Влизането ни в еврозоната – кога? Печелим или губим?

Доскоро Европа се дърпаше, а сега зове: Всички влизайте!
1 юни 2017 10:30, Петя Славова
108

8692 гледания   |  Още видео

Влизането на единната валута в България ще ни носи само негативи, категоричен бе Виктор Папазов от Българската фондова борса в студиото на Bulgaria ON AIR.

Коментарът му идва на фона на предложението на ЕС всички от Общността да станат част от еврозоната до 2025 г.

"Ефектите от еврозноната ще са негативни, но друго ме притеснява - Европа казваше: "Не изпълнявате критериите", а сега казва: "Всички влизайте". Още една страна за грабене на ресурс", коментира той в "България сутрин".

Още по темата

Това е система за грабеж на една страна, отсече Виктор Папазов и даде пример: "Икономиката на Италия е по-зле след влизането в еврозоната. Набълбукаха Гърция с кредити и сега им режат живо месо - продайте си банките, островите и пристанищата".

Финансистът Емил Хърсев не се съгласи, че не изпълняваме критериите за влизане в еврозоната и подчерта, че използването на единната валута у нас е най-доброто, което може да се случи.

"Европа се люшка от идеята на много скорости. Нормално е една общност да се интегрира, за да остане единен икономически субект. ЕС е прекрасна идея, но това което се прави в Брюксел е много далеч от рационалното", посочи Емил Хърсев.

Той е на мнение, че трябва да се ограничат безобразията и кражбите, но банковата система не може да бъде обвинявана, че не си върши работата.


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато мислиш да се състезаваш с олимпийски плувец, то разсъждавайки в кой басейн да отидете ти казва, че си изгубил ! В България няма икономика, селско стопанство а даже доматите и чесъна се внасят! Кой бг. "прозводител" ще се конкурира с подобен от Германия или Холандия?
Самата формулировка ме разсмива! Научни работници следвали в MsDonald university !
97
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До Анонимен 87 Че ние и преди си бяхме най-бедни. Ама всички.Само Албания беше след нас. А сега не сме доволни, че има и богати.На всекимо според способностите , а не на всички по малко и отивай да маршируваш.
96
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат влизане в еврозоната, за да могат да изхарчат резерва в евро на БНБ - 23 милиарда евро. Ще могат да управляват спокойно, докато свърши и той.
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Печатниците в Първомай ще увеличат пазарната ниша.
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След проблемите с рублата, Путин рече че обмисля влизане в юанозоната. Ние какви проблеми имаме с лева, че да обмисляне влизане в еврозоната?
93
0
 
1
 
! Отговори
практичен преди 1 година
До шматка

вярваш ли на приказките които се казват
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То се вижда, че ще го приемат, ако стане по-добре след това - супер, ама аз ви описах как ще се развият нещата до 2030-та без значение валутата, за след това не ми се мисли, сигурно вече ще съм се спасил в чужбина дотогава :)
91
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влязохме в нато, армията ни не стана по-добре, влязохме в ес, дълга ни нарасна 3 пъти дотук, доходите се повишават заедно с цените, заемите и еврофондовете ни крепят икономиката, 10 години ек се разби да праща доклади и препоръки реформи и промени към по-добро - никаква реакция от нашите, сега очаквате, че като приемем еврото ще стане по-добре - егати якото.
90
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Които се разхождат тук-таме да са видели любимите български марки по витрини,щандове,рафтове,палети,фризерите за замразени свежи продукти и другото обурудване на магазини,халета в зоните и супермаркетите на Европата,която ни прие сякаш със санкции за задимяване от димки ли или цигари и сега на няколко скорости пак влизайте на скорост ели коя кат кола еди коя за да няма на стенда изменения в задимяванията и сякаш само се товари тежко от индустриите за износ кат за скороста-2,3 и чезне беженската.
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще дам само един пример, имам съседка, на която сина и работи в Германия, та той и праща по 200 евро на месец на жената, та човека и нарежда 200 евро от там, тук банката получава 200 евро, но тъй като на жената сметката е левова превалутира, и релано сметката и е заверена с 364 лв. :) ха честито, казах и да си открие еврова сметка за тия преводи, обаче тя от еврова сметка като изтегли евро пак трябва да ги обърне в левове и пак цакане:) е понеже аз пътувам често ги купувам от жената по курс БНБ
88
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие не разбирате, че България е 3 пъти по-назад от Гърция, тук кризата ще е 3 пъти по-зле от тяхната, схващате ли?
87
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Може само да мечтаем за кризата в Гърция и Испания:)
86
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

как да не касае обикновенния българин бе, тебе не те ли касае 5 млрд заграбени от банките, не те ли касае че в момента лихвите по кредитите са по-високи дори и от тези в кризисна Гърция
85
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не касае обикновения българин, в зоната или не все е ограбен излъган и беден. До това ни докараха депутатите за 28 години да сме най-бедни и ограбени.Да си правят сметка олигарсите. Тука народа няма думата.
84
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Наблюдател

Няма как да спечелят банките от въвеждането на еврото, точно обратното те ще загубят холяма част от приходите си в такси, в момента 90 % от фирмите подържат едновременно и сметки в левове и в евро и за тях плащат такси за обслужване, при едно влизане в еврозоната необходимоста от подържането на тези сметки ще отпадне, да не говорим за таксите които събират банките когато някой европеец дошъл у нас изтегли пари от банкомат с евровата си карта, това са 30-40 млн транзакции годишно
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как ще спечелят банките бе наблюдателе?
Като се сдобият с по-строг надзор ли?
Като влязат в директна конкуренция с банки от цялата ЕЗ, ли?
Хахахахаха, че те половината ще хлопнат кепенци бе, *** "спечелването".
Точно банките в БГ са от най-големите противници на Еврото.
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато този другар говори, за да сте добре направете точно обратното.Подло..га, слуга, лакей и всичко подобно много му прилича.
81
1
 
6
 
! Отговори
цаца преди 1 година
тримата шишковци не харесват Еврозоната!
80
5
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Правилният въпрос обаче е Кой печели и кой губи А отговора изобщо не е труден Достатъчно е да се види резултата от приемането на еврото особенно в по-слабите икономически страни като посочените по-горе. Печелят банките, а Хърсев като тяхно протеже няма начин да не го лансира! Губещи обаче са потребителите и най-вече по-бедните защото няма начин да не скочат цените! Всичко се закръглява НАГОРЕ, а в мнго случаи просто ще сменят само буквата! А познайте коя държава в ЕС е най-бедна....
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не им харесва еврозоната, защото има още една банка като КТБ, на която са наточили зъбките