring Mall
1 юни 2017 13:15, Миглена Иванова
18
Кой ще вземе освободените от "Пикадили" обекти?
Снимка: архив, Ройтерс

Разместването на пазара на търговски площи в сегмента на веригите за бързооборотни стоки у нас продължава. Billa влиза в един от освободените от "Пикадили" обекти – в Park Center в София, съобщават от търговския център.

"Пикадили" затвори магазините си през март т.г., като имаше протести на служители за неизплатени заплати. Веригата е натрупала и сериозни дългове към "Инвестбанк", от която взе кредит през 2015 г., доставчици и държавата.

Справка в Търговския регистър показва, че "Селект Трейд" - дружеството, което управляваше веригата, е просрочило 1 млн. евро от главницата по заема, заради което банката е предприела действия по изпълнение на обезпечението по заема. Обезпечението обаче е съставено основно от движимо имущество – оборудване за магазини, МПС и т.н.

Billa и Lidl са двете вериги, които се борят за обектите, освободени от "Пикадили" и Carrefour в последните месеци. Lidl зае магазина в Sofia Ring Mall, а Billa – в Сердика център.

Наематели се търсят за бившите магазини на "Пикадили" в Paradise Center и Мол София, както и магазина на Carrefour в The Mall.

Обектите на "Пикадили" във Варна също търсят наематели. Магазините обаче останаха собственост на основателя на компанията Георги Папуров, който ще преговаря с потенциални наематели.

В последните години от България се изтеглиха и спряха работа няколко вериги – Carrefour, Penny – другият бранд на REWE, който не успя да се развие добре в България, Меркатор с веригата хипермаркети Roda, белгийската Delhaize, която в един момент притежаваше точно "Пикадили".

Освен че привлича Billa като наемател, Park Center ремонтира изцяло ниво -2, като ще разшири площите с 400 кв.м. Там ще се формира своеобразен атриум, подходящ за провеждане на различни събития и изложения. Ще има и няколко нови наематели, които засега търговският център не обявява.

Още икономически новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: BILLAПикадилиLidl
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
И аз съжалявам, но преди 6 години
Ниските заплати в България съсипват тотално икономиката. Ще фалира не само Пикадили, които бяха много хубави магазини между другото и е много жалко , че стигнаха до фалит, но така както е тръгнало всичко ще фалира.И не е бил български Карфура, а гръцки франчайз, както много други магазини в България са гръцки франчайзи - Сефора, Дъглас, Икеа и т.н. много са.
12
0
 
4
 
! Отговори
Ина преди 6 години
Много съжалявам за магазините Пикадили във Варна-много обичахме тази верига и не знам защо не можаха да издържат на конкуренцията на големите чужди вериги.Когато я взеха Делез,беше много различно,имаша много европейски стоки-оригинални,беше препълнен магазинът със стока и беше приятно да се пазарува,разбрах ,че тази белгийска верига е останала в Румъния,разработиха във Варна няколоко малки магазина-дневни,които улеснявяха ходенето до големите.Мъчно ми е,защото това бяха варненски магазини!
11
2
 
3
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Дано ги вземе Била, че този до нас беше много удобен. Нямам против малките магазини, но ако искаш нещо по-специално го нямат.
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаха заради протест на служителите.ЕВАЛА на служителите, не са им дали заплатите, бият му шута на тия мизерници. В нормалните магазини се върти стотици хиляди оборот, а на касите не мисля че взимат депутатски заплати. За да фалираш такава верига трябва да си гений (или яко да крадеш). Точно работниците може да са последните виновни в този случай с техният 'протест'.
9
7
 
10
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Хич не ми дреме.В Бг хранителни врриги да искаш.Следващите са БИЛА.Преди няколко дена нямаха картофи!!!!!Казвам на една служителка:Вие сериозно ли нямате картофиТяМънмън доставчика той.....
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Струва ми се , че МЕНТЕТО В БЪЛГАРИЯ Е ПОВЕЧЕ ОТ ОРГИНАЛА.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това райфаизен б. анк в българия тризвездналие
6
8
 
15
 
! Отговори
WtF преди 6 години
С няколко думи прехваления пазар в София се "бетонира" и няма мърдане или с други думи мизерия и безпаричие моловете и киносалоните в провинцията затварят скоро и в столицата щото пари няма и търговията е умряла , а заплатите африкански , каквото сте надробили това и ще сърбате псевдо интелигентните от прехваления столица.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе общо взето тук нищо не е каквото изглежда. Уж са честни а пък всъщност са мошеници.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТО И РАЙФАНЗЕН БАНК В БЪЛГАРИЯ, НЕ Е ТАЯ КАТО В АВСТРИЯ! КАКТО И ДРЕЗНЕР ДЮ ПАРИ В БЪЛГАРИЯ, С ДРЕЗДНЕР БАНК В ГЕРМАНИЯ!
3
4
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Коя е тази фирма на Дебелият и Винету? Била има в много европейски страни.Пикадили съшествува много преди Дебелият да се появи.
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що го наричаш Еднокнижник? Откъде си сигурен, че е прочел "Винету" до края.
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено че фирмата на Дебелян и Цветелина. С активното съдействие на Еднокнижника.

Спонсорирани публикации